končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 14 (zobrazuje sa 11-14) | << predošlé 1, 2 |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
RIZOLETKY_ VYPRAZANE PALACINKY*****POTREBNÉ PRÍSADY Palacinky bez cukru,zbytky šunky alebo mäkkej salámy,šampiňony,soľ, mleté čierne korenie,olej,polohrúba múka,mlieko alebo minerálka,strúhanka. POSTUP PRÍPRAVY Salámu(šunku) nakrájame na prúžky,orestujeme na troške oleja,pridáme šampiňony a ešte chvíľku spolu dusíme.Zahustíme vajíčkami podľa toho,koľko plnky potrebujeme,osolíme,okoreníme. Plníme vopred upečené palacinky bez cukru tak,že do stredu dáme za lyžicu plnky a prekladáme ako obálku-spodok,boky,vrch.Obaľujeme v cestičku z vajíčok, mlieka-minerálky,múky.Vyprážame v horúcom oleji-ja pridávam Ceru,menej sa prepaľuje.Vyberieme na kuchynskú utierku,nebude mastná .Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom. PLNIME PODLA FANTAZIE alebo obsahu špajze,môžu byť aj zbytky syra-postrúhať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
STRAPACKY SO SUROVOU KYSLOU KAPUSTOU*****POTREBNÉ PRÍSADY Zemiaky,polohrúba múka,soľ,údená slanina,kyslá kapusta POSTUP PRÍPRAVY Ošúpané zemiaky postrúhame,prípadne rozmixujeme,osolíme,pridáme múku a premiešame.Cesto nesmie byť ani riedke-budú sa rozpadať,ani veľmi husté,lebo halušky budú tvrdé.Cesto cez haluškár pretrieme do vriacej osolenej vody.Chvíľu necháme vrieť a vyberieme do misy.Na halušky dáme primerané množstvo kyslej surovej kapusty,premiešame a vlejeme horúcu vyškvárenú slaninku. Ak chceme mať strapatejšie tvary,časť zemiakov postrúhame na strúhadle na syr-preto STRAPACKY. Sú zdravšie ako s dusenou kapustou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 24.1.2010, 19:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
BABKINE SIPJATA*****POTREBNÉ PRÍSADY Zemiaky,soľ,maslo,kyslá smotana POSTUP PRÍPRAVY Pekné zemiaky poriadne vyumývame,ošúpeme,nakrájame na asi 2cm hrubé plátky a na horúcej platni(najlepšie šporák na drevo)opečieme z oboch strán.Pri pečení sípia,lebo sa odparuje z nich voda,preto ten názov.Musia byť z vrchu akoby prihorené,ale nie zhorené,vtedy je to ono. Podávame posolené,horúce s maslom(nie nátierkovým) a kyslou smotanou. Babka nám to nestíhala robiť,tak to mizlo zo stola. POZOR! Ked to budete skúšať,urobte si v kuchyni prievan. A ešte niečo,v Kinekuse alebo Domácich potrebách zvyknú mať kovové platne na plynové šporáky pod hrnce,na ktorých sa dajú robiť zemiakové lokše a sipjata.Nové platne je treba vypáliť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 22.1.2010, 6:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
VYPRAZANE PIROHY S TVAROHOM*****POTREBNÉ PRÍSADY Zemiakové cesto ako na lokše-PODLA Marikas.(finka19)ID64179, tvaroh hrudkový,soľ,múka hladká na podsypanie,olej na vyprážanie-ja dávam napoly s Cerou-neprepáli sa tak. POSTUP PRÍPRAVY Cesto rozváľkame na pomúčenej doske asi na pol prsta,pohárom vykrajujeme krúžky a plníme posoleným tvarohom.Prehneme na polovicu a poriadne popritláčame.Vyprážame na horúcom oleji z oboch strán.Vyberieme na kuchynskú utierku,necháme stiecť a podávame s kyslou smotanou.Marikin recept na zemiakové cesto je dobrý,ja robím tiež také.Ak sa mi už nechce babrať s malými krúžkami,zbytok cesta vyváľkam ,podľa tanierika vykrojím väčšie kruhy a naplnené vyprážam po dva na panvici. Podávajú sa s kyslou smotanou teplé,ale aj studené. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (17) posledné: 18.9.2012, 20:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 14 (zobrazuje sa 11-14) | << predošlé 1, 2 |