. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > POLIEVKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 103 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >>

POLIEVKY

Smotanova cibulova naozaj dobra....


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

smotana na varenie 2cibule vegeta rasca sol korenie zeleninovy bujon chleba maslo hladka muka syr

POSTUP PRÍPRAVY

na masle si oprazime na platky nakrajanu cibulu ...zalejeme zeleninovym vyvarom pridame rascu sol korenie vegetu...povarime kym cibulka nezmakne...na koniec si smotanu rozmiesam s 2lyzicami hl. muky a vlejeme do polievky.povarime 5min.
chlebik si nakrajame na kocky a oprazime na panvici do chrumkava.hotovu poliecku papame s krutonmi a posypanu syrom...
Je velmi dobra...foto nieje pretoze fotak sa vybil ale naozaj sa oplati ju vyskusat.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Jana K. (Jana Komancova) ID 141010 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 3.1.2012, 15:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Moja "na kyslo" s klobáskou, hubkami a slivkami :o))))


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

cibuľka, klobáska, zemiačky, sušené slivky, sušené huby - modráky, dubáky, suchohríby, čo ste v lete našli :o), 1 kyslá smotana, bobková list, korenie, bujón, soľ, ocot a hl. múka na zahustenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľku si nakrájam na kocky, a spolu s klobáskou, ja som dávala väčšie kúsky, môžete aj kolečká/ pekne opražíme, cibuľka chytí aj arómu aj peknú farbu. Pridáme bobkový list, zalejeme vodou /cca 2,5 litra/, do ktorej ja dávam bujóny, podľa potreby, ja kupujem Maggy natural bez glutamanu. Medzitým si namočíme hubky do trochy vody, aby sa mierne napili. Tie potom pridám ku polievočke aj s hrsťou sušených sliviek. Keď sa polievočka začne variť, pridám ešte korenie a posekané zemiačiky na kocky.
Pripravím si do misky rozmiešanú kyslú smotanu s hladkou múkou a trochou vody.
Keď máme mäkké zemiačky, tak už len pomaly prilejeme smotanu za stáleho miešania /mne sa tuším dnes trošku zrazila, ale chuti to neuberie :o)/.
Necháme prejsť varom a keď polievočku vypneme, dochutíme ešte octom, tiež pomaličky, aby sa polievka nezrazila :o))))
Všetkým prajem dobrú chuť :o)))))))))))))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Martina C. (mg6683) ID 13550 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 23.4.2010, 17:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Polievka z tekvicovej alebo cukinovej dužiny


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Vydlabaná dužina z tekvice alebo cukiny, mrkva, petržlen, zeler, cesnak, cibuľa, zeleninový bujón, celé korenie, prípadne soľ, vegeta.

POSTUP PRÍPRAVY

Tekvicu alebo cukinu klasicky vydlabeme, ja to robím lyžicou. Jadierka aj s dužinou pokrájame na menšie kúsky - asi na 3-4 cm. Tekvicu a cukinu potom spracujeme ako chceme. Dužinu vložíme do horúcej vody, pridáme zeleninu, cesnak, cibuľu, zelerovú alebo petržlenovú vňať, celé korenie. Dochutíme zeleninovým bujónom.
Keď je zelenina uvarená, vyberieme ju, polievku precedíme a ešte podľa potreby dochutíme.
Polievka je perfektná. Stačí do nej pridať pečienkové halušky a je na nerozoznanie od mäsovej.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Helena Č. (Eminababa) ID 54700 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 7.9.2012, 12:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Jemná zeleninová cesnačka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

maslo, cibuľa, cesnak, zelenina, voda, koreniny

POSTUP PRÍPRAVY

Naša hádam najobľúbenejšia polievka posledných dní..
Na masle (tom pravom, poctivom) si do sklovita orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak (pár strúčikov), trošku mletej červenej papriky, kto chce, tak aj trocha múky na zahustenie a rýchlo orestujeme, len kým sa začne šíriť vôňa cesnaku.
Pridáme zeleninu, ja si ju krájam na 3 rôzne spôsoby, časť postrúham úplne na jemno (táto zeleninka pekne zafarbí a zahustí polievku), potom časť postrúham ako na jablká a časť pokrájam na kocky, kolieska, tyčinky,...
Spolu všetko na rýchlo orestujeme a zalejeme vodou. Okoreníme, stačí soľ, ml.čierne korenie, možno trochu rasce, ak máte radi.
Pretlačíme strúčik-dva cesnaku a necháme dusiť. Stačí 10-15min.
Nakoniec dávam do polievky krupicové halušky (vajíčko plus cca 2 PL krupice, trošku soli) alebo syrové (http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=12399), halušky necháme prevrieť a odstavíme. Pridáme posekanú vňať a pretlačený cesnak po vypnutí. Dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 18.3.2013, 20:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Cícerova polievka na povzbudenie imunity


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

2 pl olivovy olej, 1 mala cibula, 1 stredna mrkva, 1 stopka zo stopkoveho zeleru,2 konzervy ciceru, 1 pecena hlavka cesnaku, 2 pl cerstvo nakrajaneho rozmarinu, 2 ks kuracieho bujonu, morska sol, biely alebo cierny peper, stava z jedneho citronu (polovica pre mna stacila) , pol pohara nakrajanej petrzlenovej vnate PECENY CESNAK: cesnak rozoberieme na struciky a odkrojime z nich vrchnu cast. Nemusime ocistit. Umiestnime struciky na alobal, a pokvapkame olivovym olejom. Zabalime, a dame do rury na 20 minut 200c. Po upeceni ho vytlacime a pridame sol,1 kl na jemno nakrajanej petrzlenovej vnate s peprom. Vydlickou rotlacime.

POSTUP PRÍPRAVY

Cibulu, mrkvu a zeler nakrajame a poprazime kratko na olivovovm oleji. Asi tak po 10tich minutach pridame cicer, vyvar z bujonov a predpeceny cesnak. Povarime na pomalom ohni cca 20 min. Po uvareni polievku rozmixujeme, a este povarime, dochutime. Na koniec do nej pridame citronovu stavu aj s petrzlenovou vnatou. Premiesame a hotovo...Dobru chut.
Polievku nechcem chvalit, ale mam ich vsteky odskusane z mimibazaru, a ta je vazne mnam.

P.S.: Ospravedlnujem sa za vsetky moje pravopisne chyby, ale zijem mimo Slovenska uz vyse 10 rokov a som nutena rozpravat dalsich 5 jazykov. Viem ze by ma moja slovencinarka asi metlou nahanala :))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Deniska H. (denikah) ID 129389 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 10.12.2012, 9:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Porova polievka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

jeden por,cibul,tri mrkvy,jeden petržlen,5-6 zemiakov,olej,sol,vegeta,jednu kocku zeleninoveho bujonu,posekanu petržlenovu vnať(bud čerstvu,sušenu,ale mrazenu :-) )

POSTUP PRÍPRAVY

pripravim očistenu a umytu zeleninku, na oleji spenime cibulku, pridame por a chvilu podusime,pridame mrkvu,petržlen a zeleninku osolime, podlejeme vodou a prikryte dusime zhruba 5 minut, podlejeme vodou ,pridame bujon,zemiaky.Po uvareni zemiakov polievku dochutime vegetou, a petržlenovou vnaťou
je vyborna naučila som sa ju od svokry :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Anna K. (klaymanova) ID 50952 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 17.5.2011, 12:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Špargľová polievka - výýýbornáááá


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

500g špargle - (1zväzok), 5-6 zemiakov stredne veľkých, voda, 250ml smotany, 1 syr v črievku, 1 kocka slepačieho bujónu soľ mleté biele korenie vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

1. Špargľu pokrájame na malé kúsky a hlavičky si odložíme na neskôr. Uvaríme zemiaky a špargľu v osolenej vode.
2. Po 15min. pridáme hlavičky zo špargle a bujón. Povaríme ešte asi 10min. a vyberieme hlavičky špargle. Necháme si ich na dozdobenie hotovej polievky. Pridáme do hrnca syr a chvíľku povaríme.
3. Ponorným mixérom rozmixujeme zemiaky a špargľu. Pridáme smotanu a krátko povaríme. Ochutíme to bielym korením a vegetou.

:) Dobrú chuť :o). PS: špargľu nešetrite a poriadne ošúpte, aby neboli v polievke šupky dužinaté, tie sa dobre nerozmixujú. Ja som malej pridala do polievočky ovsenné vločky a straaašne moc jej chutila :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

Marieta H. (marietaxx) ID 19682 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 8.5.2014, 13:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Fazuľova polievka mojej svokry :-)


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

fazuľa (ja robím z tmavej :-) ),stručik cesnaku,zemiaky,soľ,cukor,ocot,smotana na varenie,hruba muka.

POSTUP PRÍPRAVY

naša najoblubenejšia,inu ani nerobime :-)


Fazuľu dáme variť s cesnakom do polomäkka,pridáme soľ a varíme kým nie je fazuľa mäkka.Pridáme zemiaky,ktore si predvaríme v polievke a dodáme smotanu s dvoma lyžicami hrubej muky a varíme kým nieje všetko mäkké.Ak máme všetko uvarené,mäkké dáme lyžicu cukru,trocha octu a podľa potreby si už každy sám dochutí :-) mňam Dobru chut

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Anna K. (klaymanova) ID 50952 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 31.5.2012, 10:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Ostrokysla polievka-recept v povodnom zneni zo stranky asia food:-)


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny: * ostro-kyslá pikantná Omáčka (kód:16335,16314) * bambusové výhonky (kód:11250,11251,11481,11281) * svetlá sójová omáčka (kód:08653,08663) * shitake huby(kód:11377,26370) * čierne huby(kód:16568,26371) * kuraci bujón/Shitake bujón(kód :16581/16583) * čili pasta Sambal Olek (kód:25459.08004) * destilovaný ocot (11035) * koriander * voda * cukor * tapioka škrob (kód:13262,13252) * kuracia prcia 200 g * kuracia chrbty * mrkva * 3 vajíčka

POSTUP PRÍPRAVY

Príprava:

1. Vodu (cca 880ml) nalejeme do hrnca a pridáme kuracia chrbty a varíme 20 minút(vývar).
2. Potom hotové kuracie chrbty dáme do inej misky a pridáme kurací bujón alebo shitake bujón a pridáme ostro-kyslú omáčku 50 g.
3. Pridáme kuracie prsia nakrájané kocky ,bambusové výhonky nakrájané na kocky, shitake huby (kocky) , čierne huby ( kocky) a nakrájanú mrkvu (kocky) a necháme váriť 10 minut. (shitake huby a čierne huby najprv musime namociť do vody min. 30 minut alebo cely noc.)
4. Pridáme svetlú sójovú omáčku 2 polievkové lyžice,cukor 3 polievkové lyžice ,destilovaný ocot 2 polievkové lyžice , čili pasta sambal 2 polievkové lyžice.a varíme ešte 5 minút.
5. Ked polievka zovrie (treba veľmi horúce 100 stupňov) pridáme 3 vajíčka vymiešame a varíme ešte 5 minút.
6. Potom pridáme Tapioka škrob zmiešame so studenou vodou (cca 100ml) a pridáme do hrnca, spolu zamiešame .

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Miriam D. (alex) ID 478 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 24.3.2011, 9:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

VYVAR Z HYDINY*****


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

sliepka,kačka,morka,hus,zelenina,koreniny,voda

POSTUP PRÍPRAVY

*

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 10.1.2012, 20:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 103 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu