končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 103 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >> |
POLIEVKY |
Smotanova cibulova naozaj dobra....PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY smotana na varenie 2cibule vegeta rasca sol korenie zeleninovy bujon chleba maslo hladka muka syr POSTUP PRÍPRAVY na masle si oprazime na platky nakrajanu cibulu ...zalejeme zeleninovym vyvarom pridame rascu sol korenie vegetu...povarime kym cibulka nezmakne...na koniec si smotanu rozmiesam s 2lyzicami hl. muky a vlejeme do polievky.povarime 5min. chlebik si nakrajame na kocky a oprazime na panvici do chrumkava.hotovu poliecku papame s krutonmi a posypanu syrom... Je velmi dobra...foto nieje pretoze fotak sa vybil ale naozaj sa oplati ju vyskusat. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Jana K. (Jana Komancova) ID 141010 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 3.1.2012, 15:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Moja "na kyslo" s klobáskou, hubkami a slivkami :o))))PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY cibuľka, klobáska, zemiačky, sušené slivky, sušené huby - modráky, dubáky, suchohríby, čo ste v lete našli :o), 1 kyslá smotana, bobková list, korenie, bujón, soľ, ocot a hl. múka na zahustenie. POSTUP PRÍPRAVY Cibuľku si nakrájam na kocky, a spolu s klobáskou, ja som dávala väčšie kúsky, môžete aj kolečká/ pekne opražíme, cibuľka chytí aj arómu aj peknú farbu. Pridáme bobkový list, zalejeme vodou /cca 2,5 litra/, do ktorej ja dávam bujóny, podľa potreby, ja kupujem Maggy natural bez glutamanu. Medzitým si namočíme hubky do trochy vody, aby sa mierne napili. Tie potom pridám ku polievočke aj s hrsťou sušených sliviek. Keď sa polievočka začne variť, pridám ešte korenie a posekané zemiačiky na kocky. Pripravím si do misky rozmiešanú kyslú smotanu s hladkou múkou a trochou vody. Keď máme mäkké zemiačky, tak už len pomaly prilejeme smotanu za stáleho miešania /mne sa tuším dnes trošku zrazila, ale chuti to neuberie :o)/. Necháme prejsť varom a keď polievočku vypneme, dochutíme ešte octom, tiež pomaličky, aby sa polievka nezrazila :o)))) Všetkým prajem dobrú chuť :o))))))))))))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Martina C. (mg6683) ID 13550 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 23.4.2010, 17:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Polievka z tekvicovej alebo cukinovej dužinyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Vydlabaná dužina z tekvice alebo cukiny, mrkva, petržlen, zeler, cesnak, cibuľa, zeleninový bujón, celé korenie, prípadne soľ, vegeta. POSTUP PRÍPRAVY Tekvicu alebo cukinu klasicky vydlabeme, ja to robím lyžicou. Jadierka aj s dužinou pokrájame na menšie kúsky - asi na 3-4 cm. Tekvicu a cukinu potom spracujeme ako chceme. Dužinu vložíme do horúcej vody, pridáme zeleninu, cesnak, cibuľu, zelerovú alebo petržlenovú vňať, celé korenie. Dochutíme zeleninovým bujónom. Keď je zelenina uvarená, vyberieme ju, polievku precedíme a ešte podľa potreby dochutíme. Polievka je perfektná. Stačí do nej pridať pečienkové halušky a je na nerozoznanie od mäsovej. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Helena Č. (Eminababa) ID 54700 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 7.9.2012, 12:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Jemná zeleninová cesnačkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY maslo, cibuľa, cesnak, zelenina, voda, koreniny POSTUP PRÍPRAVY Naša hádam najobľúbenejšia polievka posledných dní.. Na masle (tom pravom, poctivom) si do sklovita orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak (pár strúčikov), trošku mletej červenej papriky, kto chce, tak aj trocha múky na zahustenie a rýchlo orestujeme, len kým sa začne šíriť vôňa cesnaku. Pridáme zeleninu, ja si ju krájam na 3 rôzne spôsoby, časť postrúham úplne na jemno (táto zeleninka pekne zafarbí a zahustí polievku), potom časť postrúham ako na jablká a časť pokrájam na kocky, kolieska, tyčinky,... Spolu všetko na rýchlo orestujeme a zalejeme vodou. Okoreníme, stačí soľ, ml.čierne korenie, možno trochu rasce, ak máte radi. Pretlačíme strúčik-dva cesnaku a necháme dusiť. Stačí 10-15min. Nakoniec dávam do polievky krupicové halušky (vajíčko plus cca 2 PL krupice, trošku soli) alebo syrové (http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=12399), halušky necháme prevrieť a odstavíme. Pridáme posekanú vňať a pretlačený cesnak po vypnutí. Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 18.3.2013, 20:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Cícerova polievka na povzbudenie imunityPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 2 pl olivovy olej, 1 mala cibula, 1 stredna mrkva, 1 stopka zo stopkoveho zeleru,2 konzervy ciceru, 1 pecena hlavka cesnaku, 2 pl cerstvo nakrajaneho rozmarinu, 2 ks kuracieho bujonu, morska sol, biely alebo cierny peper, stava z jedneho citronu (polovica pre mna stacila) , pol pohara nakrajanej petrzlenovej vnate PECENY CESNAK: cesnak rozoberieme na struciky a odkrojime z nich vrchnu cast. Nemusime ocistit. Umiestnime struciky na alobal, a pokvapkame olivovym olejom. Zabalime, a dame do rury na 20 minut 200c. Po upeceni ho vytlacime a pridame sol,1 kl na jemno nakrajanej petrzlenovej vnate s peprom. Vydlickou rotlacime. POSTUP PRÍPRAVY Cibulu, mrkvu a zeler nakrajame a poprazime kratko na olivovovm oleji. Asi tak po 10tich minutach pridame cicer, vyvar z bujonov a predpeceny cesnak. Povarime na pomalom ohni cca 20 min. Po uvareni polievku rozmixujeme, a este povarime, dochutime. Na koniec do nej pridame citronovu stavu aj s petrzlenovou vnatou. Premiesame a hotovo...Dobru chut. Polievku nechcem chvalit, ale mam ich vsteky odskusane z mimibazaru, a ta je vazne mnam. P.S.: Ospravedlnujem sa za vsetky moje pravopisne chyby, ale zijem mimo Slovenska uz vyse 10 rokov a som nutena rozpravat dalsich 5 jazykov. Viem ze by ma moja slovencinarka asi metlou nahanala :)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Deniska H. (denikah) ID 129389 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 10.12.2012, 9:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Porova polievkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY jeden por,cibul,tri mrkvy,jeden petržlen,5-6 zemiakov,olej,sol,vegeta,jednu kocku zeleninoveho bujonu,posekanu petržlenovu vnať(bud čerstvu,sušenu,ale mrazenu :-) ) POSTUP PRÍPRAVY pripravim očistenu a umytu zeleninku, na oleji spenime cibulku, pridame por a chvilu podusime,pridame mrkvu,petržlen a zeleninku osolime, podlejeme vodou a prikryte dusime zhruba 5 minut, podlejeme vodou ,pridame bujon,zemiaky.Po uvareni zemiakov polievku dochutime vegetou, a petržlenovou vnaťou je vyborna naučila som sa ju od svokry :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Anna K. (klaymanova) ID 50952 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 17.5.2011, 12:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Špargľová polievka - výýýbornááááPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 500g špargle - (1zväzok), 5-6 zemiakov stredne veľkých, voda, 250ml smotany, 1 syr v črievku, 1 kocka slepačieho bujónu soľ mleté biele korenie vegeta POSTUP PRÍPRAVY 1. Špargľu pokrájame na malé kúsky a hlavičky si odložíme na neskôr. Uvaríme zemiaky a špargľu v osolenej vode. 2. Po 15min. pridáme hlavičky zo špargle a bujón. Povaríme ešte asi 10min. a vyberieme hlavičky špargle. Necháme si ich na dozdobenie hotovej polievky. Pridáme do hrnca syr a chvíľku povaríme. 3. Ponorným mixérom rozmixujeme zemiaky a špargľu. Pridáme smotanu a krátko povaríme. Ochutíme to bielym korením a vegetou. :) Dobrú chuť :o). PS: špargľu nešetrite a poriadne ošúpte, aby neboli v polievke šupky dužinaté, tie sa dobre nerozmixujú. Ja som malej pridala do polievočky ovsenné vločky a straaašne moc jej chutila :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) Marieta H. (marietaxx) ID 19682 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 8.5.2014, 13:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Fazuľova polievka mojej svokry :-)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY fazuľa (ja robím z tmavej :-) ),stručik cesnaku,zemiaky,soľ,cukor,ocot,smotana na varenie,hruba muka. POSTUP PRÍPRAVY naša najoblubenejšia,inu ani nerobime :-) Fazuľu dáme variť s cesnakom do polomäkka,pridáme soľ a varíme kým nie je fazuľa mäkka.Pridáme zemiaky,ktore si predvaríme v polievke a dodáme smotanu s dvoma lyžicami hrubej muky a varíme kým nieje všetko mäkké.Ak máme všetko uvarené,mäkké dáme lyžicu cukru,trocha octu a podľa potreby si už každy sám dochutí :-) mňam Dobru chut ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Anna K. (klaymanova) ID 50952 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 31.5.2012, 10:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Ostrokysla polievka-recept v povodnom zneni zo stranky asia food:-)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Suroviny: * ostro-kyslá pikantná Omáčka (kód:16335,16314) * bambusové výhonky (kód:11250,11251,11481,11281) * svetlá sójová omáčka (kód:08653,08663) * shitake huby(kód:11377,26370) * čierne huby(kód:16568,26371) * kuraci bujón/Shitake bujón(kód :16581/16583) * čili pasta Sambal Olek (kód:25459.08004) * destilovaný ocot (11035) * koriander * voda * cukor * tapioka škrob (kód:13262,13252) * kuracia prcia 200 g * kuracia chrbty * mrkva * 3 vajíčka POSTUP PRÍPRAVY Príprava: 1. Vodu (cca 880ml) nalejeme do hrnca a pridáme kuracia chrbty a varíme 20 minút(vývar). 2. Potom hotové kuracie chrbty dáme do inej misky a pridáme kurací bujón alebo shitake bujón a pridáme ostro-kyslú omáčku 50 g. 3. Pridáme kuracie prsia nakrájané kocky ,bambusové výhonky nakrájané na kocky, shitake huby (kocky) , čierne huby ( kocky) a nakrájanú mrkvu (kocky) a necháme váriť 10 minut. (shitake huby a čierne huby najprv musime namociť do vody min. 30 minut alebo cely noc.) 4. Pridáme svetlú sójovú omáčku 2 polievkové lyžice,cukor 3 polievkové lyžice ,destilovaný ocot 2 polievkové lyžice , čili pasta sambal 2 polievkové lyžice.a varíme ešte 5 minút. 5. Ked polievka zovrie (treba veľmi horúce 100 stupňov) pridáme 3 vajíčka vymiešame a varíme ešte 5 minút. 6. Potom pridáme Tapioka škrob zmiešame so studenou vodou (cca 100ml) a pridáme do hrnca, spolu zamiešame . Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Miriam D. (alex) ID 478 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 24.3.2011, 9:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
VYVAR Z HYDINY*****PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY sliepka,kačka,morka,hus,zelenina,koreniny,voda POSTUP PRÍPRAVY * OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 10.1.2012, 20:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 103 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >> |