končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 19 (zobrazuje sa 11-19) | << predošlé 1, 2 |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Citrónový koláč - jedinečný :o)POTREBNÉ PRÍSADY Cesto 200 g hladkej múky, 30 g kryštálového cukru, 160 g Hery, 1–2 polievkové lyžice studenej vody, Hera na vymazanie formy Náplň 4 vajcia, 100 g kryštálového cukru, 200 ml smotany na varenie, nastrúhaná kôra z 2 citrónov, 12 polievkových lyžíc citrónovej šťavy POSTUP PRÍPRAVY Vymiešame múku a cukor s nakrájanou Herou, pridáme trochu studenej vody a vymiesime cesto. Zabalíme do potravinovej fólie a necháme 30 minút v chladničke. Formu na koláč o priemere 24 cm s nízkym okrajom (môžeme používať i klasickú formu na tortu) vymažeme Herou a vložíme do nej cesto. Môžeme ho predtým vyvaľkať, aby malo rovnomernú hrúbku a lepšie sa s ním pracovalo. Povrch cesta popicháme vidličkou a predpečieme v predhriatej rúre pri 180 °C - 15 minút. Medzitým pripravíme krém: elektrickým šľahačom vyšľaháme penu z vajec a cukru. Do vzniknutej peny prilejeme smotanu a prešľaháme. Primiešame nastrúhanú citrónovou kôru a po lyžíciach prilievame citrónovú šťavu. Krém nalejeme na predpečené cesto a rovnomerne rozotrieme. Koláč dáme spät do rúry a dozlata pečieme pri rovnakej teplote ešte 20 – 25 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 25.9.2011, 15:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Černicový zákusokPOTREBNÉ PRÍSADY Piškóta: 4 vajcia, 170 g cukru, 220g hladkej muky, 1 prášok do pečiva, 0,8dcl oleja, 250ml vlažnej vody, Plnka: 3 dcl mlieka, 3 vanilkové pudingy, rozmixované černice cca 6 dcl, 3 lyžice cukru, 1 vanilkový cukor šľahačka na ozdobenie POSTUP PRÍPRAVY Piškóta: žĺtky s cukrom vyšľaháme, pridáme múku, prášok do pečiva, olej a vodu. Potom postupne primiešame sneh z ušľahaných bielkov. Vylejeme na vymúčený plech a pečieme pri 185 stupňoch. Plnka: Černice si rozmixujeme. 3 dcl mlieka a 3 vanilkové pudingy spolu zmiešame, pridáme 3 lyžice cukru a vanilkový cukor a uvaríme aj s černicami, kým nám to nezhustne. Necháme vychladnúť. Na upečenú, vychladnutú piškótu, natrieme uvarenú plnku a dáme stuhnúť. Potom ozdobíme šľahačkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 2.4.2015, 17:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Makové rezy s orechmiPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 4 vajíčka, 1 pohár kryštálového cukru, 3 PL teplej vody, 1 pohár polohrubej múky, 1 pohár celého maku, prášok do pečiva, \r\nPlnka: 200 ml mlieka, pol pohára kryštálového cukru, 1 žĺtok, 1 vanilkový puding, 1 maslo\r\nPosýpka: 100 g sekaných vlašských orechov, 1 PL masla, 2 PL kryštálového cukru, 1 vanikový cukor POSTUP PRÍPRAVY Vajíčka vyšľaháme s cukrom, pridáme ostatné prísady a vyšľaháme. Nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, alebo vysypaný múkou a pečieme pri 170 stupňoch cca 25 - 30 minút.\r\nZ mlieka, cukru, žĺtku a pudingu uvaríme hustý krém. Do vychladnutého krémy vmiešame maslo.\r\nNa masle opražíme orechy, pridáme kryštálový cukor s vanilkovým. \r\nNa vychladnutý plát natrieme plnku a posypeme posýpkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 18.2.2012, 19:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Aký je to koláč???POTREBNÉ PRÍSADY Dievčatá, už som úplne zúfala! Potrebovala by som recept na koláč, ktorý je na foto (ten hnedý). Jedli sme ho pred 2 rokmi v Egypte a odvtedy sa k nemu neviem dopátrať. Viem, že sú v ňom orechy. Ďakujem za každú radu! Potom zmažem... POSTUP PRÍPRAVY . ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (16) posledné: 18.7.2011, 18:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Mandarínkové muffinyPOTREBNÉ PRÍSADY 2 hrnčeky hladkej múky, 1 hrnček mlieka, 2 lyžičky prášku do pečiva, 1 vanilkový cukor, 1 vajce, 3 lyžice oleja, štipka soli, 1/2 hrnčeka cukru, 1 menšia konzerva mandarínkového kompótu POSTUP PRÍPRAVY Kompót scedíme. V miske zmiešame všetky suroviny a dôkladne premiešame. Nakoniec pridáme precedené mandarínky a premiešame. Plníme košíčky a pečieme pri teplote 180 stupňov. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 5.12.2013, 19:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
BábovkaPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia 20 dkg práškového cukru 20 dkg múky polohrubej 1 dcl oleja 1 dcl vody 1 prášok do pečiva, hrozienka, kakao POSTUP PRÍPRAVY Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme olej, vodu a prášok do pečiva s polohrubou múkou. Polovicu vylejeme do bábovkovej formy a do druhej polovice primiešame kakao. Vylejeme na svetlú časť a pospúšťame do nej hrozienka, kandizované ovocie. To je už na vás, kto má čo rád. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 17.3.2011, 19:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kávové muffinyPOTREBNÉ PRÍSADY 175 g hladkej múky, 2 lyžičky prášku do pečiva, 150 g cukru krupice + 1 vanilkový cukor, 125 g masla, 125 ml horúcej vody + 2 lyžičky inst. kávy, 2 vajcia, 1 lyžica kakaa \r\nPoleva: 100 g práškového cukru + 1-2 lyžice horúcej vody + 1 lyžička inst. kávy + trochu masla (1-2 lyžíce) POSTUP PRÍPRAVY VYNIKAJÚCE MUFFINKY! Recept je z českého MMB a neviem či tu už je, ak áno tak sa ospravedlňujem. Sú skrátka výborné. Dnes som ich skúšala prvýkrát, ale mali veľký úspech. Uvaríme kávu a necháme vychladnúť.\r\n\r\nMaslo vyšľaháme s cukrami do peny, potom postupne vyšľaháme vajcia. Vmiešame zmes múky, prášku do pečiva, kakaa a nakoniec vlejeme kávu. Plníme do muffinovej formy vyloženej košíčkami a pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 20 min. Vychladnuté polejeme polevou (zmiešame horúcu vodu s kávou, vymiešame s cukrom a nakoniec pridáme rozpustené maslo). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 24.2.2011, 20:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jahodové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Tento recept už na MMB je, ale nafotila som aj postup, tak možno menej zbehlé kuchárky poteší... :-) Piškóta: 7 vajec, 1/2 prášku do pečiva, 20 dkg polohrubej múky, 15 dkg práškového cukru Náplň: šľahačka v prášku, kyslá smotana, vanilkový cukor, jahody Želé: jahodový puding, 4 dcl vody, asi 2 polievkové lyžice cukru POSTUP PRÍPRAVY Piškóta: Zmiešame 7 žĺtkov s múkou a práškom do pečiva. Vyšľaháme si zo 7 bielkov sneh, do ktorého vmiešame práškový cukor... Sneh s cukrom spojíme so žltkovou časťou. Natrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a dáme piecť do vyhriatej trúby na 180 stupňov. Náplň: Vyšľaháme si šľahačku v práčku, podľa návodu. Do nej pridáme vanilkový cukor a kyslú smotanu. Natrieme to na vychladnutú piškótu a kladieme rozkrojené jahody. Uvarené želé necháme trochu vychladnúť a po lyžičkách lievame na koláčik... Dáme stuhnúť do chladničky a potom už len papáme... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Šťavnatá MatildaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto:3 vajcia1 šálka práškového cukru1 šálka mlieka – všetko spolu zmiešať,pridáme :2 šálky polohrubej múky1 kypriaci prášok1 a ½ KL kakaaTvarohová plnka:2 tučné tvarohy2 vanilky1 Palmarin – spolu dobre vymiešaťŽelatínová plnka:7 dl limonády2 PL kryštálového cukru2 Zlaté klasyNecháme zovrieť a vychladnúť za občasného miešania. POSTUP PRÍPRAVY Na cesto upečené v tortovej forme natrieme najprv tvarohovú a na ňu želatínovú plnku. Necháme stuhnúť. Je to veľmi jednoduché a naozaj osviežujúce. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 19 (zobrazuje sa 11-19) | << predošlé 1, 2 |