končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 14 (zobrazuje sa 11-14) | << predošlé 1, 2 |
MÚČNIKY, POHÁRE |
bananova strechaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 120 g cokoladovych susienok BEBE 120 g svetlych susienok BEBE PLNKA: 200 g praskoveho cukru 500 g jemneho tvarohu 200 g masla 1 vanilkovy cukor 2 dlhsie rovnejsie banany (ked budu male a v tvare mesiaca, tak sa to bude tazko robit) POLEVA 140 g mavej cokolady 100 g masla POSTUP PRÍPRAVY Na alobal dame prvu vrstvu sachovnicovo ulozenych susienok (tmavy bebe, svetly bebe) tri rady po siedmych kusoch. Maslo, tvaroh, prask. cukor a vanilk. cukor spolu vymiesame. Plnku rozdelime na dve casti. Jednu cast plnky opatrne rozotrieme na susienky (budu sa hybat tak si ich budeme pritlacat k sebe) Na natretu plnku ulozime druhu cast susienok , pricom farby vymenime, teda ak mame na spodu tmavy bebe, potom plnku, tak na plnku dame svetly bebe keksik. Potrieme druhou castou plnky. Olupane banany polejeme cokoladovou polevou a nechame ich stuhnut (na tomto konkretnom kolaci som to ani nestihala tak som ich len ulozila bez poliatia cokolady na tvarohovu polevu. inak by to bolo este krajsie s takym cokoladovym kruzkom okolo bananiku). Banany ulozime do stredu. Takto pripravene susienky s bananom na vrchu opatrne podoberieme z kazdej strany a spojime do stredu, teda urobime z nich strechu. Dobre pritlacime alobal, cim vytvorime tu striesku (pozor nie aby sme zlomili bebe susienky). v tomto alobale zabalene nechame v chladnicke stuhnut. Po stuhnuti alobal ostranime a zvrchu nalejeme rozpustenu cokoladovu polevu co sa nam pekne rozleje po stranach. Posypeme struhanym kokosom a odlozime znova stuhnut. Po stuhnuti krajame na pekne trojuholnicky :) dobru chut ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 26.1.2012, 21:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
cokoladove croissantyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY listkove cesto vajicko na potretie cokolada (ak zostali mikulasovia, pripadne horka, mliecna aku mate radi) POSTUP PRÍPRAVY Postup pripravy je velmi jednoduchy a to rozvalkame si listkove cesto, pokrajame si ho na stvorceky (mne z jedneho listkoveho cesta vyjde cca 15 croissantikov), vlozime do kazdeho stvorceka jednu kocku cokolady pripadne viac ale aby sme ho vedeli pekne zatocit (ak dame nutelu lebo aj ta tam moze ist tak nie velmi vela aby nam nevytiekla) zrolujeme do roztekov, potrieme rozslahanym vajickom, dame piect cca na 170 stupnov 20 az 30 min a po vybrati ich posypeme praskovym cukrom :) su uzasne, len ako desiatka pre deti alebo ked neviete co rychlo pre necakanu navstevu, tak toto mate za chvilocku a bez roboty hotove :) DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 21.1.2012, 14:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
bananova roladaPRO INSPIRACI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 21.1.2012, 14:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Fantastický šťavnatý čučoriedkový koláčikPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 26 dkg práškového cukru, 4 vajcia, 26 dkg hladkej múky, 10 lyžíc oleja, pol prášku do pečiva, 8 lyžíc vlažnej vody PLNKA: 1l mlieka, 2 zlaté klasy, 3 lyžice hladkej múky, 1 vanilkový cukor, 10 dkg prášk. cukru, 250 g masla (môže byť miesto masla Palmarín alebo HERA ja som dávala HERU), 1,7 dcl čučoriedkového kompótu, 2 práškové šľahačky s 2 dcl mlieka POSTUP PRÍPRAVY Najskôr poviem, že tento koláčik robí moja drahá maminka, ktorá neskutočne dobre varí a pečie a keďže môjmu manželovi to veľmi chutilo, tak som receptík od nej vypýtala a robím ho doma. Teraz to je už okrem manžela aj synov obľúbený koláčik. Je šťavnatý a veľmi chutný a ľahko sa robí. Takže. Najskôr si upečieme korpus, teda všetky ingrediencie dáme spolu do jednej misy, mixujeme mixérom cca 3 minútky aby bolo cesto úplne jednotné a hladké. Potom ho vylejeme na vymastený a múkovu vysypaný plech a pečieme na 180 stupňoch 20 min. kým má zlatistý povrch. Vyberieme a necháme vychladnúť. Kým sa nám cesto pečie, pripravíme si plnku. Dáme variť 9 dcl mlieka.medzitým si v zvyšnom deci mlieka rozmiešame 2 zlaté klasy, 3 lyžice hladkej múky, 1 vanilkový cukor a keď bude to mlieko čo varíme už teplé - NEBUDE VRIEŤ, tak vlejeme rozmiešané deci mlieka s týmito ingredienciami a za stáleho miešania varíme kým nezačne vrieť. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Medzitým nám korpus vychladol, vylejeme na neho šťavu z kompótu, aby bola po celom korpuse, potom upravíme čučoriedky aby boli po celom kopruse. Do vychladnutej plnky vmixujeme 250 g masla alebo Palmarinu alebo HERY. Poriadne rozmixovať aby neboli hrudky. Toto potom rozotrieme po celom plechu už na tie nasypané čučoriedky, ktoré sme tam dali aj so šťavou. - ja som dala tri malé čučoriedkové kompóty a šťavu som dala teda nie zo všetkých troch, ale z jedného a pol. Keby som dala všetky tri so šťavou, to by bolo až vodové. Takže to uvidíte, predstavte si, aby sa troška tej štavy vpilo na vrch toho korpusu. Na natretú plnku už iba natrieme 2 práškové šľahačky, ktoré sme rozmixovali s 2 dcl mlieka (ja som mala len jednu šľahašku Dr. Oetker, rozmixovala som ju so 150 ml mlieka a tým pádom nebola až taká vysoká, ale úplne stačilo. To je koniec, môžete to ozdobiť ešte buď nejakými ozdôbkami ako ja, že som dala na vrch tie farebné guličky a poliala som to trošička čokoládou, ale stačí keď je tam len šľahačka a už nič na tom. Prajem dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 14.4.2010, 14:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 14 (zobrazuje sa 11-14) | << predošlé 1, 2 |