končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 176 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,18 ďalšie >> |
SLADKÉ JEDLÁ |
srdiečkové pečené šiškyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej múky, 250 ml mlieka (plnotučné), 1 žĺtok , 40 g cukru, 50 g masla (Hery), štipka soli 1 vanilkový cukor, 1 kocka droždia POSTUP PRÍPRAVY Všetko spolu zmiešame, necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto po častiach rozváľame a vykrojíme kolieska (ja som skúšala srdiečka a niektoré boli fakt pekné, niektoré menej - len to treba po krajoch dobre ucapkať, spojiť, aby sa neodlepovali. Na polovicu koliesok dáme marmeládu alebo lekvár (alebo nutelu), druhým kolieskom prikryjeme a poriadne stlačíme okraje. Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ďalších 20 minút kysnúť. Pečieme dozlata asi 12-15 minút pri 180-200°C. Hneď po vybratí z rúry šišky potrieme rozpusteným maslom zmiešaným s rumom a pocukrujeme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Žaneta J. (tweetinka) ID 4775 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (21) posledné: 1.2.2012, 13:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Svadobná - zlaté ružePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 2,9 kg POSTUP PRÍPRAVY vyskúšala som zlatý sprej OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Viera U. (Vierau) ID 24587 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (19) posledné: 4.11.2010, 6:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Vynikajúci jablkový koláčik v lístkovom ceste ♥PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY CESTO 1: lístkové (spodok a vrch), PLNKA 1: dusené jabĺčka (dochutiť podľa vlastnej chuti), PLNKA 2: 1 téglik pochúťkovej smotany, 1 téglik hrubej múky, 1 téglik práškového cukru, 2PL kakaa, 5PL orechov -mleté (ale dávam viac), 1KL sódy bicarbóny /všetko spolu premiešame/. Môžeme do plnky pridať ešte hrozienka, prípadne sekané oriešky a ja som dala aj pomarančovú kôru - tá krásne prevonia a dá super chuť. POSTUP PRÍPRAVY Na plech dáme plát lístkového cesta, naň rozotrieme polovicu dusených jabĺčok. Na jablkovú vrstvu rovnomerne rozotrieme plnku č.2 ( je taká mierne hutná) a potom znova druhú polovicu dusených jabĺčok a nakoniec znova plát lístkového cesta a tento potrieme jemno olejom a dáme piecť na 200 stupňov a pečieme cca 35-40min. Upečený pocukrujeme. Je úžasný a hlavne rýchlo. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) Lívia Č. (cicka76) ID 56030 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (18) posledné: 19.2.2012, 14:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Tvarohový koláčPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 2 vajcia, 1 pohár cukru krupica, 1/2 pohara oleja, 2 pohare hladkej múky, 1 prášok do peciva, 1 vanilkový cukor, 1 pohar mlieka , kakao, 2 lyžičky instantna kava Krém: 1/2 litra mlieka, 2 vanilkové pudingy, 125g masla, 2 tvarohy, rum podla chuti Poleva: 100 - 150 g cokolady + 2 kysle smotany POSTUP PRÍPRAVY Cesto: suroviny zmiesame a 1ú2 cesta vylejeme na plech (vymasteny a vysypaný mukou) do druhej polky pridame kakao , kavu - premiešame a vylejeme na svetle cesto. Pecieme cca 2O min pri 180 stupnoch. Krem: z mlieka a pudingov uvarime puding, do horuceho vsalhame maslo a pridame tvaroh - preslahame, pridame rum a dame na vychladnute cesto. Poleva: cokoladu rozpustime a v miesame kyslu smotanu ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 44 návštěvníkov) Andrea D. (R&A&S) ID 12366 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (16) posledné: 27.4.2014, 0:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
sulance z zemiakovPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY zemiakova kasa od nedele co ostala, ci varene zemiaky,polohruba muka,vajicko, mak ci orechy,lyzicka masla a este kypiaci prasok POSTUP PRÍPRAVY chcela som upratat chladnicku od silvestra ci posilvestra,a aaa zemiaky varene pomagane co s nimi?? no do kosa nie? uz tych 25dkg nik nebude jest-zbytok, a zasiahla babka nieee urobime sulance na veceru. ja : predstava bordelu z muky a roboty nieeee babka : to je chvilka postavila som hrniec s vodou troska osolit. pomucila dosku vykydla zemiakovu kasu a ostruhala som poriadne na struhaku nech su tam neni hrudky pomagala pridala vajicko trosku kypiaceho prasku a magat a magat a pridavat muku aby bolo cesto tuchsie a sulat velke sulky potom male sulky az najmensie sulky a to uz syn somnou hadzal do hrnca,a miesat a miesat az vyplavu vsetky navrch a voda zovrie mozme scedit . pridate lyzicku masla potom na tanieri orechy ci mak a hotovo,odisly tak rychlo ze ich nemam ani odfotene... a mam veceru z kosa ha ha ha ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Klaudia Š. (bohyna) ID 15794 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 16.10.2019, 17:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
♫ Makovo-jablkový sen so snehom ♫PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY široké rezance 250 g, mak 100g, kryšt. cukor 60 g, 1 bal. vanilk.cukru, 3 nastrúhané jablká, šťava z 1/2 citrona, olej, ovsené vločky, Na ZALIATIE: 150 g kyslej smotany, 1 žltok, 1 PL prášk. cukru, prípadne mlieko na rozriedenie. NA PENU: 1 bielok (alebo ak máte ešte jeden, dva odložené v chladničke), 1 PL prášk. cukru POSTUP PRÍPRAVY Rezance uvaríme v osolenej vode. Dáme do misy a dáme na nej olej. Mak zomelieme a pomiešame s cukrom a vanilkou. Premiešame s rezancami. Jablká ošúpeme a postrúhame, pokvapkáme citr. šťavou. Pekáč vymastíme a vysypeme vločkami. Vložíme doň 1/2 makových rezancov. Na ne dáme nastrúhané jablká, a prikryjeme druhou polkou makových rezancov. Smotanu zmiešame s cukrom a žltkom, dobre premiešame, ked sa vám zdá husté, pridajte mlieko, ja som pridala možno 1/2 dl. Vylejeme navrch rezancov. Rúru predhrejeme na 220 C a rezance zapečieme - asi 20 min. potom vyšľaháme bielok (bielka) s cukrom a ozdobne navrstvíme. Pečieme chvíľku do zlata. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Miinka K. (miinka) ID 45774 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (15) posledné: 22.9.2011, 21:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Jahôdkové tortičkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Čokoládový korpus, tvaroh+šľahačka+želatína,jahody+želatína POSTUP PRÍPRAVY ✿ OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) sylvia r. (sisaxxl) ID 117702 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 8.11.2012, 10:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Moravské koláče s makom a s vanilkovým pudingom a s broskyňamiPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY CESTO : 250 ml mlieka, 3 žĺtky, 100 g rozpusteného masla, nastrúhaná kôra z jedného citróna, 500 g hladkej múky, 70 g cukru, štipka soli, vanilkový cukor, 30 g čerstvého droždia alebo 1 balenie sušeného droždia /ja som dala sušené/ === Maková plnka, vanilkový puding, broskyne === Drobenka POSTUP PRÍPRAVY Všetko som dala do domácej pekárne - program kysnuté cesto a za 1:25 hod som mala úžasné cesto. Ak nemáte pekárničku, tak klasickým spôsobom vymiešať a nechať vykysnúť. Po vykysnutí rozvaľkať na cca 1,5 - 2cm, vykrojiť kolieska a ja som nechala ešte pod vlhkou utierkou 15 min podkysnúť. Naplniť makovou plnkou a položila plátok broskyne, a na druhé som dala vanilkový hustejší puding a tiež broskyne. Navrch som posypala drobenkou - zmaknuté maslo, múka a práškový cukor - toto som popučila vidličkou . Nakoniec potrieť žĺtkom a dať piecť na 200st asi 10min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Nina G. (shitanshah) ID 70486 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (15) posledné: 28.8.2009, 11:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Sladky MikulašPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY . POSTUP PRÍPRAVY Prikvačili nas doma kiahne,tak s detmi vymyšlame.Vyrobili sme ho zo sladkeho cesta na pletienky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 3.5.2010, 14:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Tvaroh v rohlikuPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY recept je velmi jednoduchy potrebujeme rohlik, tvaroh, vanilkovy cukor a este cukor podla chuti POSTUP PRÍPRAVY v rohliku pomocou varechy vydlabeme dieru ako v pripade hot dogu a naplnime tvarohom zmiesanou s cukrom. takto naplnene rohliky narychlo opecieme na horucom oleji a podavame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) katarina H. (katkah1983) ID 136761 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 10.8.2010, 12:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 176 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,18 ďalšie >> |