. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > SLADKÉ JEDLÁ

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 176 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,18 ďalšie >>

SLADKÉ JEDLÁ

srdiečkové pečené šišky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky, 250 ml mlieka (plnotučné), 1 žĺtok , 40 g cukru, 50 g masla (Hery), štipka soli 1 vanilkový cukor, 1 kocka droždia

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko spolu zmiešame, necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto po častiach rozváľame a vykrojíme kolieska (ja som skúšala srdiečka a niektoré boli fakt pekné, niektoré menej - len to treba po krajoch dobre ucapkať, spojiť, aby sa neodlepovali. Na polovicu koliesok dáme marmeládu alebo lekvár (alebo nutelu), druhým kolieskom prikryjeme a poriadne stlačíme okraje. Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ďalších 20 minút kysnúť. Pečieme dozlata asi 12-15 minút pri 180-200°C. Hneď po vybratí z rúry šišky potrieme rozpusteným maslom zmiešaným s rumom a pocukrujeme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Žaneta J. (tweetinka) ID 4775 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (21) posledné: 1.2.2012, 13:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Svadobná - zlaté ruže


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

2,9 kg

POSTUP PRÍPRAVY

vyskúšala som zlatý sprej

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Viera U. (Vierau) ID 24587 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 4.11.2010, 6:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Vynikajúci jablkový koláčik v lístkovom ceste ♥


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO 1: lístkové (spodok a vrch), PLNKA 1: dusené jabĺčka (dochutiť podľa vlastnej chuti), PLNKA 2: 1 téglik pochúťkovej smotany, 1 téglik hrubej múky, 1 téglik práškového cukru, 2PL kakaa, 5PL orechov -mleté (ale dávam viac), 1KL sódy bicarbóny /všetko spolu premiešame/. Môžeme do plnky pridať ešte hrozienka, prípadne sekané oriešky a ja som dala aj pomarančovú kôru - tá krásne prevonia a dá super chuť.

POSTUP PRÍPRAVY

Na plech dáme plát lístkového cesta, naň rozotrieme polovicu dusených jabĺčok. Na jablkovú vrstvu rovnomerne rozotrieme plnku č.2 ( je taká mierne hutná) a potom znova druhú polovicu dusených jabĺčok a nakoniec znova plát lístkového cesta a tento potrieme jemno olejom a dáme piecť na 200 stupňov a pečieme cca 35-40min.
Upečený pocukrujeme. Je úžasný a hlavne rýchlo.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

Lívia Č. (cicka76) ID 56030 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) posledné: 19.2.2012, 14:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Tvarohový koláč


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 2 vajcia, 1 pohár cukru krupica, 1/2 pohara oleja, 2 pohare hladkej múky, 1 prášok do peciva, 1 vanilkový cukor, 1 pohar mlieka , kakao, 2 lyžičky instantna kava Krém: 1/2 litra mlieka, 2 vanilkové pudingy, 125g masla, 2 tvarohy, rum podla chuti Poleva: 100 - 150 g cokolady + 2 kysle smotany

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto: suroviny zmiesame a 1ú2 cesta vylejeme na plech (vymasteny a vysypaný mukou) do druhej polky pridame kakao , kavu - premiešame a vylejeme na svetle cesto. Pecieme cca 2O min pri 180 stupnoch.

Krem: z mlieka a pudingov uvarime puding, do horuceho vsalhame maslo a pridame tvaroh - preslahame, pridame rum a dame na vychladnute cesto.

Poleva: cokoladu rozpustime a v miesame kyslu smotanu

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 44 návštěvníkov)

Andrea D. (R&A&S) ID 12366 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 27.4.2014, 0:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

sulance z zemiakov


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

zemiakova kasa od nedele co ostala, ci varene zemiaky,polohruba muka,vajicko, mak ci orechy,lyzicka masla a este kypiaci prasok

POSTUP PRÍPRAVY

chcela som upratat chladnicku od silvestra ci posilvestra,a aaa zemiaky varene pomagane co s nimi?? no do kosa nie? uz tych 25dkg nik nebude jest-zbytok, a zasiahla babka nieee urobime sulance na veceru.
ja : predstava bordelu z muky a roboty nieeee
babka : to je chvilka
postavila som hrniec s vodou troska osolit.
pomucila dosku vykydla zemiakovu kasu a ostruhala som poriadne na struhaku nech su tam neni hrudky
pomagala pridala vajicko trosku kypiaceho prasku a magat a magat a pridavat muku aby bolo cesto tuchsie a sulat velke sulky potom male sulky az najmensie sulky a to uz syn somnou hadzal do hrnca,a miesat a miesat az vyplavu vsetky navrch a voda zovrie mozme scedit .
pridate lyzicku masla potom na tanieri orechy ci mak a hotovo,odisly tak rychlo ze ich nemam ani odfotene...
a mam veceru z kosa ha ha ha

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Klaudia Š. (bohyna) ID 15794 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 16.10.2019, 17:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

♫ Makovo-jablkový sen so snehom ♫


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

široké rezance 250 g, mak 100g, kryšt. cukor 60 g, 1 bal. vanilk.cukru, 3 nastrúhané jablká, šťava z 1/2 citrona, olej, ovsené vločky, Na ZALIATIE: 150 g kyslej smotany, 1 žltok, 1 PL prášk. cukru, prípadne mlieko na rozriedenie. NA PENU: 1 bielok (alebo ak máte ešte jeden, dva odložené v chladničke), 1 PL prášk. cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Rezance uvaríme v osolenej vode. Dáme do misy a dáme na nej olej. Mak zomelieme a pomiešame s cukrom a vanilkou. Premiešame s rezancami. Jablká ošúpeme a postrúhame, pokvapkáme citr. šťavou. Pekáč vymastíme a vysypeme vločkami. Vložíme doň 1/2 makových rezancov. Na ne dáme nastrúhané jablká, a prikryjeme druhou polkou makových rezancov. Smotanu zmiešame s cukrom a žltkom, dobre premiešame, ked sa vám zdá husté, pridajte mlieko, ja som pridala možno 1/2 dl. Vylejeme navrch rezancov. Rúru predhrejeme na 220 C a rezance zapečieme - asi 20 min. potom vyšľaháme bielok (bielka) s cukrom a ozdobne navrstvíme. Pečieme chvíľku do zlata.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Miinka K. (miinka) ID 45774 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 22.9.2011, 21:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Jahôdkové tortičky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Čokoládový korpus, tvaroh+šľahačka+želatína,jahody+želatína

POSTUP PRÍPRAVY



OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

sylvia r. (sisaxxl) ID 117702 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 8.11.2012, 10:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Moravské koláče s makom a s vanilkovým pudingom a s broskyňami


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO : 250 ml mlieka, 3 žĺtky, 100 g rozpusteného masla, nastrúhaná kôra z jedného citróna, 500 g hladkej múky, 70 g cukru, štipka soli, vanilkový cukor, 30 g čerstvého droždia alebo 1 balenie sušeného droždia /ja som dala sušené/ === Maková plnka, vanilkový puding, broskyne === Drobenka

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko som dala do domácej pekárne - program kysnuté cesto a za 1:25 hod som mala úžasné cesto. Ak nemáte pekárničku, tak klasickým spôsobom vymiešať a nechať vykysnúť.
Po vykysnutí rozvaľkať na cca 1,5 - 2cm, vykrojiť kolieska a ja som nechala ešte pod vlhkou utierkou 15 min podkysnúť. Naplniť makovou plnkou a položila plátok broskyne, a na druhé som dala vanilkový hustejší puding a tiež broskyne. Navrch som posypala drobenkou - zmaknuté maslo, múka a práškový cukor - toto som popučila vidličkou .
Nakoniec potrieť žĺtkom a dať piecť na 200st asi 10min.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Nina G. (shitanshah) ID 70486 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 28.8.2009, 11:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Sladky Mikulaš


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

.

POSTUP PRÍPRAVY

Prikvačili nas doma kiahne,tak s detmi vymyšlame.Vyrobili sme ho zo sladkeho cesta na pletienky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 3.5.2010, 14:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Tvaroh v rohliku


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

recept je velmi jednoduchy potrebujeme rohlik, tvaroh, vanilkovy cukor a este cukor podla chuti

POSTUP PRÍPRAVY

v rohliku pomocou varechy vydlabeme dieru ako v pripade hot dogu a naplnime tvarohom zmiesanou s cukrom. takto naplnene rohliky narychlo opecieme na horucom oleji a podavame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

katarina H. (katkah1983) ID 136761 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 10.8.2010, 12:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 176 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,18 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu