končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 339 (zobrazuje sa 171-180) | << predošlé 1,.,13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23,.,34 ďalšie >> |
RYBY A DARY MORA |
Fašírky s krabími tyčinkami na paradajkovo-bylinkovej omáčkePOTREBNÉ PRÍSADY Filety z pangasa ,cibulka,cesnak,vajičko,petrž.vnat,struhanka,krabie tyčinky,koreniny,sol Omačka:Krajane paradajky v konzerve,bylinky(rozmarín,bazalka,tymian...)šlahačkova smotana,šampiony (nemusia byt),cibula,cesnak POSTUP PRÍPRAVY Filetky z pangasa si opražime na oleji.Hotove vyberieme na tanier a vidličkou rozoberieme na kusky.Dame do misky,ochutime solou a korenim,pridame vajičko,cibulku,cesnak a tolko struhanky aby sa nam dali tvorit faširky.Krabie tyčinky si nakrajame na vačšie kusky.Na dlan si naberieme rybaciu hmotu a na nu položime kusok tyčinky a vytvarujeme gulku alebo faširku.Obalíme v struhanke.Odložime do chladničky kym si spravime omačku.Cibulku si orestujeme na oleji,pridame cesnak,šampiony,paradajky z konzervy (bez štavy).Chvilku podusime ,ochutime bylinkami,solou a prilejeme smotanu.Dusime kym sa omačka nezredukuje:Ak by bola moc husta ,rozriedte ju vodou z paradajok.Nakoniec ešte ochutnajte,či netreba dochutit.A mozeme prihodit aj trošku čerstvej petrž.vnate. Faširky vypražime a podavame s omačkou a nejakou prilohou.Mozu byt zemiaky,ryža,cestoviny alebo len s nejakym čerstvym pečivom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 17.3.2010, 18:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OVOCIE |
Pečene ovociePOTREBNÉ PRÍSADY rozne ovocie(pomaranče,jablka,banany,kiwi,broskyne...),škorica,škoricove cookies alebo nejake keksiky,med alebo hnedy cukor,maslo POSTUP PRÍPRAVY Ovocie nakrajame na kusky,premiešame so škoricou a medom,premiešame s nalamanymi keksikami a navrstvime do alobalu.Navrch dame par platkov masla a dobre uzavrieme.Pečieme asi 15-20 min.Potom baliček otvorime a mali by sme ho šupnut pod gril,kym zmes trošku neskaramelizuje.Možete podavat s čoko polevou, so šlahačkou alebo so zmrzlinou.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Jarné rolky s kapustou (spring rolls )POTREBNÉ PRÍSADY Cesto:1 šalka hl.muky,štipka soli,1 vajičko,1 PL studenej vody PLNKA: asi 0,5 kg čerstvej bielej kapusty,mrkva,sušene huby ,cibula,olej,sol,korenie,ml.rasca,sojova omačka POSTUP PRÍPRAVY Hladala som nejaky jednoduchy recept na tieto rolky ale všetky sa mi zdali naročne a zdlhave ,jediny tento sa mi zdal, ze by som ho mohla zvladnut .Nie je to síce ako z činskeho stanku ale nam chutilo :-)) Mam vo forote ešte jeden recept ale na ten sa budem ešte asi dlho odhodlavat. Takze do misky si nasypeme muku,do nej vajičko,sol,a vodu.Vymiesime elasticke cesto -možete použit aj varešku ale v ruke je lepší cit :-)) Ak treba, pridajte ešte par kvapiek vody.Prikryte a dajte na hodinku do chladničky.Urobime si plnku: Kapustu nastruhame na jemnučko,mrkvu na velkych slzičkach,cibulku nakrajame na jemno .Huby namočime do vody.Ja som použila hriby a srnačky.Kludne mozete použit do plnky aj nejake masko.Na troške oleja orestujeme cibulu,pridame kapustu a mrkvu.Trošku podlejeme,ochutime koreninami,pridame huby a chvilu dusime.Nie dlho ,chceme to chrumkave.Cesto si dame na pomučenu podložku a rozdelime asi na 5-6 častí.Postupne rozvalkame na veeeelmi tenke placky.Fakt čim tenšie tym lepšie.Ked date pod placku ruku tak by vam mala presvitat.Netreba vela podsypat,cesto sa nelepí. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 23.7.2010, 10:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
OvečkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY punčovina,mandle,biela a tmava čokolada POSTUP PRÍPRAVY Toto sme dnes zostrojili s dcerkou :-)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (14) posledné: 3.5.2010, 14:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Kapustový šalat z KFCPOTREBNÉ PRÍSADY menšia biela kapusta (moze byt aj činska),1 mrkva,3 žltka ( stačia aj 2),1/2 PL masla,1/2 PL horčice,1 PL cukru(alebo medu),citronova štava,sol (podla chuti),1 dcl šlahačkovej smotany POSTUP PRÍPRAVY V miske nad parou (na miernom ohni) šlahame žltka,sol,cukor,horčicu a maslo.Za 5 minut by to malo pekne zhustnut.Odstavíme a vmiešame citronovu štavu.Nechame vychladnut a vmiešame postupne smotanu.Ešte si to možete dochutit podla vašej chuti.Kapustu si najemno postruhame (ja to robím na uhorkovom struhadle),mrkvu na jemne slzičky,primiešame dresing a cele dobre premiešame.Nechame v chlade do podavania. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 6.12.2010, 9:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
KFC menuPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kurča,3 PL hl.muky,1/2 čl čierne korenie,1 1/2 čl soli,praškovy cesnak,1 čl ml.papriky,2 bielka (žltka použijete na dresing) 1/4 šalky mlieka,struhanka CHRUMKAVÉ ZEMIAKY: zemiaky,1 šalka hl.muky,cesnak prašok,korenie,sol,1-2 vajička,,olej KAPUSTOVÝ ŠALÁT:menšia biela kapusta,1 mrkva,3 žltka ( stačia aj 2),1/2 PL masla,1/2 PL horčice,1 PL cukru,citronova štava,sol (podla chuti),1 dcl šlahačkovej smotany POSTUP PRÍPRAVY V miske s vrchnakom si zmiešame muku s koreninami,pridame nakrajane ,rozporcovane kurča ,zatvorime a pretrasieme aby sa kurča pekne obalilo.Odložime do chladničky .Medzitym si pripravime zemiaky.Očistime a nakrajame ich na štvrtiny.Nove zemiaky nechame so šupkou.V miske si zmiešame muku,cesnak,korenie,sol.Vajička rozšlahame a po jednom namačame zemiaky najprv vo vajičku a potom obalujeme v muke.Ukladame na naolejovany papier na pečenie.Je to trochu zdlhave ale mozete zapojit deti alebo manžela,určite sa potešia :-)) Kurča z chladničky vyberieme , v miske si rozšlahame bielka a mlieko.Kurča namočime a obalime v struhanke.Ukladame k zemiakom na papier poliaty olejom.Trocha oleja nakvapkame aj povrchu,najlepšie je ak mate olej v spreji.Pečieme na 190 st asi 90 minut a v polovici kurča otočime.ŠALAT:V miske nad parou (na miernom ohni) šlahame žltka,sol,cukor,horčicu a maslo.Za 5 minut by to malo pekne zhustnut.Odstavíme a vmiešame citronovu štavu.Nechame vychladnut a vmiešame postupne smotanu.Kapustu si najemno postruhame (ja to robím na uhorkovom struhadle),mrkvu na jemne slzičky,primiešame dresing a cele dobre premiešame.Nechame v chlade do podavania.Kto je zvyknuty fritovat, tak si to cele moze pripravit vo fritaku. Uf,sice cele doobedie stravite v kuchyni ale určite vam to nebude luto ked budete vidiet ako sa vašim najbližším robia hrče za ušami pri obede :-)) Nie je to najzdravšie jedlo, ale stale lepšie, ked si ho pripravite doma a viete že mate čisty olej,čerstve ingrediencie .. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 30.10.2013, 7:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Hot chocolate cake( z mikrovlnky za 3 minútky )POTREBNÉ PRÍSADY 4 PL horucej čokolady (prašok),2 PL polohr.muky,1 PL oleja,1 vajičko,3 PL vody,trošku vanilk.cukru,2 čl cukru,1/2 čl inst.kavy (nemusí byt) ,ja som si ešte pridala extra kakao,štipka prdopeča (ja som nedala,tak neviem ake je to s nim) POSTUP PRÍPRAVY Najdite velký pohar vhodny do mikrovlnky,vymažte ho olejom(ja som si pomohla papierovou utiekou).Všetky ingrediencie zmiešajte v miske a nalejte do pohara.Ja som sa poistila ešte miskou ak by to nahodou vybehlo aby som nemusela drhnut celu ruru..Zapneme na 3 minuty a sledujeme zazrak :-)) dost sa to zdvihne ale potom splasne takze sa nebojte.Mozete skusit špilkou či uz je ale mal by byt hotovy.Nechajte par minut vychladnut a vyklopte na tanierik.podavame so šlahačkou alebo zmrzlinou.Ja som šlahačku vymiešala s pr.cukrom a nutelou.Je dobre ho do niečoho namačat. Včera som tento bleskovy dezert spravila pre navštevu a ako rychlo bol hotovy tak rychlo bol aj spapaný.Ešte som zabudla dodat, ze kolačik treba zjest hned lebo potom zostane suchý. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (35) posledné: 30.10.2013, 7:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Soft wrap bread (podobny ako arabský chlieb na plnenie,ale lepší :-))POTREBNÉ PRÍSADY 1 1/2 šalky polohr.muky,1 1/2 šalky hl.muky,1 1/4 šalky vriacej vody,1 uvareny a nastuhaný zemiak (menší),1 1/4 čl soli,2 PL oleja,1 čl inst.droždia POSTUP PRÍPRAVY Muky zmiešajte a 2 šalky nasypte do pekarničky,zalejte vriacou vodou a nechajte miesit do hladka.Vypnite a nechajte 20 min oddychovat.Vdruhej mise si zmiešame zemiak,muku,sol,drozdie a olej.Pridame do pekarničky a nechame miesit ešte asi 10 minut aby to bolo pekne makke a hladke.Nechame 1/2 hodinku kysnut.Rozdelime na 8 častí a na pomučenej podložke vyvalkame ,nie na príliš tenko-potom sa vam nevytvoria kapsy.Zakryjeme čistou utierkou a nechame 10-15 min.Rozpalime si teflonovu panvicu (ja som robila na stupni 5 elektr.sporak).Placky sa nesmu robit pomaly lebo budu tvrde,a vysušene ale ani rychlo lebo v strede budu surove.Tak asi 1 minutku z kazdej strany a pritlačajte nejakou placačkou.Mali by sa pekne nafuknut ako balon.Pečieme kym nebudu mat hnede škvrny.Hned ukladajte do igelitoveho sačka a uzatvorte.postupne pridajte aj všetky ostatne.Pekne sa tam sparia a zostanu makke. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) KOMENTÁRE (18) posledné: 26.7.2014, 15:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčové masko po thajskyPOTREBNÉ PRÍSADY asi 1/2 kg stehna alebo pliecka (da sa použit aj kuracie masko),cibula,cesnak, bravčova mast,sol,korenie,orientalne korenie (zmes),hladka muka,opražene arašidy,ananasový kompot POSTUP PRÍPRAVY Včera tu kolovali same exoticke veci,tak som sa nechala inšpirovat :-)) Je to sice stary receptik ešte zo Života,ale za to rychly a dobry.Neviem či ma niečo spoločne s thajskou kuchynou ,ale kto ma rad kombinaciu maska s ovocim tak si isto pochutí.Takze: cibulku a cesnak si nakrajame na drobno a orestujeme na horucej masti.Naklepane a nakrajane masko si posolime,okorenime orientalnym korením a šupneme k cubulke.Nechame zatiahnut,poprašime mukou,premiešame a podlejeme vodou z kompotu.Ak ešte treba pridajte obyčajnu vodu.Pridame arašidy a dusime do makka.Na koniec pridame ananas a nechame prehriat.Ja som k tomu urobila kari ryžu a flat bread.Chlieb mozete vynechat ale my to tak mame radi.A cele si to ochutime sladkou chilli omačkou.Výborná kombinacia. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Karamelové kocky s praženými orechamiPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO:11 dkg masla,1/4 šalky hnedeho cukru,1 PL cukru,1 1/2 šalky hl.muky,štipka soli KARAMELOVA VRSTVA:6 dkg masla,1/4 šalky hnedeho cukru,1/3 šalky cukru,60 ml.šlahačky,1 šalku orechov (opraženych a nesekanych na hrubo),par kvapiek vanilkovej esencie POSTUP PRÍPRAVY CESTO: V mixeri zmiešame maslo, sol a cukry do peny.Pridame muku a rukami spracujeme cesto (drobí sa ale tak to ma byt).Menší plech (asi tak 20x30 cm) si vystelieme papierom na pečenie ,aj steny a cesto rovnomerne utlačime.Dame do chladničky na 20 minut.Potom upečieme na 190 st asi 15-20 min .Nechame vychladnut a pripravime si KARAMEL:Ruru zmenšime na 170 st.Cukor rozpustime,pridame maslo,šlahačku a varime asi 5 minut.Vmiešame orechy a vanilku.Zamiešame a vylejeme na cesto.Dame do rury na 10 minut.Nechame riadne vychladnut.Ak mate radi slano-sladku kombinaciu chutí, tak mozete po vytiahnutí z rury vrch trošku posolit morskou solou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (13) posledné: 30.1.2010, 8:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 339 (zobrazuje sa 171-180) | << predošlé 1,.,13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23,.,34 ďalšie >> |