. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > KURACIE MÄSO A HYDINA

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.734 (zobrazuje sa 171-180)<< predošlé 1,.,13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23,.,174 ďalšie >>

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kura plnené s Kyslou Kapustou



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme -1 kura,1 kg kyslej kapusty,2 väčšie cibule,150 g domácej slaniny

POSTUP PRÍPRAVY

Nakrájame nadrobno cibuľu a na oleji podusíme. Slaninu nakrájame na malé kocky a vytopíme. Pridáme k cibuli spolu aj s kyslou kapustou. Kapustu nevymývame, vlejeme aj s vodou. Prikryté dusíme asi 2 hodiny, kým kapusta nezmäkne. Kura rozpolíme, umyjeme a osolíme. Vychladnutú kapustu plníme pod kožu kuraťa. Poriadne naplníme. Kura dáme na pekáč, podlejeme vodou a pečieme 1 hod. Podávame s varenými zemiakmi alebo hranolkami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Anita M. (kijjarka) ID 124533 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

*****Kuraaaa na ANANASE *****



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme-Kuracie prsia,1 konzervu ananásu,mleté čierne korenie,soľ,sladkú smotanu šľahačkovú ,cibuľu,sladký kečup.

POSTUP PRÍPRAVY

Umyté kuracie prsia nakrájame na rezance a orestujeme na cibuľke, podlejeme vodou a dusíme do polomäkka. Pridáme korenie podľa chuti, soľ a celú konzervu ananásu aj so šťavou a dusíme ešte cca 5 minút. Pridáme 1 lyžicu kečupu a zahustíme smotanou, necháme prevrieť a podávame podla chuti s cestovinou alebo ryžou.
Dobrú chut :D

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Anita M. (kijjarka) ID 124533 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Marinované paprikovo-medové špízy so šťuchanými zemiakmi



POTREBNÉ PRÍSADY

6 menších špízov (6 polovic spajdle) -MäSKO- MARINÁDA: 2 kuracie prsia, 3 pol. lyžice paprikovej pasty- (z Jednoty), 2 lyžice horčice, 2 lyžice medu, 1 lyžica gyros korenia, 1 lyžica grilovacieho korenia, 4 lyžice oleja soľ podľa chuti...........ĎALŠIE: 3 väčšie cibule, slanina, 1 zelena paprika, 1 cervena paprika.................. ŠŤUCHANÉ ZEMIAKY S CIBUĽKOU : 6 zemiakov (ja som mala fakt veľké), trochu drvenej rasce, soľ, pol maleho masla, 1 deci 33 perc. smotany, cibuľka podľa chuti (ja som dala 3 ), voda

POSTUP PRÍPRAVY

...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

kikuska t. (jasidielko) ID 56687 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 23.3.2013, 15:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Provensálske kurča



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie stehná, paradajkový pretlak, biele víno, bazalka, soľ, olej, cesnak, čierne korenie,

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie stehná opražíme prudko na panvici. Osolíme, okoreníme a naukladáme do pekáča. Do výpeku prilejeme pohár bieleho vína, prípadne trošku vody, malý paradajkový pretlak, pridáme 2 strúčiky cesnaku a 1 čl bazalky. Omáčkou podlejeme kurča, môžeme ho ešte posypať troškou bazalky a dáme piect do rúry. Pred dopečením otvoríme pekáč, aby nám kuriatko schrumkavelo :) Podávame s opekanými zemiakmi.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

Viera H. (vieruska25) ID 114096 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 14.4.2013, 14:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Penne so špenátom a kuracím mäsom



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia, špenát listový, smotana na varenie, olej olivový, soľ, korenie čierne mleté, cesnak, strúhaný syr , cestovina Penne

POSTUP PRÍPRAVY

Rozpálime olivový olej a na ňom orestujeme na menšie kocky pokrájané kuracie mäso. Osolíme a okoreníme.Pridáme nahrubo nakrájaný špenát a keď sa nám scvrkne a pustí vodu tak podľa chuti prelisovaného cesnaku.Potom všetko zalejeme smotanou a necháme zredukovať. Ak je omáčka ešte veľmi riedka, tak zahustíme trochou nastrúhaného syra.Nakoniec do omáčky pridáme penne, premiešame, cca 1-2 minúty spolu povaríme a podávame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

katarina k. (misskate) ID 170780 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 17.3.2013, 14:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kurča na cibuli a jablkách - jednoduché!!!



POTREBNÉ PRÍSADY

Kurča, 4 cibule, 4 jablká, soľ, grilovacie korenie, soľ, olej.

POSTUP PRÍPRAVY

Úplne jednoduché!!! Naše deti ho milujú.
Kurča si umyjeme, rozporcujeme. Osolíme, okoreníme a poukladáme na olejom jemne vytretý pekáč. Cibulu nakrájame na polkolečká, jablká aj so šupkou na mesiačiky a pridáme na kurča. Podlejeme vodou, alebo vývarom, zakryjeme a pečieme na 200 stupňov ai 55 minút - potom odokryjeme a ešte zapečieme. Podávame s ryžou, do ktorej sme pri varení dali hrozienka. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Miroslava K. (Miroslava77) ID 89227 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 31.8.2021, 18:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia s hubovou omackou



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia cca 400g, 2 hrste susenych hub, polovica malej cervenej cibule, 1PL olivoveho oleja, sol, korenie, smotana na varenie, stonka rozmarinu, stonka tymianu, stipka mletej rasce

POSTUP PRÍPRAVY

Huby si namocime asi 3h vopred. Na olivovom oleji oprazime nadrobno pokrajanu cibulu dosklovita a pridame maso nakrajane na kocky. Oprazime, osolime, okorenime, pridame nadrobno pokrajany rozmarin, rascu a stonku tymianu. Postupne pridame huby s polovicou vody, v ktorej sa mocili, ak treba podlejeme troskou vody. Dusime asi pol hodinu. Na zaver pridame smotanu, nechame prevriet a je to.. Podavame s lubovolnou prilohou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Ivana B. (brculka8) ID 173421 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 16.11.2013, 10:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

*♥*Krehké šťavnaté rezne s Bystřickým cestíčkom*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

4 kuracie rezne, 1 vajco, 3 PL hustého bieleho jogurtu, 2 PL kyslej smotany, vegeta, soľ, hladká múka, trocha mletej papriky, strúhanka, olej na vyprážanie, zopár koliesok mrkvy

POSTUP PRÍPRAVY

Postup je ako pri klasických rezňoch, akurát miesto vajca používame cestíčko, ktoré zabezpečí, že rezníky sú krásne krehké a šťavnaté.... a nemusia ani vylihovať v marináde. Cestíčko sa hodí aj na vyprážanie zeleniny (karfiol, brokolica a také zeleninové všeličo :-) Ja som okrem kuracích pŕs obaľovala aj kuraciu pečienku a nemalo to chybu. Odteraz už robím rezne len takto.


1) Kuracie prsia naplocho prerežeme a jemne naklepeme, osolíme a necháme postáť v chlade.
2) V miske rozmiešame vajco, pridáme jogurt, smotanu, vegetu, soľ,papriku, asi 2,5 PL múky a dobre rozmiešame vidličkou
3) Na linku ku sporáku si pripravíme tri misky a) s múkou, b) s jogurtovým cestíčkom , c) so strúhankou
4) Do panvice dáme olej, rezníky dáme do múky, rýchlo capneme do cestíčka, trocha necháme stiecť a vložíme do strúhanky, ktorú popritláčame k mäsu a hneď vkladáme do rozpáleného oleja.
5) Rezne pomaly vypražíme z obidvoch strán v prítomnosti zopár koliesok mrkvy, ktorú potom vyhodíme. Hotové kladieme na papierové utierky .

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (21) posledné: 2.2.2017, 12:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Bačovský plnený rezeň



POTREBNÉ PRÍSADY

Kuracie prsia, vajíčka, šunka, červená paprika, bryndza, petržlenová vňať, štipka soli a čierneho mletého korenia, trojobal ( múka, vajce, strúhanka)

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia si vyklepeme, osolíme a okoreníme. Z 2 vajec si urobíme praženicu. K praženici pridáme šunku a papriku nakrájanú na kocky a bryndzu. Nakoniec dochutíme soľou a korením a pridáme petržlenovú vňať. Zmes dobre premiešame a necháme vychladnúť. Rezne naplníme zmesou a obalíme v trojoobale a následne vypražíme.
Dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Michaela C. (michaela2107) ID 129046 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia s červenou kapustou po čínsky



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia, 1 väčšia hlávka červenej kapusty, 1 veľká konzerva kukurice, soľ, rasca, kari korenie, sójová omáčka, olej, med, ryža

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia si nakrájame na rezance a deň vopred dáme do marinády zo sójovej omáčky, soli a kari korenia. Nič sa nedeje ak mäsko v marináde nebude, ale je to chutnejšie.
V hrnci rozohrejeme olej, pridáme 1 polievkovú lyžicu medu a urobíme karamel. Keď je karamel hotový pridáme kuracie prsia a orestujeme, potom osolíme, pridáme trošku rasce, aspoň 1 pl sójovej omáčky a 1čl kari korenia - každý podľa chuti. Kapustu nakrájame na tenké pásiky a pridáme k mäsku, podlejeme 1dcl vody a necháme dusiť. Keď je kapusta mäkšia prisypeme celú konzervu kukurice. Dusíme, kým je kapusta mäkká. Podávame s ryžou.
Jedno z jedál, o ktoré je u nás doma vždy boj...kto zaváha, ne..papá :) Dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Viera H. (vieruska25) ID 114096 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 11.3.2013, 20:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.734 (zobrazuje sa 171-180)<< predošlé 1,.,13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23,.,174 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu