. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > CHUŤOVKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.613 (zobrazuje sa 1611-1613)<< predošlé 1,.,157, 158, 159, 160, 161, 162

CHUŤOVKY

Špaldové tortilly



POTREBNÉ PRÍSADY

1,5 hrnčeka špaldovej múky 0,5 hrnčeka teplej vody 2 PL olivového oleja 1 ČL morskej soli

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny spolu premiešame kým nevznikne hladké cesto. Rozdelíme na 3-4 časti (podľa veľkosti panvice). Na pomúčenej doske ručne vytvarujeme prvú tortillu a dáme ju opiecť na suchej panvici 1 minútu z každej strany. Kým sa opeká prvá placka, vytvarujeme druhú a následne ďalšie.

Kto chce, môže upečené placky potrieť olivovým olejom, nakrájať na malé trojuholníky a dať piecť do rúry na 5-10 minút. Záleží na type rúry, je nutné ich sledovať, nakoľko prechod medzi zlatým opálením a spálením je veľmi rýchly. Vzniknú tip-top tortillové čipsy, akurát zdravšie ako originál. :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Iveta P. (ivusshik) ID 304736 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Škvarkové pagáčiky



POTREBNÉ PRÍSADY

Recept som prevzala z webstránky varecha. Luss44 - recept Úžasné oškvarkové pagáčiky.rnUž dlho som mala recept odložený a konečne prišiel ten správny čas ho vyskúšať. Pagáčiky sú naozaj úžasné a odteraz už mám výborný, osvedčený recept, kedykoľvek dostaneme chuť na túto dobrotu.rnrnSuroviny: 1 kg polohrubej múky, 250 g palmarin, 1 ks žltok, 1 ks celé vajce, 400 ml vlažného mlieka, 6 ČL soli, 1 kocka droždia, 2 ČL kryštálový cukor, 3 PL bravčovej masti, 500 g mletých škvariek, 1 ks vajce na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky nasypeme múku, v strede urobíme jamku, nasypeme cukor a nadrobíme droždie, ktoré zalejeme teplým mliekom a necháme nakysnúť kvások. Zamiešame, pridáme rozpustený a mierne vychladnutý Palmarin + 1PL masti, žltok, vajce, soľ, mlieko a vypracujeme cesto, mlieko pridávame podľa potreby, aby bolo cesto pekne vláčne, miesime kým sa cesto nelepí na misku, ja používam hnetacie metly na šľahači, krásne sa vždy cesto vypracuje. Poprášime múkou a dáme vykysnúť. rnrnCesto preložíme na dosku, rozvaľkáme a potrieme 1/3 mletých oškvarkov rozmiešaných s 2 PL masti. Natreté cesto preložíme ako obálku a necháme 10 min.nakysnúť, postup opakujeme ešte 2x. Po poslednom nakysnutí rozvaľkáme na cca 1,5 cm, nožom urobíme ozdobnú mriežku a vykrajujeme pagáčiky, ktoré ukladáme na plech s papierom na pečenie.rnrnPagáčiky necháme ešte 20 min. podkysnúť, potrieme vajíčkom a upečieme pri 200 st., čas neviem presne, ja to sledujem, kým nie sú upečené pekne dohneda. Najlepšie sú úplne čerstvé, také chrumkavé.rnrnhttps://varecha.pravda.sk/recepty/uzasne-oskvarkove-pagaciky-fotorecept/41967-recept.html

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Miinka K. (miinka) ID 45774 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

kvašáky - kvasené uhorky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

uhorky, voda, soľ - + čo vás napadne

POSTUP PRÍPRAVY

nechcem kopírovať, výborný nielen recept, ale aj vysvetlenie celého procesu kvasenia a jeho základných princípov nájdete na blogu Pavla Onderu. Pavel Ondera/recept z 1.7.2008.

Mne začal spontánne kvasiť uhorkový šalát, ktorý stál pri izbovej teplote 2 dni. Podľa horeuvedených rád som nálev použila na naozajstné kvasenie uhorky, tentokrát zámerné. Už viac nebudem mať uhorkové blato ako kedysi - tomu verím.

poznámka: ak kvasím v menšej než 4 litrovej nádobe, má menší otvor. Na zabránenie kontaktu hladiny slanej vody (nálevu) so vzduchom sa bude hodiť pohár od kečupu alebo veľký od jablkového pyré.

Ak už mám kúpené kvasené uhorky a chcem si urobiť väčšie množstvo vlastnoručne, nálev z kupovaných môžem využiť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Alena T. (činčila) ID 205017 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.613 (zobrazuje sa 1611-1613)<< predošlé 1,.,157, 158, 159, 160, 161, 162
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu