končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.613 (zobrazuje sa 1611-1613) | << predošlé 1,.,157, 158, 159, 160, 161, 162 |
CHUŤOVKY |
Špaldové tortillyPOTREBNÉ PRÍSADY 1,5 hrnčeka špaldovej múky 0,5 hrnčeka teplej vody 2 PL olivového oleja 1 ČL morskej soli POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny spolu premiešame kým nevznikne hladké cesto. Rozdelíme na 3-4 časti (podľa veľkosti panvice). Na pomúčenej doske ručne vytvarujeme prvú tortillu a dáme ju opiecť na suchej panvici 1 minútu z každej strany. Kým sa opeká prvá placka, vytvarujeme druhú a následne ďalšie. Kto chce, môže upečené placky potrieť olivovým olejom, nakrájať na malé trojuholníky a dať piecť do rúry na 5-10 minút. Záleží na type rúry, je nutné ich sledovať, nakoľko prechod medzi zlatým opálením a spálením je veľmi rýchly. Vzniknú tip-top tortillové čipsy, akurát zdravšie ako originál. :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Iveta P. (ivusshik) ID 304736 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Škvarkové pagáčikyPOTREBNÉ PRÍSADY Recept som prevzala z webstránky varecha. Luss44 - recept Úžasné oškvarkové pagáčiky.rnUž dlho som mala recept odložený a konečne prišiel ten správny čas ho vyskúšať. Pagáčiky sú naozaj úžasné a odteraz už mám výborný, osvedčený recept, kedykoľvek dostaneme chuť na túto dobrotu.rnrnSuroviny: 1 kg polohrubej múky, 250 g palmarin, 1 ks žltok, 1 ks celé vajce, 400 ml vlažného mlieka, 6 ČL soli, 1 kocka droždia, 2 ČL kryštálový cukor, 3 PL bravčovej masti, 500 g mletých škvariek, 1 ks vajce na potretie POSTUP PRÍPRAVY Do misky nasypeme múku, v strede urobíme jamku, nasypeme cukor a nadrobíme droždie, ktoré zalejeme teplým mliekom a necháme nakysnúť kvások. Zamiešame, pridáme rozpustený a mierne vychladnutý Palmarin + 1PL masti, žltok, vajce, soľ, mlieko a vypracujeme cesto, mlieko pridávame podľa potreby, aby bolo cesto pekne vláčne, miesime kým sa cesto nelepí na misku, ja používam hnetacie metly na šľahači, krásne sa vždy cesto vypracuje. Poprášime múkou a dáme vykysnúť. rnrnCesto preložíme na dosku, rozvaľkáme a potrieme 1/3 mletých oškvarkov rozmiešaných s 2 PL masti. Natreté cesto preložíme ako obálku a necháme 10 min.nakysnúť, postup opakujeme ešte 2x. Po poslednom nakysnutí rozvaľkáme na cca 1,5 cm, nožom urobíme ozdobnú mriežku a vykrajujeme pagáčiky, ktoré ukladáme na plech s papierom na pečenie.rnrnPagáčiky necháme ešte 20 min. podkysnúť, potrieme vajíčkom a upečieme pri 200 st., čas neviem presne, ja to sledujem, kým nie sú upečené pekne dohneda. Najlepšie sú úplne čerstvé, také chrumkavé.rnrnhttps://varecha.pravda.sk/recepty/uzasne-oskvarkove-pagaciky-fotorecept/41967-recept.html OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Miinka K. (miinka) ID 45774 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
kvašáky - kvasené uhorkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY uhorky, voda, soľ - + čo vás napadne POSTUP PRÍPRAVY nechcem kopírovať, výborný nielen recept, ale aj vysvetlenie celého procesu kvasenia a jeho základných princípov nájdete na blogu Pavla Onderu. Pavel Ondera/recept z 1.7.2008. Mne začal spontánne kvasiť uhorkový šalát, ktorý stál pri izbovej teplote 2 dni. Podľa horeuvedených rád som nálev použila na naozajstné kvasenie uhorky, tentokrát zámerné. Už viac nebudem mať uhorkové blato ako kedysi - tomu verím. poznámka: ak kvasím v menšej než 4 litrovej nádobe, má menší otvor. Na zabránenie kontaktu hladiny slanej vody (nálevu) so vzduchom sa bude hodiť pohár od kečupu alebo veľký od jablkového pyré. Ak už mám kúpené kvasené uhorky a chcem si urobiť väčšie množstvo vlastnoručne, nálev z kupovaných môžem využiť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Alena T. (činčila) ID 205017 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.613 (zobrazuje sa 1611-1613) | << predošlé 1,.,157, 158, 159, 160, 161, 162 |