končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.647 (zobrazuje sa 151-160) | << predošlé 1,.,11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21,.,165 ďalšie >> |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Polenta na ranajkyPOTREBNÉ PRÍSADY Recept aj s obrazkovym postupom najdete na mojom blogu :http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2013/09/polenta-na-ranajky.html :4 poh vody 1 poh polenty 1/2 CL soli Ako topping som pouzila:hrozienka,orechy a hnedy cukor POSTUP PRÍPRAVY Vodu si privedieme k varu v mensom hrnci.Pridame sol a polentu a MIESAME,MIESAME a MIESAME.Znizime si plamen a nechame bublat(opraste zasteru o ktorej ste si mysleli ze ju nikdy nevyuzijete.Toto bude riadne bublave :)a nechcete predsa prist o vase oblubene tricko) Samozrejme pravidelne a poriadne premiesavajte aby sa vam polenta nepripalila..Ak sa vam bude zdat ze je az prilis husta kludne pridajte 1/4 poh vody..A takto to bude trvat asi dobrych 30-35 min..Ale verte mi stoji to za to :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
cuketový nákypPOTREBNÉ PRÍSADY 500g cukina, prípadne patizón 200g saláma (moravské mäso) 200g tvrdý syr 1dcl olej 4-5 vajcia cibuľa pr.do pečiva, soľ, korenie, vegeta, POSTUP PRÍPRAVY 1) Ak je mladá cukina, tak umyjeme a narajbeme aj so šupkou, ak je staršia tak ošúpene, jaderník vyberieme, nesolíme, pridáme na kocky nakrájaný salám, syr, vajíčka a ostatné dostácie 2) Maslom vytrieme zapekaciu misu, vystelieme strúhankou 3) vylejeme zmes a znova zasypeme strúhankou 4) necháme piecť cca 1 hodinu ( 1/2 zakryté alobalom a 1/2 odkryté) 5) vrch je krásne chrumkavý Nákyp môžeme jesť teplý so zemiačikmi a šalátom ( ja som si k tomu dala cviklový s jablkom a jogurtom), alebo aj na studeno sa dá zjesť. prajem Dobrú chuť, nám - teda môjmu malému a mne to veľmi chutilo :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Romana Ď. (romana2) ID 130625 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
OTRUBOVE ROZKY SUPERNEPOTREBNÉ PRÍSADY POTREBNÉ PRÍSADY\r\n\r\n3 salky hladkej muky, 1 salka otrub alebo grahamovej muky , 1 drozdie, 3,5 dcl vlaznej vody, trocha cukru na kvasok, 1/2 dcl oleja - ja davam odhadom viac, 2 cajove lyzicky soli, Do cesta mozeme pridat slnecnicove, lanove, sezamove...semienka POSTUP PRÍPRAVY POSTUP PRÍPRAVY\r\n\r\nUrobime kvasok, cesto spolu s kvaskom vypracujeme, kysne 40 minút. Cesto rozdelíme na dva bochniky, rozdelime na osem trojuholnickov a stacame, tvarujeme rozky, ktore poukladame na vymasteny plech, pecieme pri 180 stupnoch cca 25-30 minut.\r\n\r\nRozky asi neupeciete v domacej pekarnicke, ale zas postup je jednoduchy a yvsledok neuveritelný, výbvorne chutia s olivovym olejom. Navyše je to veľmi zdravy recept, bez pouzitia vajec a mlieka, co ocenia aj vegani. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Alena P. (saska) ID 3921 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 21.5.2014, 14:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Šúlance na slanoPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg zemiakov uvarených v šupe najlepšie deň vopred, 0,5 kg hrubej múky troška soli... cibuľa 3 kusy, čerstvý kopor, mčk, vegeta, soľ, biely jogurt... POSTUP PRÍPRAVY šúlance urobíme tak že vopred uvarené zemiaky v šupe nastrúhame na jemnom strúhadle...pridáme 0,4 - 0,5 kg hrubej múky a štipku soli...cesto rukou vypracujeme nech sa spojí...ja som robila tak že som rozvaľkala cesto na hrúbku cca 1cm krájala pásy a tie na menšie kúsky(našla som to niekde tu na mimi a naozaj je to oveľa lepšie ako šúlať...dáme uvariť do vriacej vody ...keď vyplávajú nechám ešte minutku a hotovo... asi z polovice tejto dávky som narýchlo vymyslela tento recept... cibule nakrájame na polkrúžky a dáme smažiť na kvapku oleja...k tomu pridáme štipku cukru ja som mala hnedy...keď je cibuľa trochu osmažená pridáme podľa chuti trochu čerstvého nakrájaného kopru...vegetu, soľ, mčk...pridáme asi 4 PL kopcom gréckeho jogurtu alebo mozeme zameniť za kyslú smotanu...pol malej lyžicky horčice....necháme prebublať a pridáme šúlance....poriadne zamiešame...ja som ich nechala trochu pripiecť na panvici s tou omáčkou...hotovo...podávame s lyžičkou bieleho jogurtu a posypeme koprom...dobrú chuť... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Lucia P. (Luzla1) ID 58386 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 28.8.2013, 16:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
tekvicové plackyPOTREBNÉ PRÍSADY 200g postrúhanej tekvice (skúšala som aj cukinu), 2PL ovsených vločiek , 1 žltok , sneh z jedného bielku 2-3 PL hrubej múky, soľ , podľa chuti (cenak, petržlen. vňať, vegeta...) POSTUP PRÍPRAVY strúhanú tekvicu a ovsené vločky zmiešame a necháme odstáť 1-2 h. Potom primiešame ostatné prísady. upečieme z jednej strany, otočíme placku a na už upečenú stranu pridáme trošku postrúhaného syru. Kým sa pečie spodná strana syr sa nám na vrchu krásne rozpustí. deti ich milujú :-) robievam 2-3 násobnú dávku. dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Marcela V. (krupicka) ID 41990 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 6.9.2013, 13:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
ZEMIAKOVE KLOBASY - KYSKYPOTREBNÉ PRÍSADY 1,5 - 2 kg zemiakov, 30 dkg nadrobno pokrájanej klobásy, 10 dkg údenej slaniny alebo 20 dkg bravčových škvarkov, menšiu cibuľu, soľ, čierne korenie, majorán, 3 strúčiky cesnaku, bravčové črevá POSTUP PRÍPRAVY TOTO JEDLO MILUJEMEEEEEEEEE,,,nie je to moj recept,ale konecne sme ho objavili na stranke,u nas ich stale robi svokra,,,,no idu na dracku.....kazdemu musi nabalit aj domov.... Zemiaky postrúhame, pridáme soľ, majorán, čierne korenie, rozdrvený cesnak, posekanú cibuľu, na drobno pokrájanú klobásu, porezanú slaninu (môže byť aj opražená), škvarky a všetko dobre pomiešame. Takto pripravenú masu plníme do čriev a dáme variť do horúcej vody. Pozor! varíme na miernom ohni, aby črevá nepopraskali. Opatrne vyberieme z vody a dáme ochladiť.Potom dáme na pekáč a na bravčovej masti alebo oleji opečieme do ružova. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Eva G. (gujojo) ID 17482 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Lokše z kyslého mliekaPOTREBNÉ PRÍSADY hrubá múka, polohrubá múka, kyslé mlieko, soľ, sóda bb (alebo prášok do pečiva), maslo POSTUP PRÍPRAVY Mlieko vylejeme do misky, prisypeme obe múky v množstve pribl. 1:1, osolíme, pridáme cca 1 lyžičku sódy bb- vypracujeme cesto (množstvo múky presne neviem udať, ja to robím od oka, postupne pridávam múku, kým nevznikne jemné, lepkavé cesto).- z cesta spracujeme valec, ktorý pokrájame na širšie kolieska. Koliesko vyvaľkáme (treba múku, lepí sa) na hrúbku cca 0.5 cm. 1. opečieme nasucho na kolese alebo panvici alebo 2. vyprážame na na rozpálenom oleji Potrieme rozpusteným maslom a osolíme. Výborne sa k tomu hodí acidko ,) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Zuzana Č. (zu.z.ka) ID 278908 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (21) posledné: 15.11.2013, 9:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Vyprážaný plnený hermelín :PPOTREBNÉ PRÍSADY hermelín (príp. encián alebo iný podobný syr s plesňou), cibuľa, šampiňóny, zemiaky, maslo, soľ, korenie, vajce, polohrubá múka, strúhanka, olej POSTUP PRÍPRAVY Syr rozkrojíme pozdĺžne napoly, obe polky opatrne vydlabeme. Na panvici na masle opečieme pokrájanú cibuľu a očistené a pokrájané šampiňóny, osolíme, okoreníme a vmiešame syrovú striedku. Panvicu môžeme z ohňa odstaviť, miešame, kým sa syr nerozpustí a nespojí sa s hubami a cibuľkou. Hmotou naplníme vydlabanú polovicu syra, prikryjeme druhou, mierne zatlačíme a odložíme na chvíľu do chladničky. Potom klasicky múka-vajce-strúhanka a vyprážame na rozpálenom oleji. Hodia sa zemiaky na všetky spôsoby. A pozor...jeden stačiť nebude :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Zuzana Č. (zu.z.ka) ID 278908 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Brokolicové kroketyPOTREBNÉ PRÍSADY brokolica cca 500g, eidam cca 200g, 2 vajcia, strúhanka, olej, soľ, korenie POSTUP PRÍPRAVY Brokolicu uvaríme, roztlačíme vidličkou, primiešame postrúhaný syr a vajcia, zmes zahustíme strúhankou, okoreníme, dobre premiešame a necháme chvíľu postáť. Zo zmesi tvarujeme krokety (guličky), ktoré obalíme v strúhanke a vyprážame na rozpálenom oleji. Výborné samostatne aj ako príloha. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Zuzana Č. (zu.z.ka) ID 278908 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Šťavnaté zeleninové rizotoPOTREBNÉ PRÍSADY celozrná ryža (môže byť aj obyčajná), 2 cibule, väčšia paprika, väčšia mrkva, 1/2 šalátovej uhorky, 2-3 paradajky, olivy, eidam, ľanové semienka, píniové oriešky, olivový olej, maslo, soľ, mčk, chilli omáčka POSTUP PRÍPRAVY Uvaríme ryžu. Na panvici na masle (3 lyžice) s troškou oleja opečieme nadrobno pokrájanú cibuľu a nadrobno pokrájanú papriku. Pridáme pokrájané olivy, nahrubo nastrúhanú uhorku a nastrúhanú mrkvu. chvíľu podusíme. Pridáme paradajky pokrájané na kocky, hrsť ľanových semienok, poriadne premiešame, ochutíme soľou a mčk a odstavíme z ohňa. Do zmesi primiešame eidam nakrájaný na menšie kocky, trochu nasucho opražených píniových orieškov a trochu chilli omáčky- podľa chuti, aj bez omáčky je to eňo-ňuňo :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Zuzana Č. (zu.z.ka) ID 278908 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 21.8.2013, 7:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.647 (zobrazuje sa 151-160) | << predošlé 1,.,11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21,.,165 ďalšie >> |