. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 51.194 (zobrazuje sa 151-160)<< predošlé 1,.,11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21,.,5120 ďalšie >>

TORTY

Naked cake...


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

čokoládový korpus s parížskym krémom...

POSTUP PRÍPRAVY

Druhá: red velvet s mascarpone krémom

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 15.6.2020, 16:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Moje penovky...


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Nakopilo sa ich zas viac...

POSTUP PRÍPRAVY

Sladká piplačka :D

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 18.6.2020, 11:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Vynikajúci trojfarebný cheescake :)



POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus: 400 g maslových sušienok, 100 g masla Krém: tvaroh mäkký - 750 g mascarpone - 250 g cukor - 2 poliev. lyžice 1 vanilkový cukor citrónová kôra, troška citrónovej šťavy tmavé ovocie ja som použila čučoriedky - 1 hrnček Čokovrstva: 200 g horkej čokolády, 200 ml smotany na šľahanie Čokoládová poleva : 100g horkej čokolády, 100 ml smotany na šľahanie - ovocie na ozdobu

POSTUP PRÍPRAVY

Celú prípravu začneme čokovrstvou a čokopolevou príprava oboch je rovnaká. Do malého hrnca vlejeme šľahačkovú smotanu a necháme zohriať, pozor nesmie vrieť! Vylejeme do misky. Do horúcej šľahačky pridáme nalámanú čokoládu a miešame aby sa rozpustila.Toto urobíme 2x - raz s 200 ml a raz so 100 ml šlahačky. Misku s väčším množstvom - na čokovrstvu - dáme do chladničky. Tú menšiu s čokopolevou necháme vonku pri izbovej teplote.
Tortovú formu ( priemer 24 cm) vyložíme papierom na pečenie,
Sušienky podrvíme, zmiešame s maslom a natlačíme do formy.
V miske zmiešame všetko na tvarohovú vrstvu - tvaroh, mascarpone, cukor (dejte podľa chuti, nám stačí 2 lyžice, ale ochutnáveajte) a citrónovú kôru so šťavou. Mixérom spojte a cca 1/2 nalejte na sušienky. Do zvyšnej polovice zamixujte šťavu z ovocia. Tu získate roztlačením prípadne vymixovaním tyčovým mixérom. Zafarbený tvaroh preneste na bielu tvarohovú vrstvu a opatrne uhlaďte.
Tortu dajte na chvíľku do chladničky a vyberte misku so smesou na čokohmotu. Keď je studená, môžete začať šlahať mixérom , vyšľahajte do konzistencie podobnej šlehačke. Rozotrite na čučoriedkovú vrstvu a uhlaďte. Na tortu dajte čokoládovú polevu, dozdobte ovocím prípadne ako sa vám páči a dajte na 24 hodín do chladničky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Monika S. (MoniSemi) ID 333063 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Maďarský guľáš s karlovarskou knedľou



POTREBNÉ PRÍSADY

Guľáš: hovädzie mäso 800g, cibuľa, bravčová masť, soľ, mleté čierne korenie, korenie na maďarský guľáš , štipľavá paprika, zelená paprika 3 ks, paradajky 3 - 4ks.

POSTUP PRÍPRAVY

Guľáš: Cibuľu osmažíme na masti, pridáme hovädzie mäso, necháme zatiahnuť, osolíme, okoreníme, pridáme korenie na madarský guľáš, zalejeme horúcou vodou a necháme dusiť cca hodinu a pol, zároveň kontrolujeme a dolievame vodu podľa potreby. Po hodine a pol pridáme nakrájanú zelenú papriku a ošupané nakrájané paradajky a necháme dusiť dalšiu hodinu až hodinu a pol na miernom ohni. Ku koncu pridáme štipľavú papriku, prípadne dochutíme soľou.
Karlovarský knedlík: použila som 5 starších rožkov, pridala 3 žltka, 2 dcl mlieka do ktorého som pridala cca štvrťku rozpusteného masla, osolila, okorenila, pridala pažítku, sušenú petržlenovú vňať, vyšľahala sneh z bielkov a všetko premiešala. Vytvarovala som na potravinovej fólii 2 knedle a vložila do vriacej vody. Varila som 10 min z jednej a 10 min z druhej strany.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Monika S. (MoniSemi) ID 333063 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 15.1.2021, 11:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Hydratovaný kváskový chlieb


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Upravený hydratovaný chlieb od nelkafood.sk Pisem si mnozstvo surovin na chlebicek z cca 500g muky. Rozkvas: 125g raznej chlebovej, 125g vody, lyžica ražného kvásku. Cesto: 370g hladkej psenicnej ci spaldovej muky, 260g vody, cca 2 lyzicky soli, plnsia polievkova lyzica oleja :) , rasca

POSTUP PRÍPRAVY

postup: https://nelkafood.sk/kvaskovy-chlieb/

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Martina K. (Martina46) ID 31472 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Čokoládová s krajkou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

spodné poschodie: orechový a kakaový korpus (6+5 vajec), gaštanová plnka (250 g gaštanové pyré, 250 g mascarpone, 250 ml šľahačka), preliate Amarettom, ríbezľový lekvár / vrchné poschodie: kakaový a orechový korpus (5+4 vajcia), jahodová plnka (OETKER plnka s 250 ml šľahačky), jahodový lekvár / potretá čokoganache, jedlá krajka, kvety a motýle z modelovacej pasty

POSTUP PRÍPRAVY

váha cca 4 kg

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Janette M. (Zinka16) ID 75844 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Dobošová s kvietkami


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

doboška z 11 plátov

POSTUP PRÍPRAVY

váha cca 2 kg

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Janette M. (Zinka16) ID 75844 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 1.6.2020, 10:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Macko Uško


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

korpus kakaový + svetlý, ríbezľový lekvár, čokoplnka, poťah PDT

POSTUP PRÍPRAVY

váha cca 3 kg

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Janette M. (Zinka16) ID 75844 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 10.6.2020, 16:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Kysnutý pletenec/babka/ s medvedím cesnakom a sušenými paradajkami



POTREBNÉ PRÍSADY

75 g masla, 230 ml mlieka, 21 g droždia, 375 g hladkej muky 00, 1 lyžička cukru, 1,5 ČL soli, 1 vajce, medvedí cesnak, olivový olej, hrsť sušených rajčiat, syr /parmezan, grana padano, gran moravia -čo chladnička dala/

POSTUP PRÍPRAVY

Droždie posypať lyžičkou cukru a drevenou vareškou rozmiešať na kašičku, priliať polovicu mlieka izbovej teploty, zamiešať, prikryť utierkou a nechať vzísť kvások.Rozpustiť maslo, primiešať mlieko, vajce a vzniknutú zmes naliať do misy s múkou a soľou. Priliať aj kvások a vymiesiť hladké cesto. Nechať 20 minút odpočinúť.Zatiaľ si rozmixovať medvedi cesnak /asi 2 hrste/ s 2PL olivového oleja a sušenými paradajkami. Nakoniec pridať postrúhaný syr /množstvo podľa chute/.Cesto rozvaľkať na obdĺžnik, potrieť pripravenou zmesouv /može sa ešte posypať syrom/, stočiť do štrúdle a tú prekrojiť na polovicu, s tým ze koniec sa nedokrojí. Dve vzniknuté ćasti zapliesť a uložit do formy na chlebíček/vymazanej maslom a vysypanej strúhankou/rnCesta je celkom dosť, Ak máte formu 30cm dlhú tak to bude akurát a ak máte menšiu, môžete cesto rozdeliť ako ja.Nechať kusnúť asi 45-60minút.Piecť na 170C asi 40 minut.

Tento chlieb je výborný podávať so syrom alebo len tak sám.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zuzana S. (zunicka) ID 114201 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 17.5.2020, 9:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Skoricove osie hniezda od KiRi



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto:7 gramov sušeného droždia (alebo ½ kocky cerstveho), 3/4 hrnčeka vlažného mlieka, 3 PL cukru, 1 vanil. cukor, 1/4 hrnčeka oleja, 1/2 lyžičky soli, 1 vajíčko, 500 g hladkej múky (t.j. 2,5 hrnceka), ******Na náplň: 3/4 hrnčeka cukru, 3 lyžice mletej škorice, 125 g zmäknutého masla / margarinu na pečenie (cize 1/2 hery)

POSTUP PRÍPRAVY

Postup: Droždie rozmiešame v teplom mlieku. Vo väčšej miske si zmiešame cukor, soľ, a múku. Všetko dobre premiešame a do celej zmesi pridáme droždie s mliekom, vajíčko a olej. Misku prekryjeme potravinovou fóliou alebo utierkou a necháme ho odpočívať 1,5 hodiny. Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na obdĺžnik s hrúbkou asi 5 milimetrov. Na cesto natrieme náplň, ktorú sme si pripravili, kým cesto odpočívalo. Cesto zrolujeme a nakrájame na asi 3 centimetrové slimáky. Pečieme približne 20 minút na teplote 180°C.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Zuzana D. (LaKiRi) ID 96750 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 51.194 (zobrazuje sa 151-160)<< predošlé 1,.,11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21,.,5120 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu