. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > TORTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 25.651 (zobrazuje sa 141-150)<< predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,.,2566 ďalšie >>

TORTY

Marcipán



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g Cery, 250 g pr. cukru, 150 g sušeného mlieka trošku mandľovej arómy

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko dobre premiesiť, prípadne dofarbiť, odporúčam vaľkať na fólii.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

Zuzana Z. (lottka) ID 18338 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 9.7.2011, 8:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Tvarohová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 2 balíčky piškótou, 1/2 tvarohu, 4 dl mlieka, 2 vajcia, 1 kocka tuku (Hera, Perla), 2 balíčky vanilkového cukru, 2 dl cukru práškového, 4 lyžice rumu, 10 g svetlé želatíny (vrchovatá polievková lyžica), 1 lyžica kakaa, ovocie (jahody, ananás, marhule, broskyne), šľahačka na ozdobu.

POSTUP PRÍPRAVY

Ako na to:
Želatínu namočíme na noc do 2 dl mlieka.
Druhý deň pridáme 2 dl horúceho mlieka a želatínu rozmiešame v mixéri.
Pridáme cukor, vanilkový cukor, rum, vajcia a striedavo
po lyžiciach tvaroh a zmäknutý tuk.
Všetko dobre vyšľaháme.
Tvarohový krém rozdelíme na tri časti.
Väčšiu tortovú formu vyložíme mikroténovou fóliou.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

Miriam B. (miriam11) ID 3686 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 3.3.2010, 20:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Muffiny pre deti na MDD


PRO INSPIRACI

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

Iveta R. (ivamamina) ID 6731 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (57) posledné: 28.3.2012, 18:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

**PROFITEROLES**



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto na spodny korpus:10vajec,370g cukru,370g hladkej muky,150ml oleja,150ml vody,150g cokolady,1 a pol balicka prasku do peciva*** Cesto na stredny a vrchny korpus:10vajec,370g cukru,370g hladkej muky,150ml oleja,150ml vody,150g cokolady,1 a pol balicka prasku do peciva*** Cesto na profiteroles:(pohar200ml) 2 pohare vody,2 pohare hladkej muky, pol pohara oleja ,stipka soli,6vajec*** Krem na spodny korpus:1 a pol litra mlieka,4 a pol balicka cokoladoveho pudingu,240gcukru,300g masla,300g cokolady*** Krem na stredny a vrchny korpus: vsetko ako na spodny korpus*** Cokoladova poleva:500ml slahacky,250g cokolady

POSTUP PRÍPRAVY

.Formu vymazeme a vysypeme mukou.
Bielka si vyslahame a odlozime bokom. V druhej miske vyslahame zltka s cukrom.Pridame rozpustenu cokoladu,olej ,vodu.Potom muku a pdp.Vsetko slahame mixerom. Na koniec varechou primiesame vyslahane bielka.Pecieme vo vyhriatej rure na 50-55min na 180st.
Postup taky isty ako pri spodnom ceste.Cesto si rozdelime do foriem.Pecieme asi 40min. Mne sa do rury zmestili obe formy naraz.***
Krem:Vo vacsom hrnci uvarime puding.Nechame vychladnut.V mikrovlnke si na minime rozpustime cokoladu,nechame trochu vychladnut.V miske si vyslahame maslo ,pridame cokoladu a po lyziciach postupne vychladnuty puding. Vznikne nam krasny krem. Toto je krem na spodny korpus.Cele to zopakujeme,to bude krem na stredne a vrchne cesto.***
Krem do profiteroles:Z mlieka a pudinkov si uvarime puding.Nechame vychladnut.Do pudingu prilejeme tekutu slahacku a vyslahame.Profiteroles si nakrojime a lyzickou plnime.***
Cokoladova poleva:V slahacke si uvarime cokolady do bodu varu a odstavime.Nechame vychladnut a polievame....mmhh

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

alije k. (alka36) ID 79302 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (42) posledné: 30.12.2010, 23:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Svieža torta s višňami, tvarohom a mascarpone (aj s anglickým blahoželaním :-P)



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 3 vajcia, 160 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 70 g hrubej múky, 70 g kukuričného škrobu, 1 čl PDP, cca 0,5 dcl mlieka (ak máte, môžete do cesta pridať vanilkový extrakt - ja som si ho urobila http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=28271 -ĎAKUJEM, EVI (hugino)!!! ) VIŠŇOVÁ PLNKA: 1 celý višňový kompót aj so šťavou, 1 Zlatý klas, 2 pl kryštálového cukru TVAROHOVÁ PLNKA: 500 g jemného tvarohu, 350 ml smotanového jogurtu, 1 krabička mascarpone (200 - 250 g), 150 g práškového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, 100 g rozpustenej bielej polevy alebo bielej čokolády, 6 plátkov želatíny

POSTUP PRÍPRAVY

nasledovný :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

Juliana Š. (julianecka) ID 3078 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (24) posledné: 17.7.2011, 23:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Moja prvá torta



POTREBNÉ PRÍSADY

KORPUS:4 vajcia,240g cukru /120g prášk. so žĺtkami a 120g kryšt. s bielkam,1 vanilk. cukor, 250g hl. múky, 1 PDP, 150ml oleja, 100 ml vlažnej vody, ak chcete kakaový tak + 2 PL kakaa /najlepšie tmavé holandské/, PLNKA (vanilkovo-tvarohová s kúskami banánu): 4dcl mlieka, 2 Zlaté klasy, 15 dkg cukru, 250g maslo, 250g jemný tvaroh, banány, kto chce aj lekvár, PLNKA pod poťah: 200g cukru, 200g masla, obrezky z torty, POŤAH: kupovaný pravý marcipán

POSTUP PRÍPRAVY

KORPUS:Žĺtka vymešať s práškovým cukrom , pridávať múku, olej, vodu, prášok do pečiva a vanilkový cukor. Bielka vyšľaháme s kryštálovým cukrom (bude to trvať asi 5 a viac minút kým sa to dobre vyšľahá), následne vmiešame do už pripravenej hmoty (zo žĺtkov, múky atď). Dáme piecť do formy na hodinu na 150 stupňov.
PLNKA: z mlieka, cukru a zlatých klasov uvaríme hustý puding (bude veľmi hustý), vychladíme, primiešame maslo a tvaroh a všetko dobre vyšlaháme. Korpus prekrojíme na 3 časti, potrieme vrstvou plnky (ak chcete, môžte dať pod plnku lekvár), poukladáme na kolieska pokrájané banány a prikryjeme ich ďalšou vrstvou plnky...
PLNKA POD POŤAH: Cukor vymiešame s maslom a obrezkami z torty do hladka. Natrieme na celú tortu.Potom necháme vychladnúť a na záver potiahneme marcipánom a ozdobíme :)

Ja som ľavá, ale som na seba hrdá, torta je celkom pekná a hlavne vynikajúca :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

Michaela B. (Leela) ID 25897 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (17) posledné: 14.2.2012, 10:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

minitortičky....ako nato !



POTREBNÉ PRÍSADY

akákoľvek naplnená roláda krém na potiahnutie hmota na potiahnutie (napr..MMF alebo ja používam teraz a je výborná smartflex velvet)

POSTUP PRÍPRAVY

Dosť som sa narozmýšlala, že ako ich urobím a v čom ich budem piecť. Potom ma napadlo že ich urobím z rolád.
Upiekla som rolády,naplmila, namerala a nakrájala na 5cm šíroké rolády, postavila, vytvarovala do kruhu a už len natrela. nechala stuhnúť.
Potom som potiahla hmotou a dozdobila
Tortičky sú vysoké teda niečo cez 5cm a priemer je 8cm. S troch rolád som urobila 20ks- 5cm a 2ks-10cm(pre učiteľky)

Snáď to niekomu pomôže

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

Lubica N. (madarka.L) ID 52842 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (23) posledné: 20.10.2015, 23:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Tvarohovo-šľahačková



POTREBNÉ PRÍSADY

5 vajíčok, 250 g polohrubej múky, 200 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 1,5 dl oleja, 1,5 dl mlieka, 1 prášok do pečiva, 3 mierne navŕšené lyžice kakaa *** 2 nízkotučné tvarohy, 150 g práškového cukru, 2 vanilkové cukry, 2 šľahačky v prášku Dr. Oetker, 200 ml mlieka, 2-3 banány, na ozdobu čokoládové vločky alebo hoblinky, čokoláda na varenie, alebo suroviny podľa vlastnej predstavy na konečné dozdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

Postup na prípravu korpusu a plnky nájdete pri tomto recepte http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6846&user=32431

Ak by bol záujem, nahodím celý postup aj sem.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (23) posledné: 8.7.2011, 18:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Torta potiahnuta modelovacou hmotou z cokolady



POTREBNÉ PRÍSADY

uz spominane prisady na MMB, ale zopakujem> 2 cokolady na varenie, 4PL kukuricneho sirupu.

POSTUP PRÍPRAVY

Cokolady rozpustime vo vodnom kupeli a potom pridame kukuricny sirup. Vsetko zmiesame a nechame vychladnut pri izbovej teplote.... Lepsie sa tvaruje, ked este nie je uplne vychladnuta...

Hmota z bielej cokolady: 200 g bielej cokolady, 1 a 1/2 - 2 polievkove lyzice kukur. sirupu

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

Magdalena L. (meggienka) ID 798 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (23) posledné: 18.11.2010, 21:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Svadobná - pre Zuzku



POTREBNÉ PRÍSADY

mramorový korpus- veľký, mandľový korpus- malý, plnka z bielej čokolády a z horkej, mandarinky, mliečny marcipán( v mojich receptoch)

POSTUP PRÍPRAVY

Mramorový korpus veľký : 10 vajíčok, 5 lyžíc vriacej vody, 5 lyžíc oleja, 15 lyžíc krupicového cukru, 15-16 lyžíc hladkej múky, 3 lyžice kakaa, 1/2 bal.PDP
Žĺtky vyšľaháme s 1/2 cukru do peny...postupne po lyžiciach pridávam vodu a zakaždyým prešľahám. Nakoniec krátko zašľahám olej. Zmes vlejem do snehu ušľahaného so zvyšným cukrom. Spojím a pridám preosiatu múku s PDP. Zamiešam. Cesto rozdelím na jednu menšiu a jednu väčšiu časť. Do menšej vmiešam preosiate kakao...ak je moc husté pridám trochu mlieka. Začínam tak,že do stredu dám 1 lyžicu tmavého cesta a na ňu nalejem 2 lyžice svetlého. Tak pokračujem až kým nespotrebujem obe cestá.
Mandľový korpus: 6 vajíčok, 8 lyžíc krupicového cukru, 1b. vanilínového cukru,7 lyžíc hladkej múky, 3 lyžice oleja, 3 lyžice mandľových lupienkov, alebo sekaných mandlí, 2 kvapky mandľovej arómy...Pečiem na 175°C.... Plnky:....v mojich receptoch... ďalej v obrázkovom postupe...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (51) posledné: 23.8.2015, 15:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 25.651 (zobrazuje sa 141-150)<< predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,.,2566 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu