. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZELENINOVÉ JEDLÁ

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 449 (zobrazuje sa 131-140)<< predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19,.,45 ďalšie >>

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zelené fazulové lusky s lučinou



POTREBNÉ PRÍSADY

mrazené fazuľové lusky asi tak 350-400 g*olivový olej*soľ*voda*cesnak*lučina

POSTUP PRÍPRAVY

Ultra rýchle,ultra jednoduché,chutné a aj diétne :))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (29) posledné: 4.8.2013, 16:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Kelovy prívarok



POTREBNÉ PRÍSADY

kel,cibula,zemiaky,olej,sol,mčk,cesnak,majoranka,hl.muka

POSTUP PRÍPRAVY

cibulu narežeme na drobno,spenime na oleji pridame nakrajany na pasiky kel,k tomu na kocky zemiaky,osolime,okorenime,pridame prelisovany cesnak,majoranku.Zalejeme vodou a varime-dusime kym nieje všetko mäkke.V pohari z vodou rozhabarkujeme za lyžicu a pol hladkej muky a vlejeme do privarku nechame všetko prevriet a podavame.
Podavame bud opraženou klobaskou alebo udusenym bravčovym mäskom ale my to mame radi len tak čisty privarok s chlebikom :-))))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Anna K. (klaymanova) ID 50952 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 1.10.2013, 10:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Pečená kápia plnená chlebovou zmesou ♥ ♥ ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

Bosniak / chlebík / * 4 kápie * 100 g strúhaného parmezánu * petrž. vňať * 4 strúčiky cesnaku * 3 PL olivového oleja *

POSTUP PRÍPRAVY

Receptík je z televízie. Pripravovala ho Veronika Hložníková. Priniesla ho z Talianska. :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 4.2.2012, 16:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

♥ Strapačky ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky, vajce, polohrubá múka, sol, kyslá kapusta, olej, cibula, cesnak, rasca, slanina na oškvarky

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky si nastruhame, zmiešame s vajíčkom, polohrubou múkou a solou a urobíme cesto na halušky.......cibulku si speníme na oleji spolu s cesnakom, pridáme rascu a kyslu kapustu a podusíme zhruba 20-25minut.....odstavíme.....slaninku si nakrájame a urobíme oškvarky.......halušky odvaríme, scedíme, zmiešame s kapustou a na tanieri posypeme slaninkou.......vynikajúca mnamka ♥ tak dobrú chut

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Zuzana K. (Zuzana Kováčová) ID 5910 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 2.3.2013, 19:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zapekaný karfiol so šunkou a syrom...



POTREBNÉ PRÍSADY

/Ak tu už podobný receptík je, tak kľudne zmažem./ 1 karfiol, 100g šunky, 100g tvrdého syra, 200g kyslej smotany, 100ml mlieka, 2 vajcia, olej, trocha strúhanky, troška masla, soľ, vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

Karfiol povaríme v osolenej vode do polomäkka, vyberieme a necháme vychladnúť. Potom ho rozoberieme na ružičky. Formu na zapekanie vymažeme olejom, vysypeme strúhankou a na dno poukladáme /alebo voľne rozsypeme/ uvarený karfiol. Šunku nakrájame na pásiky, syr nastrúhame nahrubo a posypeme tým karfiol. V mlieku rozhabarkujem vajcia, smotanu, pridáme soľ, vegetu a zalejeme pripravený karfiol. Vrch posypeme strúhankou a necháme zapiecť na 180°C na 30 minút. Potom na vrch dáme vločky masla a ešte 5 minút vo vypnutej rúre dopečieme.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 26.1.2017, 13:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Patizon so zeleninou



POTREBNÉ PRÍSADY

1 väčší patizón, 1PL sójovej omáčky, soľ, mleté čierne korenie, oregáno, vegeta, 2PL oleja, 2 vajcia, 1 cibuľa, 3 farebné papriky, 2 rajčiny, strúčik cesnaku, petržlenová vňať, zeleninový vývar, 100g sójových kociek

POSTUP PRÍPRAVY

1. Patizón umyjeme a vydlabeme dužinu, ktorú môžeme použiť do plniacej zmesi, alebo ju použiť na polievku /ako ja/.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

vladimira g. (gottka) ID 2491 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 23.7.2013, 19:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Špenátové halušky s nivovou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

Balíček mrazeného špenátu,strúčik cesnaku.cca.150 g hladkej múky / ja dávam tak od oka,aby bolo cesto asi také ako na zemiakové halušky/ ,1 vajce,soľ,olej, Apetito nivová omáčka / taká hotová v sáčku/

POSTUP PRÍPRAVY

Rozmrazený špenát,pretlačený cesnak,múku,vajce a soľ zmiešame.Do vriacej vody vhadzujeme halušky / cez klasický haluškovač / a varíme cca 5 min.Uvarené halušky premiešame s trochou oleja a z nivovou omáčkou zohriatou podľa návodu na obale.Veľmi jednoduché a ozaj chutné.Kto ľúbi špenát do týchto halušiek bude blázon.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Agnesa M. (Ági) ID 4312 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 19.10.2008, 10:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zeleninové karbonátky



POTREBNÉ PRÍSADY

Občas treba povyberať zásoby jedla v mrazničke a moju to tiež neminulo. A tak som v jeden deň zistila, že mám dosť veľa rôznej zamrazenej zeleniny a patrilo by sa už aj niečo z nej spraviť. A tak som sa rozhodla spraviť zeleninové karbonátky. Čo budete potrebovať: rôzna mrazená zelenina (asi 400g), 1 cibuľa, 2 vajcia, soľ, mleté korenie, strúhanka, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Na troške oleja osmažte pokrájanú cibuľku, pridajte mrazenú zeleninu (ja som dala mix karfiol, kukurica, mrkva, hrášok, zelená fazuľka), ja som dala aj trošku zvyšných šampiňónov a uduste domäkka. Podlejte troškou vody, aby sa vám to nepripálilo. Keď zeleninka zmäkne, zbytočnú vodu preceďte cez sitko a zeleninu nechajte vychladnúť. Zmes dajte do misky, pridajte vajíčka, soľ, korenie a strúhanku, aby ste vypracovali stredne husté cesto, z ktorého vymodelujte malé fašírky, ktoré ešte obaľte v strúhanke. Vyprážajte v oleji. Podávajte s varenými zemiakmi, alebo kašou. Sú výborné!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Alena M. (Alinka) ID 18244 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 26.10.2014, 14:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Spagetova tekvica so syrom feta



POTREBNÉ PRÍSADY

1 spagetova tekvica, 1 mensia cibula, 2-3 paradajky, 3-4 strucky cesnaku, olivy, syr feta a troska oleja....

POSTUP PRÍPRAVY

v postupe....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Martina P. (Mata74) ID 9033 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 11.9.2009, 13:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Brokolicovy nakyp



POTREBNÉ PRÍSADY

1 ks brokolice (500 g), 200 g měkkého salámu, 100 g tvrdého sýra, 4 vejce, sůl, mletý pepř, 1/2 lžičky kari, 150 ml mléka, 250 ml polohrubé mouky, tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy, 1 lžička prášku do pečiva, 3 stroužky česneku

POSTUP PRÍPRAVY

Brokolici povaříme 5 minut v páře. Pokrájíme ji na drobné kousky a smícháme s moukou a práškem do pečiva. Zalijeme mlékem, přisypeme nastrouhaný sýr, na drobné kostičky pokrájený salám, rozmačkaný česnek, osolíme, okořeníme. Celá vejce ušleháme do pěny a přidáme k ostatnímu. Dobře promícháme a nalijeme do pekáče nebo zapékací misky vymazané tukem a vysypané hrubou moukou. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme do zezlátnutí povrchu asi 45 minut. Zkoušíme špejlí, až zůstane po vpichu suchá, je hotovo. Podáváme s čerstvou zeleninou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

tereza M. (Terujaja) ID 52420 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 9.11.2010, 22:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 449 (zobrazuje sa 131-140)<< predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19,.,45 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu