. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 138 (zobrazuje sa 131-138)<< predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14

CUKROVINKY

Nepečené guličky z gaštanového pyré



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balík piškót (120g) ten menší, 250g gaštanového pyré ( kocka), 1 vanilkový cukor, 1,5 polievkovej lyžice práškového cukru, cca 40g roztopeného masla, štamprlu rumu, prípadne mlieko*** na polevu:várová čokoláda, cera.

POSTUP PRÍPRAVY

Od Filmušky mi prišli mailom receptíky, tak som jeden z nich vyskúšala a troška ho upravila. Guličky sú naozaj dobré o čom svedčí aj to, že môj malý nejedák sladkého ich už zjedol hádam aj 5. Odporúčam kupovať pyré , keď je v akcii, inak je dosť drahé. Vydrží Vám určite, lebo sa kupuje zmrazené, takže trvanlivosť je tam minimálne 6 mesiacov.
Recept je cca na 30 kúskov.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 160 návštěvníkov)

Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (73) posledné: 25.12.2014, 15:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

GAŠTANOVÝ SEN



POTREBNÉ PRÍSADY

medove platy
marhulovy alebo ribezlovy dzem
1kocka gastanoveho pyre(250g)
2-3lyzice rumu,nie viac!!
500ml mlieka
1 zlaty klas
1 vanilkovy cukor
1zltok
125g masla(hera,palmarin...)
1lyzica praskoveho cukru
slahacka na zdobenie,popripade varova cokolada na polevu

POSTUP PRÍPRAVY

uvarime puding z mlieka,zlateho klasu,vanilkoveho cukru a zltka...do vychladnuteho vmiesame maslo,praskovy cukor,gastanove pyre a rum-nedavat viac,nez je pisane,krem sa zrazi..vyslahame do hladka...a touto zmesou plnime medove platy potrete dzemom a ukladame na seba...hotove dame este do chladnicky odstat...plnka sa moze dat i na boky a vrch..popripade oliat polevou...na zaver ozdobime nefalsovanou pravou slahackou :o)!!!Prajem vam dobru chut!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov)

JANA B. (JOHNINKA) ID 9504 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (23) posledné: 22.12.2013, 22:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Gaštanový rez trošku iný



POTREBNÉ PRÍSADY

Piškótové cesto: 6 vajec 6 lyžíc kryštálového cukru 1 lyžica kakaa 5 lyžíc polohrubej múky prášok do pečiva 50 ml oleja
Gaštanový krém : 1gaštanové pyré, solamyl-dákych 5-6 lyžíc , pol litra mlieka, 2 lyžice cukru
Šľahačkový krém: 4 lyžice kryštálového cukru, 300 ml mlieka 2 šľahačky v prášku
Čokoládová poleva : varová čokoláda, tuk, lyžica oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Piškótové cesto je olejová klasika, osobitne vyšlahať žltka s cukrom popridavať ostatné prísady a nakoniec opatrne primiešať vyšľahaný sneh.Plech vymastený, poprášený múkou.
Na gaštanový krém dáme zovriet mlieko, pridame cukor a solamyl a nechame totálne zhustnuť a potom vychladnúť. Ten solamyl si pridajte podľa vášho uváženia, malo by to mať konzistenciu ako odpaľované cesto - až také husté.Do vychladnutej tuhej zmesi pomocou mixéra vmiešame gaštanové pyré a jeden celý tuk.(ktorá aký mate osvedčený, taký dajte, ja dávam kludne aj clever tuk ten najlacnejší).Zopár "crkov" rumu alebo konaku a natrieme na piškótové cesto. Cukor upálime na karamel a nalejeme doň mlieko, karamel stvrdne ako kamen, ale po chvili sa začne topiť, odstavíme a sem-tam miešame aby sa celkom rozpustil. Necháme vychladnúť najlepšie v chladničke. Do úplne studeného karamelového mlieka vysypeme 2 šľahačky a vyšľaháme. Natrieme na koláč.
Komu sa ešte chce, dá navrch klasickú čokoládovú polevu, komu sa nechce, nemusí. Tá šľahačka je aj tak perfektná. Mne sa na tom páčilo, že tá plnka so solamylom a pyré chutí ako by to bolo len samé pyré.Ocenili to najmä starké, ktoré hýkali, koľko drahých gaštanov som tam dala.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Blanka Š. (Blankaj) ID 2418 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 18.9.2010, 12:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Gaštanový rez



POTREBNÉ PRÍSADY

PIŠKOTA:4 vajcia,6PL kryštálového cukru,6PL polohrubej múky,1dcl oleja,1 lyžica kakaa,1 prášok do pečiva.

PLNKA:1/2 masla,3 PL práškového cukru,1 kocka gaštanového pyré,1 Zlatý klas,3dcl mlieka.

KARAMELOVÁ PLNKA:4PL kryštálového cukru,3dcl mlieka,2 práškové šlahačky a 1 stužovač šlahačky.

POSTUP PRÍPRAVY

Jednoduchá a vynikajúca maškrtka,ALE ja osobne som miesto karamelovej plnky dala obyčajnú,lebo bála som sa toho,že ešte na záver by som to pokazila.Pre skúsenejšie kuchárky to nebude až taká "maturita".;-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov)

Maja S. (levíčatko) ID 17243 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (26) posledné: 21.5.2014, 14:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Gaštanová roláda



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 4 vajcia, 3 PL polohrubej múky, 1 prášok na pečenie, 4 PL cukru, 1 PL kakaa
Plnka: 1 kocka gaštanového pyré / cca 250 g /, 200 g masla, 100 g cukru, 2PL rumu

POSTUP PRÍPRAVY

cesto:
* Vajcia vyšľaháme s cukrom + múka + prášok do pečiva. Zmes vylejeme na plech, ktorý sme si vyložili papierom na pečenie. To je dôležité, inak sa nám bude zle roláda rolovať :-) Cesto pečieme cca 10 minút na 175C
* Upečené cesto zavinieme aj s papierom do navlhčenej utierky a necháme odstáť kým nevychladne.

Krém:
* Všetky ingrediencia na plnku spolu zmiešame a rozotrieme do rolády, ktorú sme zbavili papiera na pečenie.

Upečené cesto zvinieme a necháme v chlade stuhnúť. Vrch môžeme poliať čokoládou, alebo len posypať kakaom. Podávame so šľahačkou

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Jana F. (Toluf) ID 5651 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 1.4.2009, 9:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Gastanove gulocky



POTREBNÉ PRÍSADY

2kocky gastanovych pyre, 150g piskot, 150g praskoveho cukru, osminka masla, rum 2 baliky vanilinoveho cukru

poleva 100g cokolady, 1 lyzica oleja, cera

papierove kosicky

POSTUP PRÍPRAVY

gatanove pyre vymiesame s maslom a s postruhanymi piskotami, potom pridame cukor aj vanilinovy a rum dame odlozit na minimalne na 2 hodiny

potom si pripravime cokoladovu polevu

z masy vytvorime gulicky, pokvapkame cokoladou a dame do papierovych kosickov

vyjde tak cca 60kusov

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Maria R. (haslerka) ID 2828 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 27.12.2009, 22:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

GAŠTANOVÝ LIKÉR



POTREBNÉ PRÍSADY

1 šľahačková smotana
2 ks tyčinky Kaštany
4 štvorčeky horkej čokolády
1 Sladené kondenzované mlieko
½ l Rumu

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP:
Šahačku prevaríme s tyčinkami Kaštany a horkou čokoládou. Ochladíme, pridáme slad.kondenzované mlieko, Rum a dobre premiešame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Jana L. (jani55) ID 3214 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 10.12.2006, 19:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jednoduchá gaštanová roláda



POTREBNÉ PRÍSADY

6 vajec, 6 lyžíc kryštálového cukru, 6 lyžíc polohrubej múky, 2 lyžičky prdopeč (prášok do pečiva), 1 balíček mrazeného gaštanového pyré, 1 šľahačka, príp. pikantný džem (ríbezľový a pod.)

POSTUP PRÍPRAVY

Veľmi jednoduchá ale výborná gaštanová roláda, zaberajúca málo pracovného času :)...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 41 návštěvníkov)

Jana O. (Olivia) ID 1265 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (38) posledné: 8.11.2014, 9:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 138 (zobrazuje sa 131-138)<< predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu