končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.324 (zobrazuje sa 1321-1324) | << predošlé 1,.,128, 129, 130, 131, 132, 133 |
CUKROVINKY |
Kokosové guľky, orechové guľkyPOTREBNÉ PRÍSADY Kokosové čokoládové guľky z BB pudingu (orechové čokoládové guľky z BB pudingu) - Suroviny : 2 krabice BB puding, 1 hera (môže byť aj maslo, odporúčam maslo také menej tuhé.) 200 g práškový cukor, trochu mlieka, alebo šťava z kompótu, rum ( rumová esencia) strúhaný kokos (pomleté orechy) POSTUP PRÍPRAVY Všetko spolu dobre vymiešame. Tvarujeme guľky a obaľujeme v kokose. Tip : Môžme pridať do stredu nejaké ovocie, napríklad višňu. Do zmesi môžme pridať aj orechy. Takéto isté guľky sú dobré, ak do zmesi podľa postupu pridáme pomleté orechy a viacej rumu, ale už mlieko veľmi nepridávame iba ak treba. A obalíme ich v pomletých orechoch do ktorých zamiešame práškový cukor, aby neboli horké. Pri výrobe guliek mi zostalo väčšie množstvo kokosu, tak som ešte k nemu pridala sušené mlieko, čo som mala doma, cukor práškový, maslo, sušienky podrvené, trochu namočené v mlieku, ale nie úplne rozmočené, trochu piškóty, ale tie mäkké, ktoré zvyknú byť aj zo želé, to som dala z nich dole. Vznikla mi mäkká hmota, ktorú som dala zachladiť do mrazničky, asi na polhodinu, alebo aj viac, a potom som z toho vytvarovala guličky a obalila ich v kokose. Boli tiež vynikajúce. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Katarína D. (PetraPA) ID 90945 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Kandizovaný zázvor - podľa KiRiPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g čerstvého zázvoru, 2 šálky cukru, 2 šálky vody, 4 PL citrónovej šťavy, cukor na obaľovanie POSTUP PRÍPRAVY Korene zázvoru očistíme a nakrájame na plátky hrubé 2 mm. Zalejeme vodou, zasypeme cukrom, pridáme citrónovú šťavu a povaríme 1 hodinu. Sirup zlejeme cez sitko a uchovávame v chladničke. Je skvelý na bolesť hrdla a žalúdočné ťažkosti...alebo s vodou ako teplý čaj, alebo studenou ako malinovka. Uvarený zázvor v sitku postláčame, aby sme z neho dostali čo najviac tekutiny, ale nerozpučiť! Rozložiť na taniere, či plech a nechať obschnúť do druhého dňa. Potom obaliť v cukre, buď kryštálovom, alebo práškovom (nie je povinné). Možnosť 2.: Menej štipľavá verzia: Zázvor zalej vodou, povar 20 minút a vodu zlej do pohára – je to silný, výborný čaj. Nalej novú vodu, znovu povar 20 minút a opäť zlej do pohára. Znovu daj novú vodu, pridaj cukor a povar 20 minút. Ďalej postupuj ako v prvej časti receptu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana D. (LaKiRi) ID 96750 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Božie milosti...POTREBNÉ PRÍSADY Fánky alebo Božie milosti - typické fašiangové pečivo aj u nás. Ako malá som ich zbožňovala pre tú cukrovú krustu, ktorá sa prilepila na mastný kus koláčika... ako dospelá som na ne zanevrela práve pre tú mastnotu /z vyprážania/ a kopu cukru /samozrejme skôr pre tie neblahé následky, ktoré tuk + cukor napáchajú na postave :D/. Lenže spomienky na detstvo a s tým spojené tradície sa drali na povrch a ja som hľadala recept, v ktorom bude zachovaná páperovitá ľahkosť fánok zvnútra, ale nebudú nasiaknuté tukom a oblepené kvantom cukru zvonka... a našla som, pre mňa a mojich blízkych ten najlepší. POSTUP PRÍPRAVY Cesto: 200g hladkej múky. 125g kyslej smotany, 125g masla alebo margarínu, 1 žĺtok, štipka soli... okrem toho práškový, krupicový a vanilkový cukor na posypanie... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Kakaová roláda s mascarpone krémom a ovocím BEZ MÚKYPOTREBNÉ PRÍSADY 6 vajec, 70 g práškového cukru, 1 pol. lyžica kakaa, štipka soli. Krém: 250 g mascarpone, 2 pol. lyžice práškového cukru, 1 vanilkový cukor, ovocie podľa fantázie POSTUP PRÍPRAVY Rozdelíme žĺtka a bielka, do žĺtiek pridáme cukor a vymixujeme do penista, pridáme kakao a vyšľahaný sneh z bielkov so štipkou soli. Na papier na pečenie vylejeme cesto a pečieme pri 200 stupňoch 10 min. Po upečení dáme cesto na mokrú utierku a pomaly stiahneme papier na pečenie. Hned zrolujeme a čakáme kým úplne vychladne. Krém: všetko vymiešame, natrieme na cestom poukladáme ľubovoľné ovocie, zvinieme a necháme v chlade aspon 3 hod. Na koniec posypeme práškovým cukrom :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Monika S. (MoniSemi) ID 333063 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.324 (zobrazuje sa 1321-1324) | << predošlé 1,.,128, 129, 130, 131, 132, 133 |