. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 618 (zobrazuje sa 121-130)<< predošlé 1,.,8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18,.,62 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

Ľanové rožky



POTREBNÉ PRÍSADY

Kvások: 150 ml teplej vody,1/2 kocky droždia,1 čl medu,180 g hladkej múky Cesto: celý kvások,220 g hladkej muky,150 g celozrnnej muky,200 ml acidka,3 PL lanových semien,1 1/2 čl soli,1 čl cukru,za hrst čerstvej nasekanej rukoly ,2 Pl oliv. oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je originalny receptík , podla ktoreho som robila ale niektore veci som nemala, tak som improvizovala :-)) Autorkou je Tizian1cat..dakujem

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (27) posledné: 23.1.2012, 11:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Celozrnno špaldový chlebík



POTREBNÉ PRÍSADY

400g hladkej múky T65O, 100g celozrnnej múky, 100g špaldovej múky, polovica kocky droždia, 470ml vlažného mlieka, 1ČL cukru, 1a1/2 ČL soli, 1a1/2 ČL korenia na chlieb (z DM drogerie), semienka podľa chuti ( u nás slnečniové, sezamové, mak)

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto vypracujeme v pekárničke, necháme podkysnúť, potom vytvarujeme bochník a premiestnime do pekáča a necháme ešte podkysnúť. Pečieme vo vyhriatej rúre na cca 170° asi 40min.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 12.3.2011, 19:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Bylinkovo-zemiakovy slimak



POTREBNÉ PRÍSADY

320 g uvarenych zemiakov,580 g hladkej muky,1 kocka cerstveho drozdia,1/2 Cl cukru,1 1/2 CL soli,1,8 dl vody,1 vajce,za hrst byliniek(cerstve) ale mozu byt aj susene.Ja som dala 1CL susenej pazitky,1CL bazalky,cerstvu petrzlenovu vnat,cerstvy kopor,trochu suseneho rozmarinu apod.,4 Pl olivoveho oleja,2 PL sezamovych jadierok,krystalicka sol(na posypanie)

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto som dala vymiesat do pekarnicky.Po vykysnuty som spravila dlhy sulok z ktoreho som urobila slimaka,posypala som jadierkami a krystal.solou.
Po uvareni zemiaky nastruhat alebo pretlacit.Byliniek mozete dat aj viac,mne sa dost stratili v tom ceste.Susene su velmi malicke.
Chuti znamenite!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Marta K. (supermarta) ID 62155 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 12.4.2011, 9:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Fantastické kysnuté cesto



POTREBNÉ PRÍSADY

2 hrnčeky vlažného mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 4 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky, kocka droždia, 1ČL soli, 1ČL cukru, 1hrnček=250ml

POSTUP PRÍPRAVY

Inšpiráciu na toto cestíčko som našla u Anetky a jej škoricových osích hniezd ( http://anetagoesyummi.blogspot.com/2011/02/nasla-som-novy-zmysel-zivota-su-to.html - odporúčam, sú skvelé ) a dnes sme mali z tohto cesta pizzové slimáky. Z tohto množstva mi vyšli 2 plechy slimákov.
Fakt super cestíčko, super sa s ním pracuje, aj výborne chutí. ak chcete robiť na sladko, pridajte ešte cukor, ak na slano, ešte môže pridať trošku soli.
Postup ako zvyčajne, po pekárničky najprv mokré prísady, potom suché, do prostriedku urobiť jamku, dať cukor a droždie a do okrajov soľ. Alebo kto nemá pekárničku, tak klasicky ručne.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 135 návštěvníkov)

jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (47) posledné: 6.1.2016, 13:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Biely chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

250ml vody, 2 polievkové lyžice oleja, 1 polievková lyžica octu, 1 čajová lyžička soli, 1 polievková lyžica cukru, 1 čajová lyžička rasce, 500g hladkej múky, 1/2 kocky droždia

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko dáme do pekárne a nastavíme program základný chlieb.Ja dávam kôrka tmavá.Po upečení nechať vychladnúť 10 min. vo forme a potom vyklopiť.
Dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Monika Š. (viva1) ID 14392 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 24.11.2011, 15:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Cibulák (cibuľkový chlebík)



POTREBNÉ PRÍSADY

* 300g hladkej múky T650 * 200g hladkej špaldovej celozrnnej múky * 15g roztopeného masla * 15g čerstvých kvasníc (alebo 2 ČL sušených), * 350 ml vlažnej vody * 2 ČL soli *1/2 ČL cukru * 60g masla na opečenie cibuľky * 2 stredné cibuľky

POSTUP PRÍPRAVY

1. Cibuľky si nakrájajte na väčšie kúsky a pražte na 60g masla asi 10 minút, kým nie je zlatohnedá, potom odstavte a nechajte vychladnúť 2. Obe múky a soľ zmiešajte vo väčšej miske 3. Uprostred misky spravte jamku do ktorej pomaly nalejte vlažnú vodu, rozrobte kvasnice a nasypte cukor 4. Chvíľku nechajte a potom jemne zamiešajte obsah jamky, nech sa kvasnice rozpustia 5. Pridajte vychladnutú opečenú cibuľku a cesto mieste ručne, alebo robotom na najpomalšom stupni 10 minút (cesto bude vlhké a jemne lepkavé) 6. Okraje misky vymažeme maslom a necháme kysnúť na teplom mieste 45 min. až hodinu 7. Keď cesto zdvojnásobí objem, prekladáme ho, naťahujeme a spracovávame rukami opäť na pôvodnú veľkosť 8. Pekáč si vymažeme maslom, preložíme do neho zrazené cesto a necháme opäť kysnúť cca 45 minút (kým znova nenarastie na dvojnásobok) 9. Na dno rúry predhriatej na 220st. C dáme plechový hrnček plný vriacej vody a chlebík takto pečieme bez otvárania 25 minút 10. Potom hrnček vyberieme, chlebík posunieme na spodok rúry, prikryjeme alobalom a dopekáme 30 - 35 minút

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 1.3.2011, 0:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Lupačky



POTREBNÉ PRÍSADY

300ml vody, 100ml rozpusteného masla, alebo oleja - ja som použila olej,100 g cukru, 1/2 čajovejlyžičky soli, 1 vajce, 300g hladkej múky, 300 g polohrubej múky, 1,5 čajovej lyžičky sušeného droždia, alebo 1/2 čerstvého.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky ingrediencie dáme do pekárne nastavíme program cesto, po vykysnutí si cesto rozdelíme na 16 bochníkov, rozvaľkáme a zrolujeme na lupačky.Lupačky poukladáme na vymastený plech a necháme ešte 30-40 minút podkysnúť.Potom potrieme vajíčkom a mliekom, posypeme makom a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 C 15-20 minút.Upečené ihneď preložíme na mriežku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Monika Š. (viva1) ID 14392 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 3.5.2011, 17:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Bageta



POTREBNÉ PRÍSADY

250ml mlieka, 2 čajové lyžičky soli, 2 polievkové lyžice oleja, 500g hladkej múky,1 polievková lyžica cukru, 1/2 kocky droždia

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky ingrediencie dáme do pekárne nastavíme program cesto.Po vykysnutí cesto rozdelíme na 4 časti, každú časť rozvaľkáme, zrolujeme a uložíme na vymastený plech.Povrch šikmo narežeme a necháme 30 min. kysnúť.Potrieme slaným mliekom, posypeme sezamom a dáme do rúry vyhriatej na 200C, po 10 min. znížime teplou na 180 C, bagety prikryjeme papierom na pečenie a pečieme ešte 8 min.\\r\\nBagety môžme rozne ochutiť pri príprave, rozvaľkané cesto posypeme strúhaným syrom a rozložíme kolieska šunky, potom zrolujeme.\\r\\nDobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Monika Š. (viva1) ID 14392 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 28.2.2011, 8:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

pravé české rohlíky



POTREBNÉ PRÍSADY

260ml vlažnej vody, 2 vrchovaté polievkové lyžice oleja, 2 čajové (nie vrchovaté) lyžičky soli, 1 čajová lyžička cukru, 300g polohrubej múky, 200g hladkej múky, 1,5 lyžičky inštantného droždia-najlepšie to s modrou lastovičkou na obale, alebo 17,5g čerstvého droždia

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky ingrediencie v uvedenom poradí dáme do pekárne, zapneme program cesto a miešame.Po vymiesení vyberieme cesto a rozdelíme na 8 bochníkov, ktoré necháme ešte 10 minút kysnúť a vyvalkáme a stočíme na rožky.V pôvodnom recepte bol návod na 15 rožkov, ale podľa mňa boli malé a tak ja z tejto dávky robím 8 poriadnych rožkov-majú potom veľkosť ako tie origoš z obchodu :o))))
Poukladáme na vymastený plech a potrieme vajíčkm a následne mliekom.Pečieme na 150C cca 15 minút.Necháme vychladnúť a papáme.Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 37 návštěvníkov)

Monika Š. (viva1) ID 14392 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 29.3.2012, 17:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

domace žemličky, rohliky



POTREBNÉ PRÍSADY

http://domacnost.sme.sk/c/4329652/upecte-si-s-nami-sypane-zemle-a-kaiserky.html

POSTUP PRÍPRAVY

Upečte si s nami sypané žemle a kaiserky
Získala si vás vôňa domácich rožkov, minipizze či briošiek a chcete si opäť vyskúšať čosi nové? Tentokrát sa pustíme do pečenia sypaných žemlí a kaiseriek. Príprava je nenáročná a môžete si byť vopred istí, že to stojí za to.

Ani tentokrát nebudeme pri pečení drahší, ako inokedy. Vystačíme si so základnými surovinami – múkou, tukom a droždím. Ak ste boli pri pečení doposiaľ úspešní, môžete čakať ďalšie ovácie.

Ako pripraviť cesto?
Cesto, ktoré budeme miesiť je o čosi vláčnejšie a jemnejšie ako pri rožkoch. Na jeho prípravu treba 480 gramov hladkej múky, 70 gramov pekárenského smetolu, 40 gramov droždia, lyžičku cukru, soli a netradične veľa – až 275 mililitrov vody.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

ZDENKA b. (Zdenka a Vladimír) ID 2143 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 23.2.2011, 19:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 618 (zobrazuje sa 121-130)<< predošlé 1,.,8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18,.,62 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu