končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.252 (zobrazuje sa 1251-1252) | << predošlé 1,.,121, 122, 123, 124, 125, 126 |
POLIEVKY |
Polievka zo suchého hrachu...POTREBNÉ PRÍSADY slovenská klasika, ktorá má toľko podôb, že sa asi ani v jednej rodine nevarí rovnako...Ja má skoro expresnú verziu - hrach nenamáčam :-) Potrebujeme: 1 šálku suchého hrachu, 3 bobkové listy, olej, 2 PL hladkej múky, soľ, kocku mäsového vývaru, 2-3 nožičky párkov /alebo inej údeniny nakrájanej na kocky, kolieska/, 1 strúčik cesnaku, majoránka... POSTUP PRÍPRAVY Ako som vyššie písala, hrach nenamáčam a pekne zmäkne aj tak. Takže do hrnčeka nasypem suchý hrach, viac krát ho prepláchnem pod tečúcou vodou, pridám 2 šálky vody a bobkový list. Dám variť. Počas toho zberám lyžicou penu, ktorá sa vytvára na povrchu. Varím asi 1 1/2 hodinky niekedy 2 hodinky. Do druhého hrnca si dám rozohriať olej, prisypem múku, osmažím, za stáleho miešania prilievam vodu a prihodím bujónovú kocku. a povarím za občasného miešania. Bobkový list vyberiem a hrach rozmixujem ponorným mixérom a vlejem do hrnca s vývarom. Osolím, pridám na kolieska nakrájané párky, prelisovaný cesnak, podľa potreby a hustoty dolejem vodu a privediem k varu. Odstavím, nasypem majoránku a podávam s čerstvým chlebíkom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Francúzska cibuľová polievka...POTREBNÉ PRÍSADY veľmi jednoduchá... 6ks cibule, 60g masla, 120g hladkej múky, 2 l hovädzieho bujónu /ak nemáme hotový použijeme 2 kocky bujónu/, 1 PL cukru, soľ, starší rožok, nastrúhaný tvrdý syr... POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu nakrájame na kolieska. Olej si rozpálime, pridáme cibuľu a na miernom ohni udusíme do mäkka. Pridáme cukor a asi 1 minútku pražíme. Pridáme múku, opražíme ju, zalejeme vývarom /alebo vodou a pridáme kocky bujónu/ a varíme na miernom ohni 1 hodinu. Podľa chuti dosolíme. Rožok nakrájame na kolieska, dáme opiecť do rúry dozlata, posypeme časťou strúhaného syra, ktorý necháme roztopiť. Polievku podávame s kolieskami rožka a trochou strúhaného syra. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.252 (zobrazuje sa 1251-1252) | << predošlé 1,.,121, 122, 123, 124, 125, 126 |