. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZAVÁRANINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 427 (zobrazuje sa 111-120)<< predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17,.,43 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

PUPAVOVY MED



POTREBNÉ PRÍSADY

240 kvetov pupavy, 1lvody, 1kg cukru, 1pomaranč, 2citrony

POSTUP PRÍPRAVY

Zo žltých kvetov sa pripravuje "púpavový med". Môže sa pripraviť aj vo forme sirupu:

240 kvetov púpavy dáme do 1 l vody (môže byť aj trochu viac) a necháme prevariť. Potom v zakrytej nádobe dáme do chladnejšej miestnosti odstáť na 24 hodín. Na druhý deň precedíme, pridáme 750 - 1000 g cukru a na miernom ohni povaríme asi 1 hodinu. Pred ukončením varenia pridáme šťavu z jedného pomaranča a dvoch citrónov. Nevaríme celkom nahusto, lebo pri chladnutí ešte zhustne.

Uložíme do pohárov z detskej výživy, prípadne držíme v chladničke. V zime sa sirup môže dávať do čaju, alebo do vody. Používa sa hlavne pri prechladnutí.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Romana N. (NRomana) ID 3383 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 2.5.2016, 17:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Pikantná čalamáda podľa K. Magálovej ♥ ♥ ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

1,5 kg šalátových uhoriek * 7 farebných paprík * 1 feferónka * 4 cibule * 150 ml octu * 150 ml kryštálového cukru * 1/2 balenia ZELKA *

POSTUP PRÍPRAVY

Ak ste si nestihli zapísať receptík, tu je. Vyskúšaný , nafotený a veľmi jednoduchý. :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 12.8.2013, 0:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Výborný domáci džem od ex-svokry



POTREBNÉ PRÍSADY

Ovocie podĺa chuti - ja robievam marhuľový, ríbezľový, broskyňový, malinový....cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Ex-svokra ma naučila variť výborný domáci džem, za čo som jej veľmi vďačná :o) a varím ho tým "pôvodným" klasickým štýlom.

Ovocie umyjeme, nakrajame (prepasírujeme alebo zomelieme....podľa typu ovocia), dáme do hrnca a zasypeme cukrom. Na 1kg ovocia dávam cca 0,5kg cukru (máme radi kyselkavé džemíky). Premiešame a necháme cez noc odstáť. Na druhý deň postupne odoberáme z hrca do menších kastrólikov zhruba 2-3 naberačky presladeného ovocia a na strednom ohni miešame cca 10 minút (kým sa odparí voda a džem zhustne) a postupne plníme do poriadne umytých zaváraninových pohárov. Plníme doplna, poháre pevne zavireme, otočíme viečkom nadol a zabalíme do deky, kde ich necháme odpočívať do vychladnutia. Musíme si da veľký pozor aby sme omylom nezamenili naberačky a nenabrali hotový džem tou, ktorou naberáme presladené ovocie. Je to síce pracnejší spôsob varenia džemu, ale zase na druhej strane je absolútne bez chemikálii :o)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Natalia L. (Natinka22) ID 86833 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 21.8.2009, 12:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Zavárané almy s baraními rohami a feferónkami


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Nálev: nakladač, cukor, ocot. Cibuľa, cesnak, zeler, zelerová vňať, petržlenová vňať Almy, baranie rohy, feferónky, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Nakladač pripravíme presne podľa návodu - nálev robím sladkokyslý, čiže pridávam aj cukor.

Do každého pohára skladám baranie rohy, feferónky. Okrem toho dávam niekoľko koliesok cibule, cca 2 plátky zeleru, zelerovú a petržlenovú vňať a cesnak podľa chuti. Obyčajne to všetko ešte prekladám predvareným karfiolom, ale ten teraz na trhu nemali. Zalejem nálevom a pridám za kávovú lyžičku oleja.

Sterilizujem na 80 C, cca 20 minút.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Iveta S. (yvett) ID 11052 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 10.1.2014, 15:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Náš domáci kečup- výborný



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg rajčín, 500g jabĺk, 1 stredne veľká až väčšia cvikla, 250 g cibule, 5 strúčikov cesnaku, 4 bobkové listy, 5 guliek čierneho korenia, 6 guliek nového korenie, 200 g kryštálového cukru, 3 čajové lyžičky soli, 50-100 ml octu, 1 feferónka, 1 čajová lyžička mletého čierneho korenia, 1 polievková lyžica červenej papriky

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny pokrájame na menšie kúsky a dáme variť za stáleho miešania, aby nám hmota neprihorela... na miernom plameni varíme asi cca pol hodinku, kým nám všetko pekne nezmäkne, potom rozmixujeme ponorným mixérom a prepasírujeme, potom ochutnajte či nechcete ešte dokoreniť a nechajte ešte raz prejsť varom. Nakoniec nalejeme do pohárov a sterilizujeme.
Kečup ma fakt výbornú chuť a krásnu farbu vďaka cvikle, sme sa ho tohto roku nevedeli dojesť :-)))
Snáď ešte, že suroviny sú také orientačné, ak dáte trošku viac jabĺk nič sa nestane, ak máte radi pikantnejšie, dajte viac feferóniek (alebo chilli papričiek). akurát cukru dajte zo začiatku menej, aby ste potom nemali veľmi sladké (neviem aké sladké jablká dávate, tak preto). dúfam, že aj vám bude chutiť ,)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 2.9.2016, 20:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Paradajková pasta na cestoviny, pizzu (podľa Zlatica K. (kelka23) ID 44449)



POTREBNÉ PRÍSADY

paradajky, cibuľa, mrkva a môj dodatok - hlávka cesnaku, soľ - všetky ingrediencie tak "bajočko"

POSTUP PRÍPRAVY

orestujeme cibuľku, vložíme mrkvu, pridáme paradajky - mne sa veru nechcelo šúpať, tak som ich len pokrájala, a dusíme, kým nevydusíme vačšinu tekutiny. Na záver pridáme cesnak a všetko rozmixujeme. Naplníme poháre a sterilizujeme asi 5-10 min...Mňam, neodolala som a hneď som si uvarila aj cestovinky.
Vďaka KELKA23...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Slavka H. (hoska) ID 31567 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 16.9.2009, 15:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Nátierka na topeničky od Sabíny



POTREBNÉ PRÍSADY

1,5 kg mletého bravčového mäsa, 1 kg červenej papriky (kápie), 1 kg rajčín, 4 ks zelenej papriky, 1 nakladač, feferónka (nemusí byť ak je to aj pre deti), 5 strúčikov cesnaku, 4 ks cibule, 2 dl oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko spolu (okrem oleja) pomelieme na mäsovom mlynčeku a dáme variť. Po hodine varenia pridáme 2 dl oleja, ak bolo mäso tlstejšie, tak pridáme len deci oleja. A varíme ešte pol hodinku, no môžme aj dlhšie, ale tá hodina a pol dokopy stačí. Dáme do pohárikov a zavaríme. Ja som zavárala pri 100 stupňoch 20 minút. Z tejto dávky mi vyšlo 5 trojdecových pohárikov a 11 dvojdecových. Recept mám od švagrinej, nátierku používa na topinky, ale i do omáčky na špagety.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Renáta C. (gucz) ID 51988 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 1.12.2013, 21:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

KURIATKA V SLANOM NALEVE*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Kuriatka,soľ,voda

POSTUP PRÍPRAVY

Kuriatka očistíme,poriadne opláchneme,väčšie napárame,malé necháme vcelku.Naplníme do pohárov,troška potlačíme.Na horčicový pohár dáme 1čl kopcovitú soli,zalejeme studenou vodou ,zaviečkujeme a sterilizujeme 30 minút od bodu varu. Hotové vyberieme z hrnca,dotiahneme viečko,ak je treba,otočíme hore dnom a necháme vychladnúť.

Používame do polievok a pod mäso,len menej solíme.

DOBRU CHUT

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 19.7.2010, 20:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

ZELER NA ZIMU*****


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

zelerová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Olamané zelerové stonky aj s listami poriadne oplachneme,necháme stiecť.Listy ostriháme,rovné časti stonky pokrájame na rovnako dlhé kúsky.Usušíme.V zime používame všade tam,kde dávame zeler.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 25.8.2010, 6:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Leco z cukety - velmi jednoduche!



POTREBNÉ PRÍSADY

0,5 l oleja, 5 ks velke cibule, 5 ks papriky, 5 mrkvy, 5 petrzleny, sol, peper, 5 paradajky, 1 paradajkovy pretlak, 2 kg cukety

POSTUP PRÍPRAVY

Ked mate doma vela cukiet,tak si urobte toto leco. Je velmi chutne. Ja ine ani nerobim. :-)

Do hrnca dame olej, nakrajanu cibulu, papriku, mrkvu a petrzlen a dusime. Ked je vsetko makke, pridame nastruhanu cuketu, paradajky narezane na kolieska a pretlak. Popeprime, dosolime (ak treba). Dodusime,kym zmakne cuketka a nakladame do flias este horuce,aby pritiahlo vicka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Maja G. (mrka2) ID 29128 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 9.8.2014, 17:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 427 (zobrazuje sa 111-120)<< predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17,.,43 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu