. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > VIANOČNÉ CUKROVINKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.124 (zobrazuje sa 1071-1080)<< predošlé 1,.,103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113 ďalšie >>

VIANOČNÉ CUKROVINKY

LINECKÉ PEČIVO PLNENÉ ŠÍPKOVÝM DŽEMOM



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny :300g hladkej múky , 3 žĺtky , 100g práškového cukru , 1 dmBIO vanilkový cukor , 250g masla , citronová kôra a šťava z 1/2 citróna , dm BIO šípkový džem

POSTUP PRÍPRAVY

Postup :Do preosiatej múky primiešame cukor , vanilkový cukor , citrónovú kôru , zmäknuté maslo , žĺtka , a šťavu z citróna . Všetko spolu vymiešame na vláčne cesto zabalíme do fólie a hodinu necháme v chladničke .Cesto vyvaľkáme na cca 3 mm plát , vykrajujeme formičkami ľubovoľného tvaru , ukladáme na plech , na ktorý sme dali papier na pečenie.Rúru si vyhrejeme na 180°C . Pečieme cca 10 minút . Sledujeme !!! Po upečení zlepíme dmBIO šípkovým džemom .Dobrú chuť .

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Helena B. (pivnakozmetika) ID 191611 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

čokoládovo-orechové keksiky



POTREBNÉ PRÍSADY

225 g zmäknutého masla, 300 g kryštalového cukru, 2 vajcia, 1 vanilkový cukor, 250 g hladkej múky, polovicu ČL PDP, polovicu ČL soli, 55 g kakaa, posekané orechy a posekaná čokoláda (nemusí byť)

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept mám z jedného časopisu, možno tu aj niekde je. :-)


Zmiešať maslo s cukrom (kryštálovým a vanilkovým), pridať vajcia, premiešať. V inej nádobe zmiešať múku, PDP, soľ a kakao. Túto zmes postupne pridávať do prvej zmesi a zamiešať. Nakoniec pridať orechy a čokoládu. Môže a nemusí byť. Ja som pridávala len orechy.

Pečeieme na plechu vyloženom papierom na pečenie pri 150 stupňoch maximálne 15 minút.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Martina K. (tinak.) ID 86929 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Najlepšie parížske rožky



POTREBNÉ PRÍSADY

Na CESTO: 3 bielka/ 170g prášk. alebo kryš.cukru/ 150g mletých vlašských orechov/ 1 PL hrubej múky alebo strúhanky/ trocha soli Na PLNKU: 3 žĺtka/ 1 celé vajce /100g kryš.cukru/ 1 a pól PL kakaa/ 180g masla (+ môžeme pridať aj 1-2 PL rumu pre lepšiu chuť a arómu) Na POLEVU: 100g horkej čokolády (môže byť aj obyčajná čoko. na varenie) / 30g masla alebo kokos.oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Príprava cesta: 3 bielka s cukrom a štipkou soli (tá pomáha, aby sa nám lepšie byšľahali bielky) si ručným mixérom vyšľaháme nad parou do tuhej hmoty. Do snehu pridáme mleté orechy, 1 PL strúhanky/hrubej múky a dôkladne vmiešame do plnky. Najlepšie urobíme, ak hmotu necháme aspoň pár minút odležať (20-30minút). Potom si naplníme cukrárske vrecko cestom. Na plech si položíme papier na pečenie a s cukrárskym vreckom tvarujeme z cesta malé rožteky, ja ich robím veľkosti cca 6 cm. Treba si dávať pozor, aby mali všetky rožteky po celej svojej ploche rovnakú hrúbku, inak by sa nám mohli polámať. Pečieme pri teplote 150 stupňov cca 15-20 minút.


Príprava plnky: 3 žĺtka ,1 vajce,100g cukru a kakao vymiešame nad parou do tuhej hmoty. Bez mixéra! Miešame len vareškou! Bude to trochu pracné, ale naozaj to stojí za to. Ak by sme použili mixér či metličku, hmota by sa nám mohla zraziť. Keď je hmota dostatočne hustá, necháme ju vychladnúť a potom do nej zašľahávame po kúskoch studené maslo. Úplne ku koncu pridávam aj rum (môže byť aj koňak, alebo nič). Hmotu dôkladne vymiešame na hladký krém. Týmto krémom naplníme cukrárske vrecko a zdobíme ním vychladnuté rožteky (ja niekedy používam aj ozdobnú špičku). Rožky necháme vychladnúť (najlepšie v chladničke či na nejakom chladnom mieste).


Príprava polevy: Vo vodnom kúpeli roztopíme, najlepšie, horkú čokoládu, pridáme do nej trochu masla/kokos.oleja. Túto čokoládovú zmes si môžeme naliať do nejakej hlbokej misky a opatrne v nej namáčame rožteky krémovou časťou nadol. Namočené rožky ukladáme späť na papier na pečenie a necháme vychladnúť. Hotovo.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Aneta V. (Anetuškaaaa) ID 334976 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Mexická horúca čokoláda 6-8 porcií



POTREBNÉ PRÍSADY

* 100 g hořké čokolády * 1 l mléka * 500 ml smetany ke šlehání * ¾ hrnku krupicového cukru * 1 lžička skořice, špetka mleté vanilky a chilli * 2 vejce

POSTUP PRÍPRAVY

Rozpusťte čokoládu ve vodní lázni. V kastrůlku prohřejte mléko se smetanou. Tři lžíce směsi přidejte k čokoládě a dobře promíchejte, pak vmíchejte zbylé mléko se smetanou, cukr a skořici. V malé misce prošlehejte vejce s vanilkou. Přidejte k nim lžíci čokoládové směsi, prošlehejte a pak pomalu vmíchejte vaječnou směs k čokoládě. Vše rychle, asi tři minuty, prošlehejte nad vodní lázní a ihned podávejte.

Mexická horká čokoláda je pramáti všech čokolád určených k pití. Je hustá a skvěle chutná po jídle i ráno po probdělé noci!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Zuzana M. (SuzieQ) ID 159504 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Makové stromčeky.....



POTREBNÉ PRÍSADY

1 struk vanilky(vanilkový cukor), 330 g. makkeho masla(margarínu), 140 g. práškového cukru, štipka soli, 1 vajce, nastúhaná kôra z jedneho pomaranča(citrón), 400 g. hladkej múky, 140 g. mletého maku...

POSTUP PRÍPRAVY

spravime cesto, nechame ho odlezat cez noc, ruru predhrejeme na180 stupnov, vykrojime stromceky a pecieme 15-18 minut, stromceky zlepujeme lekvarom.....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Veronika G. (veronika45) ID 20591 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

KOKOSKY



POTREBNÉ PRÍSADY

1 hrnek strouhaného kokosu, 3/4 hrnku pískového cukru, 3 bílky, špetka soli,1 lžíce jemné strouhanky, oloupané mandličky (nemusíme).

POSTUP PRÍPRAVY

Z bílku a soli ušleháme tuhý sníh a postupně zašleháme cukr a kokos. Vložíme do vodní lázně, šleháme a nakonec vmícháme strouhanku. Dokud je hmota teplá, klademe na plech s pečícím papírem lžičkou malé kopečky hmoty a ozdobíme oloupané mandle. Pečeme při nízké teplotě.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Helena Z. (ZVK) ID 49606 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

**ADVENTNY VENIEC**



POTREBNÉ PRÍSADY

anyz,hrebicek,skorica,nove korenie a 1dkg jedle sody.65dkg hladkej muky,25dkg praskoveho cukru,10dkg medu,5dkg tuku,4vajcia

POSTUP PRÍPRAVY

-Na vál nasypeme muku a cukor,doprostriedka pridame nahriaty med,rozpusteny tuk,na spicku priboroveho noza anyz,skoricu,hrebicek a nove korenie,jedlu sodu a vsetko dobre zpracujeme a nechame do druheho dna odpocinut.druhy den cesto vyvalkame a vykrajujeme tvary.cesto vyvalkat pod igelitovym vreckom

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

marika m. (lacko123) ID 114567 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Medovníčky a lá Peťka



POTREBNÉ PRÍSADY

6 vajec +0,5kg praskoveho cukru zmiesat do peny, pridat ¼ kg medu (trosku ohriat cca 40 st.) a 2 male lyzicky sody bikarbobny. Korenie pomliet ( v mlynceku na mak s troskou krystaloveho cukru): 2 male lyzicky klincekov, ½ malej lyzicky anízu a 2 velke lyzice mletej skorice. Primiesat a na zaver pridat 1 kg hladkej muky special.

POSTUP PRÍPRAVY

Vypracovat cesto, zabalit do igelitu, nechat na noc stat do chladnicky a na druhy den spracovat. Cesto nesmie byt prilis riedke, lebo sa rozteka. Vyvalkat na 3-4mm. Pred vyvalkanim 2 hod. pri izbovej teplote. Plechy na pecenie natriet CEROU alebo pouzit mastny papier, je to jednoduchsie. Pecieme pri teplote 200 -220 stupnov. (davat pozor aby ich nespieklo, velmi rychlo sa pecu ani nie 4 minuty, ked zacnu hnednut tak vybrat aby ich nespieklo, no zalezi od rury) Medovniky po upeceni potrieme este horuce celym rozslahanym vajcom a natriet uplne tenucko. Med nema byt skrystalizovany ani velmi husty.
Pri spracovani cesta: Muku preosiat- zmiesat so sodou bikarbonou. Dat na dosku a vymiesanu zmes do muky pridat a vymiesit (nemusi na doske, staci spracovat aj v miske). Stat minimalne 12 hodin v chladnicke v nejakom igelitovom sacku. Pred pecenim vybrat aspon na 2 hodky z chladnicky, aby postalo cesto a trosku zmakklo.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Katarina H. (penelope10) ID 45813 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Rafaello trochu inak...



POTREBNÉ PRÍSADY

1 ks HERA 1ks SALKO 250 g strúhaný kokos, podľa potreby na zhustenie masy: postrúhané keksy ( ja som použila nepodarky z medvedích labiek ), pšeničné klíčky, pomleté ovsené vločky. Lieskovce opečené v rúre a zbavené hnedej šupky.

POSTUP PRÍPRAVY

Na miernom ohni rozpustíme Heru pridáme Salko a keď masa trochu vychladne prisypávame: kokos, pomleté keksy, pomleté ovsené vločky. Všetko riadne premiešame a dáme na noc odstáť do chladu.
Na druhý deň tvarujeme guľky, obaľujeme ich v kokose a nezabudneme na lieskovec.
Tento recept je kombináciou receptov tu na MMB, mojej kolegyne Pavlínky a môjho ozdravného "abgrejtu".
Prajem šťastné a veselé VIANOCE :-)))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

zuzana m. (dussi) ID 69097 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

veselé sušienky



POTREBNÉ PRÍSADY

500g pšeničnej muky,100g masla(nepoužívam margarín) 300g trstinový cukor,2kv mleté klinčeky,2kv mlet.škorica, 1/2 bal.kypr.prášok(bio)

POSTUP PRÍPRAVY

recept ,foto z blogu Perine ,veselé sušienky:škorica

postup vymiesiť cesto ,na guľku,dať do folie ,na hodku do chlad.na 3mm vygulať,piecť na 180tke ,do zlata

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Erika O. (retro) ID 14453 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.124 (zobrazuje sa 1071-1080)<< predošlé 1,.,103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu