končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 992 (zobrazuje sa 991-992) | << predošlé 1,.,95, 96, 97, 98, 99, 100 |
SLADKÉ JEDLÁ |
Parené buchtyPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg preosiatej polohrubej múky, 1/2 kocky droždia, 1 KL soli, 2 PL kryštálového cukru, 3 PL oleja a asi 2,5 dl teplej vody slivkový lekvár roztopené maslo, kakao + práš. cukor, mleté orechy + práškový cukor, Granko,... POSTUP PRÍPRAVY Všetko vypracujeme na ľahké cesto, ktoré domiesime metličkami, posypeme múkou a dáme do tepla vykysnúť asi na 30 minút. Boky hrnca, v ktorom budeme buchty pariť a parák natrieme olejom. Parák vložíme do hrnca a doň dáme trocha vody. Na pomúčenej doske vykysnuté cesto vyvaľkáme, na pás cesta ( nie hneď pri okraji ) urobíme 6 kôpok lekváru, celý pás cesta cez ne prehneme, pohárom vykrojíme buchty a dáme do kastróla s vriacou vodou. Prikryté paríme asi 8-10 minút ( po 2-3 kusy ), po každej várke dopĺňame vodu. Hotové buchty po vybratí potrieme olejom. Podávame poliate rozpusteným maslom a posypané ľubovoľnou posýpkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Monika R. (MonikaKN) ID 3437 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 12.5.2012, 16:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Čokoládová zmrzkaPOTREBNÉ PRÍSADY 150 g cukru, 200 g mlieka, 200 g smotany, 75 g čokolády na varenie, 1 vajce, štipka vanilky POSTUP PRÍPRAVY Nasekajte čokoládu na kúsky a dajte ju do vodného kúpeľa spolu s časťou mlieka a vanilkou. Vyšľahajte vajce s cukrom, pridajte zbytok mlieka a roztopenú čokoládu (dôkladne vychladnutú), nakoniec vložte zmes do chladiacej nádoby ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Mária K. (masenka) ID 166 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 992 (zobrazuje sa 991-992) | << predošlé 1,.,95, 96, 97, 98, 99, 100 |