. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > KURACIE MÄSO A HYDINA

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 162 (zobrazuje sa 91-100)<< predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,17 ďalšie >>

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kurča ako zajac


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

4 porcie °°1kurča°°50g údenej slaniny°°2 cibule°°10 strúčkov cesnaku°°1 PL masti°°rasca°°soľ Omáčka čili : °°1 kyslá smotana°°2°PL dmáčky čili°°2 lyžičky chrenu

POSTUP PRÍPRAVY

- Umyté a osušené kurča pokrájame na porcie a osolíme. Údenú slaninu pokrájame na kocky a opražíme.
Potom pridáme 1 PL masti a nadrobno pokrájanú cibuľu,ktorú necháme speniť.
- Do tohto uákladu vložíme porcie kurčaťa,posypeme rascou,pridáme pretlačený cesnak,podlejeme vodou
a prikryté pomaly dusíme.
- Polomäkké kurča preložíme do hlbšieho pekáča aj so šťavou,ktorá sa vytvorila pri dusení, a v horúcej
rúre odkryté dopečieme dočervena.
Elektrická rúra :195-200°C°° Teplovzdušná rúra :175°C°° Plynová rúra : stupeň 3-4
Čas pečenia : 40 - 50 minút

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Karin H. (Karinka 111) ID 137976 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 18.2.2010, 22:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Labužnícke kurča


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 väčšie kura, 1 šálka strúhanky, 3 PL obyčajnej horčice, 1 PL oleja, 1/3 lyžičky soli, 1/3 lyžičky mčk

POSTUP PRÍPRAVY

- Kurča umyjeme, osušíme, prekrojíme na polovice alebo štvrťky a nasolíme.
- Horčicu rozmiešame s olejom, pridáme soľ a korenie a zmesou natrieme ( zvonka ) obe časti kurčaťa.
- Necháme ich v chlade niekoľko hodín odležať.
- Mäso uložíme do pekáča, podlejeme vodou, vrch mäsa posypeme jemnou strúhankou a dáme piecť
do dobre vyhriatej rúry. Počas pečenia ho občas podlejeme výpekom, prípadne aj podlejeme vodou.
- Vhodné prílohy : zemiaková kaša, ryža, kompót

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Karin H. (Karinka 111) ID 137976 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 23.3.2010, 0:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Prsíčka v syrovej omáčke


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

500g kur.prs,bambíno,500ml smotany na varenie,cibuľa,cesnak,olej soľ,korenie a cestoviny podľa vlastného výberu

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji opražíme cibuľu,pridáme prsia nakrájané na rezančeky a 3strúčiky cesnaku.Osolíme,okoreníme a podusíme kým prsia nezmäknú.Vlejeme smotanu na varenie,privedieme do varu a vytlacime cele bambino.Povaríme kým sa bambino uplne rozpusti.Uvaríme cestoviny a podávame spolu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Alexandra R. (obina) ID 2735 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 4.3.2010, 20:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Vynikajúce kuracie rezne s lečom.....


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1,5 kg kuracích pŕs 1 malé lečo 4 vajcia 1 Solamyl soľ, vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie rezne nakrájame na rezance, pridáme lečo, vajcia, celý solamyl, soľ, vegetu. Všetko spolu zmiešame, naberačkou kladieme na panvicu ako placky a vyprážame. Odporúčam vyskúšať, sú naozaj bezvadné a vôbec nie sú suché.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Dana D. (ddejka) ID 20963 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 14.4.2010, 19:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Miska pani horárky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

*1 kura - nakrájané na kúsky* *omáčka: 3 celé vajcia, 1 KL soli, 1 KL mletého čierneho korenia, 1 KL worchestru, 1 PL plnotučnej horčice, 2 PL majonézy, 1 PL tekuteho maggi, 3-4 strúčiky cesnaku* *nastrúhaný tvrdý syr na posypanie na záver*

POSTUP PRÍPRAVY

Kura nakrájame na kúsky a na 24hodín naložíme do omáčky. Na druhý deň kúsky vysmažíme a dáme do misky na hotové hranolky. Posypeme syrom, vložíme do vyhriatej rúry, aby sa syr trošku roztiekol.
Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Dasa D. (dzuska) ID 145449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 25.5.2011, 19:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

pečená kačica delikatesna pochútka pre mlsné jazýčky, zaručený úspech


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

mrazená al. chladená kačica , tymián, sol, 3 ks hrusky , červené víno, zeleninový bujón, mletá škorica, červená kapusta sladká sterelizovaná - ja osoben kupujem v LIDL je perfektná, knedlík, kryšt. cukor, kmín, knedlík,

POSTUP PRÍPRAVY

kačicu riadne umyjeme , povytrhávame prípadné chlpky , riadne nasolíme zvonká aj zvútra, očistíme si hrušky odjadríime , odstránime šupky a rozkrájeme na trtinky , kačicu zvnútra tiež povytierame mletou škoricou a tymiánom a vložíme tie nakrájané hrušky do vnútra, zašijeme pevnejšou niťou -kačicu, potomzoberieme vidličku a kožu natiahneme a popicháme - urobíme dierky aby vytiekol pri pečení tuk, po celej koži, nebojte sa toho poprepichovať kožku, tuk je výborný vo výpeku potom . no ked toto máme do pekáča na kačicu tažký oválny hrniec s pokrievkou vložíme tam našu kačicu , ktorá je aj zvrchu potretá ty mianom a škoricou a samozrejme solou . v 1/2 litra prevarenej vody rozmiesame 1 kocku zeleninového bujóna ktorým podlejeme kačicu, dalej tam hned velejeme 3 dcl. červeného vínka , odokryté dáme do rúry piect na pol hodinu , podlievame asi tak 2 krát., potom opatrne po pol hodine priložíme pokrievku a pečieme 1 hodinu, zo 3 krát poliať vrch kačky výpekom a po pol hodine kačicu obrátit , toto sme piekli 1 1/2 , a potom znova odokryt a piet otvorené ešte tak 1/ 2 hodinu až hodinu , pribežne polievať výpekom , budete vidiet , že sa masko oddeluje od kosti a potom už je kačica upečená , mnamky , \r\nmedzi tým si urobíme kausticku ja robím z tej kapusty LIDL 2 flaše , kapustu ocedím , štavu pozor nechávame si, očistíme trosku cibulky , jemne speníme , opečeime do ružovo zlata pridáme kapusticku ,trosku rasce ,asi tak 2 čajové lyžičky kryštal. cukru zamiešame do kapusty trochu to skaramelizuje , stuhne , nebojte pohoda, prídame tú štavičku z kapusty a dusíme do mäkka tak do necelých 20 mn je hotová , no a možeme servírovat s knedlíkom , kapustičku potom polejte výpekom , je to delikatesa , výborné, moj manžel by len to jedol ...., kačicu upečenu osobne porucujem tak , že vyberiem z pekáca na drevené pláto a rozrežem na 4 časti ide to ľahko až sa rozpadáva a vtedy je kačica upečená na obrovskú 1 ! vyskúšajte recpet od našej milovanej krsnej Zuzky našej najmladšej dcérenky . \r\nMäsko je nasladkasté takže nezabudnite servírovať k tomu vínko červené ..\r\ndobrú chut \r\nu mna to piekla naša krsná , pokukala som , potom o týžden či dva som to piekla sama a mala som úspech ..

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

marketa g. (alexanat) ID 119697 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 23.9.2011, 12:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia zapečené v dijonskej horčici


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

4 kusy kuracich prsicok, mne z nich vyslo zhruba 13 väcsich reznov, 4 vajicka, struhanka, 500 ml vody, 100 ml oleja, 4 pl. dijonskej horcice, 4 pl. kecupu, kto chce moze aj vegetu,

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept je tu v roznych obmenach a nazvoch , vyskusala som viacere a pozliepala z toho takyto sposob pripravy, ktory nasej rodine vyhovuje najviac. Takze, do reznov si vklepeme struhanku, kazdy z nich obalime vo vajicku a vysmazime. Poukladame do zapekacej misky. Dalej si pripravime zalievku- poriadne zmiesame horcicu, najlepsia je dijonska pripadne francuzska , kecup, olej pripadne vegetu podla chuti s pripravenou vodou. Tuto zmes vylejeme do kastrolika a nechame prejst bodom varu. Nasledne vylejeme na vysmazene rezne. Zakryjeme alobalom a pecieme vo vyhriatej rure na 200 stupnov 40 minut a dalsich 15 min zapecieme bez alobalu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

kikuska t. (jasidielko) ID 56687 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 8.9.2012, 11:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia s paprikou a šalátom


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia * žltá a červená paprika * zelenina na šalát (ľadový šalát, paradajka, papriky, jarná cibuľka) * biely jogurt * zemiaky

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia narežeme na rezance, sprudka opečieme, pridáme na kocky nakrájanú žltú aj červenú papriku, spolu trošku podusíme v šťave, ktorú pustí paprika. Ochutíme. Pripravíme zeleninový šalát, ochutíme soľou a vegetou. Na tanieri prelejeme bielym jogurtom zmiešaným s korením, soľou a vegetou. Príloha: americké zemiaky. Mňam :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Iwka Š. (iwka151) ID 42822 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 31.7.2010, 14:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Poľovnícke kuracie pečienky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

-údená obyčajná slaninka cca 50g, -1 cibuľa, -1 strúčik cesnaku, -1 malý kvalitnejší paradajkový pretlak alebo paradajková drť, -čerstvé šampiňony cca150g, -1,5dcl červené víno, -kuracie pečienky cca 0,5-1 kg, soľ, -čierne korenie, tymiám asi štvrťka čajovej lyžičky -olej asi 1Polievková lyžica

POSTUP PRÍPRAVY

-slaninku nakrájať na drobno a opražiť ak pustí málo tuku pridať olej
-na tomto potom osmažiť nakrájanú cibulu a cesnak na plátky
-do tohto rozhorúčeného základu vložiť opiecť umyté kuracie pečienky -nechať vačšie kusy a opražiť do hneda z oboch stán
-pridať umyté šampiňóny pokrájané na plátky, spolu restovať, kým šampiňóny pustia šťavu
-potom pridať pretlak, červené víno, tymián ,soľ a korenie
-spolu ešte nechať prevrieť cca 2-4min

Podávať s čím komu pasuje- u nás ryža, hranolky alebo bageta

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Sandra C. (Sandra13) ID 11360 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 19.2.2011, 21:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Syrovo-smotanova omačka s kuracim mäskom


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia,smotana na varenie,2 syry bambino v črievku,mlieko podla potreby,solamyl na zahustenie,sol,vegeta,kari korenie,olej,lubovolna cestovina

POSTUP PRÍPRAVY

na oleji si udusime na kocky nakrajane mäsko a posypeme vegetou,v druhom hrnci si ohrejeme smotanu,vytlacime obidve syry a miesame kym sa nerozpustia.Pridame mlieko podla toho,kolko chceme mat omačky,miešame ked je riedke pridame trocha solamylu rozmiesaneho vo vode a zahustime,ochutime solou,kari korenim a podavame lubovolnou cestovinkou :-)
Vyborne,rychle

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Anna K. (klaymanova) ID 50952 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 11.12.2011, 21:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 162 (zobrazuje sa 91-100)<< predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,17 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu