. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Slávka B. (bačka) ID 136375
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 4.2.2010
Naposledy: 5.3.2016 18:03
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 23
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Pečená tekvica na tymiane



POTREBNÉ PRÍSADY

1 stredne veľká tekvica hokkaido, alebo tekvica na pečenie, 2 lyžice olivového oleja, 2 vetvičky čerstvého tymianu, môže byť aj sušený asi 1 ĆL, 2-3 strúčiky cesnaku, soľ. Na dresing: 250 g kyslej smotany, 1 strúčik cesnaku, 1 lyžička proventálskych byliniek, štipku soli.,

POSTUP PRÍPRAVY

Tekvicu opláchneme pod tečúcou vodou, prekrojíme pozdľžne na polovicu, Vyberieme jadierka a nakrájeme na širšie mesiačiky.
Lyžicu oleja zmiešame s pretlačeným cesnakom, so štipkou soli a tymianom. Zmesou potrieme kúsky tekvice. So zvyšným olejom potrieme alobal, ktorý sme dali na dno pekáča a rozložíme naň tekvicu šupkou nadol. Rúru vyhrejeme na 200 ° C a pečieme asi 20 minút.

Kyslú smotanu vymiešame s pretlačeným cesnakom, bylinkami a so štipkou soli. Smotanový dresing. podávame k pečenej tekvici.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 27.10.2011, 10:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Smažené placky zo syra



POTREBNÉ PRÍSADY

80 dkg údeného syra, 15 dkg šunkového aleho iného mäkkého salámu, trohu mletého čierneho korenia, strúhanku, olej na smaženie, 2 vajíčka, petržlenová vňať, alebo pažítka.

POSTUP PRÍPRAVY

Syr najprv nakrájame najemno. Potom k nemu pridáme na malé kocky nakrájaný šunkový alebo iný mäkký salám. Pridáme ml.č. korenie, 2 vajíčka a nakrájanú pažítku alebo petržlenovú vňať. Všetko dobre zmiešame, aby sa zmes dobre spojila. Zo zmesi robíme malé tenšie placky, ktoré obalíme v strúhanke. Rozpálime panvicu s olejom a usmažíme.
Príloha: zeleninový šalát, krokety, zemiaky, tatarka, kečup...

Placky nesolíme, lebo syr aj salám je slaný.
Z toho množstva som urobila 4 placky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 28.8.2011, 11:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Lístková pórová roláda



POTREBNÉ PRÍSADY

1 lístkové cesto**1 veľký pór, šampiňóny, údený tofu syr, olej, soľ, ml. čierne korenie, bylinky

POSTUP PRÍPRAVY

obrázkový postup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Karfiolové fašírky so syrom



POTREBNÉ PRÍSADY

1 ks karfiol * 1 ks cibuľa * 2 strúčiky cesnaku * 100 g strúhaný parmezán * 1/2 lyžičky muškátový orech * 2 ks vajcia * strúhanka za hrsť * soľ * ml.č.korenie * petržlenová vňať * múka na obaľovanie

POSTUP PRÍPRAVY

viď foto

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 12.10.2014, 13:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Bylinková knedľa


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

na 1 ks knedle 6 rohlíkov /3 dňových/, 5 pokrájeme, pridáme 3 vajíčka, soľ podľa chuti, mlieko podľa potreby aby hmota nebola suchá skôr taká mokrá, majoránku, dosť orestovanej cibuľe, vegetu, petržlenovu vňať. Urobime vláčnu hmotu. Dáme variť vodu a keď bude vrieť, pridáme do hmoty nakrájaný rohlik kvôli štrutúre.. Mikroténový sášok potrieme trochou másla, hmotu vytvarujeme do tvary knedle, konce dobre zviažeme. Podotýkam že sú to malé knedličky. takže asi 2-3 ks a varíme cca 40-45 minút. V polovičke varenia obrátime a varíme druhý bok. Sú dobré k sviečkovej k jedlám kde treba knede. sú podľa mňa dobré Úsudok si urobte až ich skúsite. Nerada niečo vychvaľujem nech to posúdia iní. Tento recept mám od mojej dobrej priateľky

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Fašírka z ovsených vločiek s kelovým prívarkom


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Fašírky: 1/2 l jemných ovsených vločiek, 1/2 l vody, 2 malé lyžičky vegety, cibuľa, 200 g strúhaného syra, celá hlávka cesnaku, 2 celé vajíčka. Kelový prívarok: 1 kel, cibuľa, mletá červená parika, rasca, soľ, ml. č.korenie, cesnak, 250 ml sladkej smotany, 2 lyžice hladkej múky.

POSTUP PRÍPRAVY

Fašírky : Ovsené vločky zalejeme vriacou vodou, do ktorej sme pridali 2 malé lyžičky vegety.Necháme vychladnúť.
Medzi tým si podusíme cibuľku, ktorú pridáme k vychladnutým vločkám. Ďalej pridáme postúhaný syr, cesnak, ja som dala 8 strúčikov, 2 celé vajíčka, korenie, dochutíme soľou. Vytvarujeme fašírky, obalíme v strúhanke a vysmažíme do zlatova.

Podávame so zemiakmi, alebo rôznymi prívarkami.

Kelový prívarok: Cibuľu a kel očistíme, nakrájame. Na oleji speníme cibuľu, prádáme kel, mletú papriku,
opražíme, podlejeme vodu. dochutíme soľou, rascou, cesnakom a dusíme domäkka. Zalejeme smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali 2 lyžice múky, premiešame a povaríme. dochutíme mletým čiernym korením.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 7.12.2012, 12:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu