končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Pečená tekvica na tymianePOTREBNÉ PRÍSADY 1 stredne veľká tekvica hokkaido, alebo tekvica na pečenie, 2 lyžice olivového oleja, 2 vetvičky čerstvého tymianu, môže byť aj sušený asi 1 ĆL, 2-3 strúčiky cesnaku, soľ. Na dresing: 250 g kyslej smotany, 1 strúčik cesnaku, 1 lyžička proventálskych byliniek, štipku soli., POSTUP PRÍPRAVY Tekvicu opláchneme pod tečúcou vodou, prekrojíme pozdľžne na polovicu, Vyberieme jadierka a nakrájeme na širšie mesiačiky. Lyžicu oleja zmiešame s pretlačeným cesnakom, so štipkou soli a tymianom. Zmesou potrieme kúsky tekvice. So zvyšným olejom potrieme alobal, ktorý sme dali na dno pekáča a rozložíme naň tekvicu šupkou nadol. Rúru vyhrejeme na 200 ° C a pečieme asi 20 minút. Kyslú smotanu vymiešame s pretlačeným cesnakom, bylinkami a so štipkou soli. Smotanový dresing. podávame k pečenej tekvici. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 27.10.2011, 10:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Smažené placky zo syraPOTREBNÉ PRÍSADY 80 dkg údeného syra, 15 dkg šunkového aleho iného mäkkého salámu, trohu mletého čierneho korenia, strúhanku, olej na smaženie, 2 vajíčka, petržlenová vňať, alebo pažítka. POSTUP PRÍPRAVY Syr najprv nakrájame najemno. Potom k nemu pridáme na malé kocky nakrájaný šunkový alebo iný mäkký salám. Pridáme ml.č. korenie, 2 vajíčka a nakrájanú pažítku alebo petržlenovú vňať. Všetko dobre zmiešame, aby sa zmes dobre spojila. Zo zmesi robíme malé tenšie placky, ktoré obalíme v strúhanke. Rozpálime panvicu s olejom a usmažíme. Príloha: zeleninový šalát, krokety, zemiaky, tatarka, kečup... Placky nesolíme, lebo syr aj salám je slaný. Z toho množstva som urobila 4 placky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 28.8.2011, 11:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Lístková pórová roládaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 lístkové cesto**1 veľký pór, šampiňóny, údený tofu syr, olej, soľ, ml. čierne korenie, bylinky POSTUP PRÍPRAVY obrázkový postup OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Karfiolové fašírky so syromPOTREBNÉ PRÍSADY 1 ks karfiol * 1 ks cibuľa * 2 strúčiky cesnaku * 100 g strúhaný parmezán * 1/2 lyžičky muškátový orech * 2 ks vajcia * strúhanka za hrsť * soľ * ml.č.korenie * petržlenová vňať * múka na obaľovanie POSTUP PRÍPRAVY viď foto OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 12.10.2014, 13:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Bylinková knedľaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY na 1 ks knedle 6 rohlíkov /3 dňových/, 5 pokrájeme, pridáme 3 vajíčka, soľ podľa chuti, mlieko podľa potreby aby hmota nebola suchá skôr taká mokrá, majoránku, dosť orestovanej cibuľe, vegetu, petržlenovu vňať. Urobime vláčnu hmotu. Dáme variť vodu a keď bude vrieť, pridáme do hmoty nakrájaný rohlik kvôli štrutúre.. Mikroténový sášok potrieme trochou másla, hmotu vytvarujeme do tvary knedle, konce dobre zviažeme. Podotýkam že sú to malé knedličky. takže asi 2-3 ks a varíme cca 40-45 minút. V polovičke varenia obrátime a varíme druhý bok. Sú dobré k sviečkovej k jedlám kde treba knede. sú podľa mňa dobré Úsudok si urobte až ich skúsite. Nerada niečo vychvaľujem nech to posúdia iní. Tento recept mám od mojej dobrej priateľky ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Fašírka z ovsených vločiek s kelovým prívarkomPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Fašírky: 1/2 l jemných ovsených vločiek, 1/2 l vody, 2 malé lyžičky vegety, cibuľa, 200 g strúhaného syra, celá hlávka cesnaku, 2 celé vajíčka. Kelový prívarok: 1 kel, cibuľa, mletá červená parika, rasca, soľ, ml. č.korenie, cesnak, 250 ml sladkej smotany, 2 lyžice hladkej múky. POSTUP PRÍPRAVY Fašírky : Ovsené vločky zalejeme vriacou vodou, do ktorej sme pridali 2 malé lyžičky vegety.Necháme vychladnúť. Medzi tým si podusíme cibuľku, ktorú pridáme k vychladnutým vločkám. Ďalej pridáme postúhaný syr, cesnak, ja som dala 8 strúčikov, 2 celé vajíčka, korenie, dochutíme soľou. Vytvarujeme fašírky, obalíme v strúhanke a vysmažíme do zlatova. Podávame so zemiakmi, alebo rôznymi prívarkami. Kelový prívarok: Cibuľu a kel očistíme, nakrájame. Na oleji speníme cibuľu, prádáme kel, mletú papriku, opražíme, podlejeme vodu. dochutíme soľou, rascou, cesnakom a dusíme domäkka. Zalejeme smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali 2 lyžice múky, premiešame a povaríme. dochutíme mletým čiernym korením. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 7.12.2012, 12:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |