
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Vyprážaný syr bez syraPOTREBNÉ PRÍSADY Môj recept: 7 dcl plnotučného mlieka /najlepšie čerstvo nadojené, prípadne z automatu/, 7 vajec, 2-3 KL soli, 1 KL grilovacieho korenia, alebo kto má rád bylinky, tak miesto toho 1 KL provens.bylín, šunka /najlepšie taká lacná žemľová/ cca 100-200 g, nie viac, ináč by sa to mohlo rozpadať. Jááj a ešte zemiaky, či hranolky ako príloha a tatárska omáčka. POSTUP PRÍPRAVY Raz mi dala teta z Vranova n.T recept na ich veľkonočnú hrudku. Jedla som to prvýkrát a keďže mi to pripadalo fádne, skúšala som vylepšiť korením . To nie je všetko. Nakrájaná hrudka asi tak na hrúbku syra na vyprážanie sa obalí v trojobale ako syr a je to super. Vlastne chutí to podobne ako syr, ale sa nerozteká. Môžete pražiť do chrumkava. Najnovšie tesne pred zhrčkavením pridám šunku nakrájanú na kocočky. Vtedy je to úplne dokonalé. Teraz som pridala aj trolinku kocočiek domáceho údeného syra a dodalo to ozaj ten správny šmrnc. Takže návod: Vajcia vymixujeme ponorným mixérom v mlieku a varíme. Dosolíme, dokoreníme. Vareškou stále miešame, kým nevrie a nezačne sa zrážať. Pri zrážaní ak chcete šunku môžete ju už vhodiť. Nevyzerá to lákavo, no miešame, až kým nebudú riadne oddelené hrče a voda nebude číra. Hotové precedíme cez handru, riadne vyžmýkame, zauzlíme a necháme cca 2 hodiny visieť, Potom dáme tiež na 2 hodiny vybalené z utierky do chladničky. Môžeme krájať a obaľovať ako sme zvyknutí. Švagriná veľmi chcela raz pražiť hrudku a keďže sa mi nedovolala, aby nabrala múdrosti :DDDD, surfovala ako besná po internete a našla toto: 2 litre domáceho mlieka + 12 vajec + 1 KL cukru a 1 PL vegety. Postup ten istý. Akurát našla zlepšovák: precediť to do vankúšovej návlečky - do rohu. Super to stieklo a ešte lepšie sa jej to zauzlilo. Sú piati a toto bol pre nich ozaj výdatný obed a nevedia sa dojesť. Nabudúce skúsi tú šunku. Samozrejme, beriem aj to, že nie každému to musí sadnúť. No nám to chutí a je to pre nás lacná varianta obeda, keďže vajíčka máme od naších sliepočiek a mlieko od naších kozičiek, či priamo z farmy s kravičkami. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 22.1.2013, 9:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Tofu so syromPOTREBNÉ PRÍSADY údené Tofu, tvrdý syr, hladká múka, vajce, soľ, strúhanka, sézam, olej na vyprážanie POSTUP PRÍPRAVY Trošku sa syr roztekal, ale nič to na chuti nezmenilo a zjedlo sa to aj tak :)) Takže postup je nasledovný. Tofu nakrájame po šírke na pásiky široké 1 cm. Pokúsime sa na takéto isté pásiky nakrájať aj tvrdý syr. Veľkosťou to bude proste ako klasické rybie prsty. Spojíme. Najprv sa bude zdať, že to nebude držať, ale už pri obaľovaní to bude v pohodičke. Najprv toto duo obaľujeme v múke, potom v rozšľahanom vajíčku so štipkou soli a nakoniec v strúhanke, do ktorej sme vmiešali sézam. Určite ním nešetríme, jedlo je tak sýtejšie /hlavne pre mäsožrútov :DD/, chrumkavé a dobre to vyzerá. Ako príloha sa hodia varené zemiaky, aj pečené sú dobré, tiež hranolky, zemiaková kaša, alebo zemiakový šalát. My k tomu pridávame v zime kvašáky, behom roka sezónnu zeleninku zo záhrady. Skutočne je to super, dokonca aj manžel zistil, že ľúbi Tofu :))))) Z 1 Tofu sa úplne v pohode obaja najeme dosýta. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Rýchle zeleninové rezne.POTREBNÉ PRÍSADY 1 balík mrazenej zeleniny /drobná, nie polievková - napr. hrášok, kukurica, mrkva/, 1 rohlík, mlieko, cesnak, strúhanka, mleté čierne korenie, majorán, koreniny podľa fantázie, petržlenová vňať,1 vajíčko, sezam, POSTUP PRÍPRAVY Rohlík namočíme v mlieku, vytlačíme, pridáme rozmrazenú zeleninu, cesnak, koreniny, vňať, vajíčko. Zahustíme strúhankou. Formujeme malé hrubšie rezne, ktoré obalíme v strúhanke so sézamom. Vyprážame tak, že keď sa praží prvá strana, máme pokrievku, a pri pražení druhej strany dáme pokrievku preč. Je to veľmi rýchle a hodí sa k tomu hlavne zemiaková kaša, ale i ryža, rizoto, varené zemiaky, hranolky, alebo len tak chleba a samozrejme zaváraná uhorka. Tento recept ma naučila moja bývalá svokra. Zo spomienok na ňu mi chutia len tieto jej rezne, ktoré teraz robievam ja. Menšia super obmena: Ak máte sójový granulát, tak nechajte ho napučať v osolenej vode a pridajte do zmesy. Chutí to ako fašírka so zeleninou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 5.6.2014, 14:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Sójový gulášPOTREBNÉ PRÍSADY 2 cibule, olej, sójové kocky- 1 balík, 2 magikocky zeleninové, sójová omáčka, zemiaky, hríbiky /jedno či čerstvé, či sušené/, paprika +rajčina - alebo zavárané lečo, cesnak, mletá sladká paprika, feferónka, gulášová zmes korenia, tymián, majoránka, nakoniec: hladká múka na zátrepku, petržlenová vňať. POSTUP PRÍPRAVY Sójové kocky vopred namočíme v slanej vode a necháme napučať. Scedíme a vytlačíme vodu. Na oleji speníme cibuľu. Keď je sklovitá, pridáme sójové kocky a mierne ich pripečieme. Vtedy sójové mäso nebude "žuvačkové" a bude takmer na nerozoznanie od ozajstného mäsa. Odstavíme, pridáme mletú červenú papriku, premiešame, zalejeme vodou. Pridáme koreniny, zemiaky, cesnak, lečo, hríbiky. Varíme. Po uvarení zahustíme zátrepkou. Ja dávam do horčicového pohára hladkú múku, zalejem maximálne do 3/4, a zatrepávam/šejkujem. Netreba už nič scediť, netvoria sa hrudky. Pridáva sa opatrne, len koľko treba. Hustejší je lepší. Feferónku pridáme tiež opatrne, prípadne mletú štípľavú papriku. Ozdobíme vňaťkou. Tento guláš je lepší ako ozajstný. Málokto by povedal, že tam nie je mäso. Varí sa u nás často, lebo chutí všetkým. I mne, ako vegetariánke, i manželovi a dcére, ktorí sú maximálny mäsožrúti. Keď sa ho naučíte robiť, bude príprava trvať max. 1 hodinu, taká rýchlovka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |