končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
ZVERINA |
Jelení gulášPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g mäsa (hovädzie), 2L masti, 4 cibule, 2l mletej papriky, soľ, čierne korenie, rasca, majorán, 2 strúčiky cesnaku, pretlak POSTUP PRÍPRAVY Umyté a na kocky pokrájané mäso okoreníme korením na divinu, osolíme, pridáme 2 L horčice, 3 L kečupu – premiešame a necháme v chladničke cez noc (naša rodinná osvedčená marináda, ak robíme mäsko s cibuľovým základom a na pečenie v rúre) Na masti speníme cibuľku, pridáme mletú červenú papriku. Primiešame pretlak, cesnak, mäso a opražíme, pridáme korenie, osolíme a dusíme vo vlastnej šťave. Keď je mäsko mäkké, podlejeme horúcou vodou a prikryté dovaríme. Podávame so zemiakmi alebo ryžou, dozdobíme brusnicami. Pridám aj postup na Brusnicovú omáčku s vínom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 19.3.2010, 10:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Guláš z divinyPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g mäsa (hovädzie a bravčové), 2L masti, 4 cibule, 2l mletej papriky, 2 zelené papriky, 2 paradajky (alebo pretlak), 6 zemiakov, 2 zemiaky nastrúhané, soľ, gulášové korenie, 2 strúčiky cesnaku POSTUP PRÍPRAVY Umyté a na kocky pokrájané mäso okoreníme korením na divinu, osolíme, pridáme 2 L horčice, 3 L kečupu – premiešame a necháme v chladničke cez noc. l - kávová lyžička L - veľká lyžica POSTUP: Na masti speníme cibuľku, pridáme mletú červenú papriku. Pridáme mäso a opražíme, ďalej zelenú papriku a paradajky pokrájané na rezance a ešte spolu pražíme, gulášové korenie, osolíme, podlejeme vodou a dusíme. Keď je mäsko mäkké, pridáme zemiaky pokrájané na kocky, podlejeme vodou a prikryté dovaríme. Zahustíme nastrúhaným zemiakom. Na koniec roztlačíme 2 strúčiky cesnaku a necháme prejsť varom. Podávame v miske s poľovníckym motívom :-)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 29.1.2013, 13:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Srnčie ragúPOTREBNÉ PRÍSADY srnčie pliecko,olej,cibuľa, koreňová zelenina,soľ, 3 zrnká čierne korenie, 3 zrnká nové korenie, 1 bobkový list, 1 L cukru,2 dl červené víno,2 L šípkový lekvár (slivkový) POSTUP PRÍPRAVY Deň pred varením pliecko pokrájam na kocky (slížiky, medailónky). Nakorením (na divinu alebo stačí soľ, drvená rasca, trošku tymiánu, nové korenie a polejem trošku olejom - premiešam, odložím do chladničky). V deň varenia cibuľu spením na oleji, pridám mäsko, pokrájanú zeleninu, cukor, korenie a ešte chvíĺu opečiem, stále miešam, zalejem vývarom (môže byť aj voda) a dusíme. Zalejem červeným vínom, pridám lekvár a povarím, pred koncom zahustím solamylom (nepoužívam zápražku z múky...:-(() Mäso môžem nakrájať aj na medailónky, potom ho vyberiem a omáčku zmixujem a zalejem ňou mäsko !!! Vyzerá to super. Podávame s ryžou. Dobrú chuť ! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Medailónky v omáčkePOTREBNÉ PRÍSADY srnčie (jelenie) mäso v celku,korenie - soľ, čierne korenie celé, nové korenie celé, bobkový list,pretlak,mrazená zelenina (ja používam Trio-mrkva, hrášok, kukurica ),sladká smotana na varenie,solamyl POSTUP PRÍPRAVY Mäso deň pred úpravou natriem korením (na divinu) a odložím do chladničky. Na druhý deň dám mäsko v celku variť do vody s korením (viď prísady). Keď je mäso uvarené, vyberiem z hrnca, vývar precedím a ďalej varím, pridám zeleninu, pred dovarením zeleniny pridám mäsko pokrájané na asi 0,5 cm medailónky, pretlak (+1L cukru) a nechám trošku povariť, aby sa prísady "zoznámili". Nakoniec pridám trocha sladkej smotany na zjemnenie chuti a zahustím solamylom rozmiešaným vo vode. Nechám prevrieť a odstavím. Podávam so zemiakovou kašou. PS: je to super jedlo bez tuku...., aj pre deti mňam....:-)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 4.9.2011, 9:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |