končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
RYBY A DARY MORA |
sushiPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g ryže na sushi, 3% ryžový ocot, trstinový cukor, morská soľ, plátky údeného lososa POSTUP PRÍPRAVY Najskôr si urobíme marinádu: 8 polievkových lyžíc octu, 4 polievkové lyžice cukru, 0,5 kávovej lyžičky soli Ocot, soľ a cukor zmiešame v menšej nádobe, privedieme do varu a nádobu odložíme na chladné miesto. Príprava ryže: Ryžu najprv 4-5 krát opláchneme v studenej vode. Po poslednom opláchnutí vylejeme všetku vodu, nalejeme do nádoby, v ktorej ju budeme variť, zalejeme 600 ml vody a počkáme asi 30 min. Nádoba by mala byť asi taká veľká, že voda bude nad povrchom ryže asi 1-2 cm. Po 30 minútach dáme nádobu na veľmi silný oheň a zakryjeme pokrievkou. Keď začne ryža vrieť, plameň stíšime. Takto ryžu varíme asi 10 min. Potom vypneme plameň a ryžu necháme odstáť v nádobe ešte 10 min. Po 10 minútach ryžu z nádoby vysypeme do bambusovej alebo keramickej nádoby. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Filé z tresky v mandľovej omáčkePOTREBNÉ PRÍSADY mrazené filé z tresky, 5 - 6 cibúľ, balíček mandlí, 2 sladké smotany, ml. čierne korenie,vegeta POSTUP PRÍPRAVY Filé rozložíme na plech. Pokrájanú cibuľu orestujeme na oleji. Mandle ošúpeme, pokrájame na malé kúsky. Pridáme k cibuli asi v polovici smaženia a opečieme dozlatista. Túto zmes rozložíme na filé. Posolíme, okoreníme, ochutíme vegetou a zalejeme smotanou. Pečieme asi 25 minút vo vyhriatej rúre. Podávame so zemiakovou kašou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Rybie filé po labužníckyPOTREBNÉ PRÍSADY 600 g filé, 100 g angl. slaniny, 80 g tvrdého syra, 200 ml mlieka, 3 vajcia, soľ, korenie POSTUP PRÍPRAVY Filé nakrájame na plátky, namočíme do osoleného mlieka. Slaninu pokrájame na tenšie plátky. Do zapekacej misy striedavo kladieme plátky slaniny a filé. Nastrúhaný syr zmiešame s vajcami, pridáme soľ, korenie. Vylejeme na filé a dáme upiecť. Podávame so zemiakovou kašou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 11.9.2010, 9:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |