Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
POTREBNÉ PRÍSADY
3 ks baklažánu, 600 g mleté mäso,4 väčšiie zemiaky , 1 cibuľa, korenie-čierne korenie, 3 bobkové listy, kečup ( paradajková omáčka ), petržlenová vňať ( sušená ) soľ OMAČKA: 1 šľahačka na varenie, smotana, 1 vajíčko, syr, olej, muškátový orech
POSTUP PRÍPRAVY
Zemiaky uvaríme v šupke. Po vychladnutí ošúpeme a nakrájame na kolieska. Cibuľu speníme na olivovom oleji, pridáme mleté mäso, pretlačený cesnak, soľ, mleté čierne korenie, soľ, bobkové listy a kečup. Premiešame a dusíme asi 10min. Baklažán nakrájame na hrubšie plátky, osolíme aby pustili šťavu, necháme odležať , a potom ich posypeme štipkou čierneho korenia. Pripravíme si panvicu, na ktorej na sucho opražime všetok baklažán z oboch strán. Na pekáč poukladáme vrstvu baklažánu, na to vrstvu mäsa, zemiaky . Vrstvy zopakujeme a na záver dáme ako poslednú vrstvu baklažán posypaný syrom. \r\nPotom si pripavíme omáčku. V hrnci dáme zohriať olej a postupne do neho pridáme šľahačku na varenie , miešame dokiaľ nezhustne. Potom pridáme polovicu smotany, vajíčko, soľ, nastrúhany muškátový orech a nastrúhany syr. Túto zmes vylejeme na zemiaky a dáme piecť na 30 min. Dobrú chuť.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
KOMENTÁRE (4) posledné: 2.12.2012, 18:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |