Monika P. (monika 6) ID 41440 |
|
mimibazar.sk/monika6 |
Oblasť: Zvolen |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 3.4.2008 |
Naposledy: 19.12.2014 18:40 |
Aktualizácia: 10.9.2011 19:13 |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
500g mletého mäsa, 18 plátkov prerastanej slaninky,6ks párkov, 1 vajce
POSTUP PRÍPRAVY
Najskôr si ochutíme mäsko /ražniči, čevapčiči, fašírka.../, každému podľa vlastnej chute.Párok rozkrojíme na polovice, zasunieme do buchníčka z mäsa. Konce rozkrájama, keď sa to upečie, konce vyzerajú ako pazúriky. Párky zasúvame rozkrojenou časťou naspodok. Z druhého párku odkrojíme koniec asi v 2/3. Zasunieme ako hlavičku. Chvostík si vysrúhame zo zvyšnej časti párku. Pancier vyrobíme prepletaním slaninky. Konce, ktoré odstávajú, opatrne zasunieme pod korytnačku. Pancier a zvyšok prečnievajúceho mäska natrieme rozšľahaným vajcom. Preložíme na pkech vystlaný papierom. Pečieme vo vyhriatej rúre 180 stupňov - 45minút. Ja som piekla 30 min.pod alobalom a 15 min. zapekala. Má to krajšiu farbu. Po upečení urobíme špáradlom očné jamky a vložíme do nich čierne celé korenie, ako očká. Je to prplačka, ale verte mi, výsledok stál zato. Podávame so šalátom, zemiakovou kašou, či opekanými zemiakmi. Dobrú chuť!!!
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
KOMENTÁRE (2) posledné: 26.6.2010, 14:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |