
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
MLETÉ MÄSO |
![]() Plnená paprika s knedľouPOTREBNÉ PRÍSADY 500g mletého mäsa, 1 cibuľa, 2x po 250 ml paradajkovej šťavy, 120g guľatej ryže, soľ, cukor, korenie, bobkový list, olej, 1 vajce, hladká múka, papriky.............knedľa POSTUP PRÍPRAVY Začneme tým, že si preberieme a premyjeme ryžu, potom pomelieme mäso a vyčistíme papriky. Kým si poradíme s mäsom a paprikou ryža bude suchá a môžme ju ďalej spracovať. Na oleji popražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, po chvíľke pridáme ryžu a popražíme spolu. Potom zalejeme horúcou vodou, zarovno s ryžou, prikryjeme, stiahneme plameň a uvaríme ju do polomäkka. Necháme ju vychladiť. Medzitým si môžme prichystať kvások na knedľu, pokiaľ sa rozhodneme pre domácu. Stíhame aj zamiesiť cesto a dať kysnúť. Do hrnca nalejeme asi 1 1/2 l vody a vylejeme do nej aj paradajkové šťavy, jemne osolíme, pridáme cukor a bobkový list. Keď máme ryžu vychladenú , pridáme ju k pomletému mäsu, posolíme pokoreníme, pridáme aj 3 PL paradajkovej šťavy a premiešame. Touto masou naplníme papriky, po okraj a vložíme do múky, aby pri varení nevypadávala plnka. Vložíme naplnemé papriky do paradajkovej vody a varíme asi 30 minút. Do masy, ktorá nám zvýšila, dáme vajíčko, zahustíme múkou, vytvarujeme guľky, obalíme v múke vložíme do hrnca k paprikám. Guľky varíme menej ako naplnené papriky. Medzitým nám vykyslo cesto na knedľu, vyberieme ho na dosku, rozdelíme na niekoľko častí a každú dáme pariť na 20 minút. Ja som robila z kila múky, mala som tri rovnaké knedle a zo jednej časti som urobila buchty miesto nedeľného zákusku. Tie sa parili 10 minút. Uvarené guľky vyberiema do misy a neskôr aj papriky. Z oleja a hladkej múky pripravíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme paradajkovou šťavou, v ktorej sa varili papriky , dobre rozmiešame a vlejeme do hrnca. Ak by sa náhodou vytvorili z múky hrčky, vlejeme cez sitko. Paradajkovú omáčku dochutíme, prevaríme a podávame s knedľou, ktrorú sme parili počas varenia plnenej papriky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 7.12.2010, 21:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
![]() Veľkonočná plnka - mäsový syrekPOTREBNÉ PRÍSADY 600g bravčového mäsa, 6-8 žemlí, 10 vajec, 1 kocka droždia, trochu mlieka a cukor na kvások, soľ, ml.čierne korenie, petržlenová vňať, cibuľa, cesnak, trochu vývaru zo šunky POSTUP PRÍPRAVY kuk do obrázkového postupu OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 24.3.2016, 8:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |