. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MLETÉ MÄSO

Eva T. (Evulqa) ID 33802
.
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 28.1.2008
Naposledy: 9.6.2021 21:23
Aktualizácia: 28.9.2013 18:26
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 3
RODINNÉ FOTOGRAFIE 347
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 177
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

MLETÉ MÄSO

Plnená paprika s knedľou



POTREBNÉ PRÍSADY

500g mletého mäsa, 1 cibuľa, 2x po 250 ml paradajkovej šťavy, 120g guľatej ryže, soľ, cukor, korenie, bobkový list, olej, 1 vajce, hladká múka, papriky.............knedľa

POSTUP PRÍPRAVY

Začneme tým, že si preberieme a premyjeme ryžu, potom pomelieme mäso a vyčistíme papriky. Kým si poradíme s mäsom a paprikou ryža bude suchá a môžme ju ďalej spracovať. Na oleji popražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, po chvíľke pridáme ryžu a popražíme spolu. Potom zalejeme horúcou vodou, zarovno s ryžou, prikryjeme, stiahneme plameň a uvaríme ju do polomäkka. Necháme ju vychladiť. Medzitým si môžme prichystať kvások na knedľu, pokiaľ sa rozhodneme pre domácu. Stíhame aj zamiesiť cesto a dať kysnúť. Do hrnca nalejeme asi 1 1/2 l vody a vylejeme do nej aj paradajkové šťavy, jemne osolíme, pridáme cukor a bobkový list. Keď máme ryžu vychladenú , pridáme ju k pomletému mäsu, posolíme pokoreníme, pridáme aj 3 PL paradajkovej šťavy a premiešame. Touto masou naplníme papriky, po okraj a vložíme do múky, aby pri varení nevypadávala plnka. Vložíme naplnemé papriky do paradajkovej vody a varíme asi 30 minút. Do masy, ktorá nám zvýšila, dáme vajíčko, zahustíme múkou, vytvarujeme guľky, obalíme v múke vložíme do hrnca k paprikám. Guľky varíme menej ako naplnené papriky. Medzitým nám vykyslo cesto na knedľu, vyberieme ho na dosku, rozdelíme na niekoľko častí a každú dáme pariť na 20 minút. Ja som robila z kila múky, mala som tri rovnaké knedle a zo jednej časti som urobila buchty miesto nedeľného zákusku. Tie sa parili 10 minút. Uvarené guľky vyberiema do misy a neskôr aj papriky. Z oleja a hladkej múky pripravíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme paradajkovou šťavou, v ktorej sa varili papriky , dobre rozmiešame a vlejeme do hrnca. Ak by sa náhodou vytvorili z múky hrčky, vlejeme cez sitko. Paradajkovú omáčku dochutíme, prevaríme a podávame s knedľou, ktrorú sme parili počas varenia plnenej papriky.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 7.12.2010, 21:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Veľkonočná plnka - mäsový syrek



POTREBNÉ PRÍSADY

600g bravčového mäsa, 6-8 žemlí, 10 vajec, 1 kocka droždia, trochu mlieka a cukor na kvások, soľ, ml.čierne korenie, petržlenová vňať, cibuľa, cesnak, trochu vývaru zo šunky

POSTUP PRÍPRAVY

kuk do obrázkového postupu

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 24.3.2016, 8:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu