![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY Pecena maslova tekvica plnena mletym masom (1) 10.11.2022, 12:15 Chili beans - mexické maso s fazuľou (10) 4.1.2022, 17:03 Plnená paprika na fantastickej paradajkovej omáčke (181) 13.8.2020, 13:47 Fašírky na plechu (bez vysmážania) (47) 21.7.2020, 16:22 Cuketa zapečená s mletým mäsom (9) 21.7.2020, 12:05 Mäsové guľky v paradajkovej omáčke (37) 3.6.2020, 11:34 Mäsové guľky v paradajkovej omáčke... trochu inak. (2) 13.4.2020, 11:49 Roláda z mletého mäsa-výýýborná *** (51) 4.3.2020, 8:21 Roláda z mletého mäsa (62) 27.2.2020, 16:42 zapečené šunkové rolky (6) 6.4.2019, 14:51 |
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech |
Celkom: 356 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,36 ďalšie >> |
MLETÉ MÄSO |
Pecena maslova tekvica plnena mletym masomPOTREBNÉ PRÍSADY Tekvica na pecenie, mlete hovadzie, paradajkovy pretlak, vajcia, struhany eidam, struhany parmezan, nakrajana cibula, cesnak, kari korenie, cierne korenie, cerstvy struhany zazvor, tymian (majoran), stiplava paprika kto ma rad pikantne, sol. POSTUP PRÍPRAVY Vsetky suroviny som davala od oka, co mi napadlo a kombinacie chuti co mam rada, dokonca ani vahu masa presne neviem. Vydlabala som tekvicu, aj kus vnutra, kde je tekvica plna, aby vznikol co najvacsi priestor pre plnku. Maso som zmiesala so vsetkymi surovinami, syry nastruhala na hrubo. Cerstvy zazvor mnozstvo podla chuti. Naplnila tekvicu, pridala na vrch platky masla ( pripadne maslo primiesat do plnky), prikryla alobalom a piekla cca 1 a 1/2 hodiny. Poslednych 20 minut odokryte, aby sa plnka zvrchu pekne upiekla. Dlzka pecenia tiez odhadom, casto som kontrolovala - mam plynovu ruru. V receptoch bezne uvadzaju hodinu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Martina K. (Martina46) ID 31472 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 10.11.2022, 12:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
plnená pečená CukinaPOTREBNÉ PRÍSADY mleté mäso,paradajky,papriky,plátky syra,olej,cibuľa,cesnak,cukina,soľ,mčk,vegeta,majorán,...každá ingrediencia podla chuti a počtu stravníkov . POSTUP PRÍPRAVY Cukinu prerežeme na polovice po dlžke vydlabeme a ostane nám ako keby korýtko.Cibuľu nakrájame na kocky a dusíme ju na oleji do sklovita ,potom pridáme nakrájanú na kocky papriku a paradajku a všetko spolu podusíme do mäkka,keď je hotovo pridáme mleté mäso osolíme,pridáme aj vegetu, majorán,mčk,premiešame prikryjeme a dusíme do mäkka cca 35 min,pridáme pretlačený cesnak premiešame a malinkú chvíľu podusime.Odstavíme z ohňa a zmesou naplníme vydlabanú cukinu uložíme na plech( ja som použila papier na pečenie )...a pečieme na 170 stupňov cca 45 min.až kým cukina nebude mäkká .Pred dopečením na vrch poukladáme plátky syra a chvíľočku dopečieme ...pokrájame na menšie akoby korýtka.... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | katarina b. (dolly871) ID 135157 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
SekanáPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1,5kg lacncé bravč. pliecko,300 g tvrdý vo vode namočený chleba, 2 vajcia, 1 polievková lyžica solamyl, mleté čierne korenie, 1 velký struk cesnaku, 1 nakrájaná cibula nadrobno, 1 PL majoránka, 1 PL petržlenová vnať POSTUP PRÍPRAVY Všetko zmiešať vo velkej mise a dať do pekárničky na BACE (pečenie)n cca na 1 hod. Potom po dopečení nechať na 10 min vychladnúť a studené nakrájať. Túto dávku ja sama robím na 2x. Polku nakrájam čerstvú z varenými zemiakmi a polku hotovú a nakrájanú dám do sáčku do mrazáku nabudúce ..... MŇam..... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Katarina G. (Caty.g) ID 81701 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
![]() Cvikľové cestoviny s mletým mäsomPOTREBNÉ PRÍSADY 400g cvikľových cestovín, 500g mletého hovädzieho mäsa, 1ks cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 1ks menší stonkový zeler, 2ks cvikle, 1ks zemiak, 1 konzerva cíceru, olej, soľ, čierne korenie, mletá rasca, 1 PL kečupu POSTUP PRÍPRAVY Na troške oleja orestujeme cibuľu, pridáme prelisovaný cesnak a mäso, premiešame. Osolíme, okoreníme, posypeme drvenou rascou. Po chvíli pridáme nakrájaný stonkový zeler (vňať nechajte na ozdobu), cviklu (môžeme nahrubo nastrúhať), znova trochu restujeme. Podlejeme horúcou vodou alebo vývarom a pridáme nastrúhaný zemiak. Ten nám omáčku zahustí. Prikryté dusíme 40 minút. Medzitým si uvaríme cvikľové cestoviny podľa návodu na obale (ja som kúpila široké rezance v poľskej sieti predajní Bedronka). Scedíme. Na záver do omáčky vsypeme konzervu cíceru a pridáme lyžicu kečupu. Hotovú omáčku zmiešame s cestovinami, podávame posypané vňaťou so stonkového zeleru. Pre zvýraznenie chuti môžete posypať strúhaným parmezánom. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Jana K. (JameeShop) ID 215477 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
![]() Mäsové guľky v paradajkovej omáčke... trochu inak.POTREBNÉ PRÍSADY 500g bravčového mäsa /najlepšie z pliecka/, 1/2 cibule, 2 PL nevarenej ryže /určite nie viac/, soľ, vegeta, mleté čierne korenie, 1 ČL mletej červenej papriky, 2 vajíčka, 60g ovsených vločiek /môžeme nahradiť sójovými vločkami/, hladká múka ♣♣♣ 1 pohár paradajkového pretlaku, 1/2 cibule, 5 guličiek nového korenia, 2 ks bobkového listu, soľ a cukor podľa chuti, 2 dl mlieka, 3PL hladkej múky, 1,25 l vody POSTUP PRÍPRAVY Vločky namočíme do trošky vody /stačí len toľko, aby boli ponorené/ a necháme napučať. Mäso spolu s cibuľou zomelieme, pridáme vajíčka, vločky, ryžu /nevaríme vopred, ona spolu s mäsom zmäkne/, ochutíme soľou, vegetou, ml.čiernym korením, ml. červenou paprikou a vytvarujeme guľky, ktoré obalíme v hladkej múke /potom sa nám nerozvaria a nerozpadnú/. Do vody dáme koreniny, cibuľu, osolíme ju a necháme zovrieť. Vmiešame do nej paradajkový pretlak a do vriacej vhodíme pripravené guľky /mne vyšlo 15 kúskov/, stíšime a na miernom ohni varíme 30 minút. V mlieku rozmiešame hladkú múku, vlejeme do omáčky, osladíme podľa chuti a necháme prevrieť. Podávame s knedľou... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 13.4.2020, 11:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
![]() Plenená cuketaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 veľká cuketa alebo dve malé, 500g mletého mäsa, oregáno, rozmarín, čierne korenie, soľ, 2 vajíčka, 100g syru POSTUP PRÍPRAVY Cuketu rozrežeme pozdĺž na dve polky, vydlabeme, očitíme od šupy. Následne ju osolíme. Zomelieme si mäso, ja som mala bravčové stehno, ale bolo to dosť suché, alebo si kúpime už zomleté. Do mäsa prídáme soľ (podľa potreby), 2 čajové lyžičky oregána (alebo tri stonky čerstvého nakrájaného), pridáme 1/2 lyžičky sušeného rozmarínu (alebo jednu stonku čerstvého nasekaného), čierne korenie mleté. Vajíčka si uvaríme na tvrdo. Prvý krát som ich premiešala nadrobno nakrájané s mäsom, dnes som ich robila tak, že som ich na záver naukladala na mäso a zapiekla so syrom, ako to budete robiť je na vás. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Katarina P. (Lanah) ID 250627 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
![]() Zapekaná cuketa s voňavým mletým mäsomPOTREBNÉ PRÍSADY 1 väčšia cuketa, cca 600 g mletého mäsa (zmes hovädzieho a bravčového), soľ, čerstvé mleté korenie, 1 vajce, 2 mladé cibuľky aj s vňaťou, cca 3 cm kúsok čerstvého zázvoru - očistený a nastrúhaný, čerstvé bylinky - napr. rozmarín, tymian, oregano, bazalka, tvrdý syr na zapečenie (plátkový alebo vcelku), olej na mastenie pekáča POSTUP PRÍPRAVY ... jednoduché, rýchle a chutné ... cuketu dobre umyjeme a nakrájame aj so šupou na cca 1,5 cm hrubé kolieska, stred vyrežeme alebo vypichneme okrúhlou vykrajovačkou, jemne osolíme a okoreníme ... z ostatných surovín (okrem oleja a syra) zarobíme plnku, ktorou naplníme jednotlivé krúžky ... pečieme vo vyhriatej rúre na 190°C cca 30 minút, následne na každý kopček mäsa dáme plátok syra (ja som nemala plátkový, tak som dala po 2 pásiky z váženého) a zapečieme ešte cca 5 minút ... podávame s prílohou podľa chuti (zemiaková kaša, šalát, chleba, ...) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 4.8.2015, 9:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
![]() Plnena mrkvaPOTREBNÉ PRÍSADY 4 ks velka mrkva, 250g mlete maso, sol, korenie, troska masla, deci vody POSTUP PRÍPRAVY Mrkvy si ocistime, rozrezeme. Ja som na tri casti, lebo boli ozaj velke. Pomocou odstranovaca jadernika na jablka si urobime do mrkvy diery. Maso zmiesame s trochou soli a korenia. Naplnime do mrkvy. Ulozime na plech, podlejeme deci vody. Dame kusok masla. Este som ich na vrchu trochu posolila a okorenila. Dame piect na 180C, cca 1 hod som tie svoje piekla. Hodi sa podla mna k tomu pyre alebo sosovicovy privarok. Inspirovala som sa tymto receptom http://varecha.pravda.sk/recepty/plnena-mrkva-fotorecept/12410-recept.html. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Michaela V. (misiatko33) ID 231495 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
![]() Vietnamske SPRING ROLLS (jarné rolky)POTREBNÉ PRÍSADY 1 bal. (250 g) ryžového papiera, 550-600 g mletého bravč. mäsa (najviac sa mi osvedčilo plece), cca 28 g sušených čiernych húb (u mňa Judášovo ucho), 1 poriadne veľká a 1 stredná cibuľa, 1 veľká mrkva, 1 kaleráb, 55-60 g ryžových rezancov (nie vaječné), 1 vajce veľ. M, soľ a mčk, príp. aj sójová omáčka (nie tmavá) POSTUP PRÍPRAVY 1. Huby zalejeme teplou (nie horúcou) vodou a po 40 minútach z nich odstánime tvrdú časť a zvyšok nakrájame na tenké pásiky podobné rezancom do polievky. Cibule si nakrájame nadrobno, opražíme na oleji domäkka (netreba dozlatista), pridáme k nim huby, poriadne túto zmes osolíme a okoreníme, a ďalej smažíme ešte asi 12 minút, pokiaľ sa masa jemne nezredukuje a chute neprepoja. Odstavíme nabok, aby nám to jemne vychladlo. 2. Koreňovú zeleninu si nastrúhame nahrubo, tiež posolíme, a po chvíli z nej vytlačíme čo najviac šťavy. Medzitým si ešte ryžové rezance zalejeme vriacou vodou a necháme postáť, pokial nezmäknú - u mňa tak 25 minút. Následne ich precedíme cez husté sitko a oblejeme studenou vodou, vyklopíme na dosku a párkrát prekrojíme, aby neboli tak dlhé. 3. Mleté mäso zmiešame vo väčšej miske s hubovo- cibuľovou zmesou, vyšťavenou zeleninou, pokrájenými rezancami a celé to hojne pokvapkáme sójovou omáčkou. Premiešame a pridáme aj vajce. Podľa chuti ešte prisypeme soľ a mčk. Miešanie neflákame, je to dôležité. 4. Ryžový papier namáčame po jednom do vlažnej vody s pár kvapkami sójovej omáčky, pričom prstami jednej ruky prechádzame po jeho povrchu, aby dobre nasal vodu a zmäkol,(ale pozor, aby neostal uplne priesvitný, ťažko sa s ním potom manipuluje a trhá sa). Položíme ho napr. na suchú utierku, vyrovnáme, a na okraj, ktorý je najbližšie, navrstvíme kôpku zmesi - stačí naozaj len málo - cca 6x1,5 cm obdĺžnik masy. Prehneme okraj cez ňu, raz zatočíme, potom po jednom prehneme na závitok aj bočné okraje a to dobre natesno, a ďalej pokračujeme v rolovaní až do konca oplátky. Takto postupujeme aj pri zvyšku ryžových oplátok - mne vyšlo celé balenie, takže 36 ks roliek, aj to len preto, lebo na začiatku som dávala veľa masy na papier a na konci zas málo, takže by tých roliek bolo možno omnoho viac. 5. Vysmážame na dostatočnom množstve oleja, pričom po vložení do oleja ich jemne poposúvame po dne panvice, aby sa neprilepili o ňu a taktiež dávame pozor, aby neboli rolky príliš blízko pri sebe, inak sa zlepia jedna o druhú a hrozí riziko prasknutia pri ich následnom oddeľovaní. Smažila som ich do zlatistohneda po oboch stranách - spolu asi 6-7 minút. 6. Podávame s ryžou, pálivou omáčkou, príp. aj sviežim zeleninovým šalátom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Jana S. (JaniS.) ID 159902 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
![]() Absolútne fantastické mäsové guľôčky s teriyaki omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY Mäsové guľôčky: 500 g mletého bravčového mäsa, prípadne mix bravčového a hovädzieho (ja som robila z čisto hovädzieho), 1 vajce, hrsť strúhanky, 1 drvený strúčik cesnaku, postrúhaný cca 5 cm kúsok zázvoru, 2 nadrobno pokrájané jarné cibuľky, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, rastlinný olej na opekanie TERAYAKI omáčka: pol šálky sójovej omáčky, štvrť šálky hnedého cukru, pol šálky vody, 1 PL sezamového oleja, prípadne iného rastlinného), 1 PL octu (ideálne ryžového), strúhaný cca 3cm kúsok zázvoru, 2 PL kukuričného škrobu /Gustin/, 1 PL sezamu (nemusí byť - ja som ho zabudla pridať) ... Feniklovo – redkvičkovo - uhorkový šalát s pikantným zázvorovým dresingom: polovica zväzku redkvičiek, 1 fenikel, polovica uhorky, 1 kopcovitá ČL cukru, 2 PL ryžového octa, 1 PL sójovej omáčky, 1 PL sezamového oleja, prípadne olivového, strúhaný cca 3 cm kúsok zázvoru ... ryža ako príloha (jasmínová, hnedá ... ja som mala len obyčajnú a bolo to OK) POSTUP PRÍPRAVY za inšpiráciu ďakujem Anetke a jej úžasnému blogu (nielen) o varení (www.anetagoesyummi.blogspot.sk) ... Dáme variť ryžu. Urobíme si mäsové guľôčky zmiešaním všetkých surovín na guľôčky a mokrými rukami tvarujeme guľôčky o veľkosti väčších vlašských orechov. Guľôčky opečieme na panvici zo všetkých strán, cca 8 minút. V miske zmiešame všetky suroviny na omáčku okrem sezamových semienok. Keď opečiete poslednú dávku mäsových guľôčok, vylejte olej z panvice, utrite ju papierovým obrúskom, vráťte do nej mäsové guľôčky a nechajte ich ohrievať na miernom plameni a nalejte na ne omáčku. Miešajte, kým omáčka neprejde varom a nezhustne vďaka škrobu. Celé jedlo nazáver posypte sezamom. Ja som dnes dala najskôr omáčku, nechala som ju jemne zhustnúť - trvá to len minútku, prisypala som guľôčky a nechala prevrieť. Na výborný šalátik umyjeme a pokrájame zeleninu - fenikel na mesiačiky, reďkovku na kolieska a uhorku na polkolieska a zalejeme ju dresingom, ktorý vytvoríme zmiešaním surovín určených na dresing. Bol to môj prvý počin s čerstvým feniklom ale oplatilo sa ... super šalátik. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 356 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,36 ďalšie >> |