Lucia F. (lucia13) ID 9254 |
 |
mimibazar.sk/lucia13 |
Oblasť: Pezinok |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 9.12.2006 |
Naposledy: 22.6.2024 17:25 |
Aktualizácia: 27.8.2016 14:26 |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
![]()
POTREBNÉ PRÍSADY
Rajčinová šťava, polohrubá múka, olej, soľ, uvarené mäsko ( aj z predchádzajúceho dňa), dva staršie rohlíky, vajíčko, mlieko, petržlenová vňať.
POSTUP PRÍPRAVY
Pripravíme si zásmažku - v hrnci do oleja pridáme múku a krátko ju opražíme. Prilejeme paradajkovú šťavu (my sme mali domácu ale dá sa nahradiť aj paradajkovým pyré), podľa chuti dosolíme, dokoreníme, miešame a necháme prejsť varom. Pridáme uvarené mäsko, my sme mali zbytok bravčového mäska z nedeľnej polievky. Vynikajúca je však do tejto omáčky aj varená sliepka alebo kurča. Tak základ už máme hotový a môžeme servírovať.
Ale pre väčších papkáčov a pre vylepšenie meníčka som si obľúbila recept mojej babky a ako prílohu môžeme podávať knoflu - rohlíkový knedlíček. Na suchej panvici si opražíme na malé kocky nakrájaný rohlík, potom k nemu pridáme vajíčko, soľ, múku a trošku mlieka. Vypracujeme cesto, z ktorého mokrými rukami vytvarujeme guľky. Tieto potom varíme cca 10min vo vriacej osolenej vode. Tento recept vyzerá zdĺhavo, ale je to úplná hračka a tak teda dobrú chuť.
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |