
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
BRAVČOVÉ MÄSO |
![]() Zapekané zemiaky s mäsom a syromPOTREBNÉ PRÍSADY Zemiaky, bravčové /kuracie/ mäso, syr eidam, 0,5 smotany na varenie, mlieko, koreniny, vegeta, olej Zapekaciu misu, alebo plech. Je lepšie, keď máte plech, vyložiť si ho papierom na pečenie, hlavne po bokoch, potom sa lepšie plech umýva :-) POSTUP PRÍPRAVY Neudávam gramáž surovín, nakoľko asi každá mamina má odhad podľa veľkosti zapekacej misy a počtu stravníkov, že asi tak cca koľko. Zemiaky očistíme, umyjeme, vysušíme a nakrájame na kolieska /môžeme ich nechať namočené v studenej vode, pokým neurobíme mäso, aby nestmavli/. Mäso nakrájame na rezne, vyklepeme, osolíme, kto chce okorení si podľa seba a chuti, ja dávam vegetu bez glutamanu kvôli deťom a iné korenie nedávam, takže každý ako má rád si rezne okorení. Takéto vyklepané a okorenené rezne opečieme na oleji, opečené vyberieme na tanier. Z výpeku, tak asi 2 lyžice nalejeme do zapekacej misy, plechu /v tom, v čom budeme toto jedlo piecť, musí byť vyššie, aspoň tak 7 cm, je to vrstvené/, vložíme nakrájané zemiaky, zmiešame s výpekom v mise, osolíme, môžme posypať vegetou, rovnomerne zemiaky rozložíme na mise, navrch poukladáme opečené rezne a na rezne poukladáme na plátky nakrájaný eidam /najlepší je plátkový už nakrájaný/. Takže, keď máme už jedlo navrstvené, dole zemiaky, v strede mäso, hore plátkový eidam, tak to celé zalejeme 0,5 smotanou na varenie. Je dobré, keď to "pláva" v tej smotane, resp. je to ponorené (niečo sa odparí), ak je málo, tak môžeme doliať mliekom, je to potom také ako šťava. Keď to máme navrstvené, zaliate smotanou, zapekaciu misu /plech/ zakryjeme alobalom a asi tak cca 3/4 až 1 hodinu necháme piecť v rúre. Keď budete misu zakrývať alobalom, tak trochu vyššie ho ako vyzdvihnúť nad plech, pretože ten syr sa zvykne prilepiť (ak máte alobal tesne nad syrom, ak je misa vyššia, nie je problém), po bokoch misy /plechu/ alobal pritlačíme, aby to bolo uzavreté. Po tej hodinke, alobal zložíme, skúsime, či sú zemiaky mäkké (ale to už budú určite) a necháme ešte zapiecť tak, no podľa rúry, asi tak 15 minút zapekáme. A máme to hotové :-) U nás je toto veľmi obľúbené jedlo, hlavne detváky sa nejdú dojesť. Výborne sa ako príloha hodí kyslá uhorka alebo kapustový šalát /z hlávkovej kapusty/. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 15.8.2009, 9:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
![]() Rýchle Chilli con carnePOTREBNÉ PRÍSADY 500 g bravčového /kuracieho/ mäsa, môže byť aj viac /podľa toho, koľko kto doma varí, ono sa to prispôsobí, je tam omáčka/, 1 pohár Maggi Mexická omáčka /je to v skle, je to omáčka na mäso, má 290 g, žltý obal s nápisom Maggi - Mexická omáčka/, 2 konzervy červenej fazuľe v slanom náleve, 1 konzerva kukurice, 1 cibuľa, voda, soľ, olej, chilli - kto má rád. Na prílohu zemiaky, alebo ryžu. POSTUP PRÍPRAVY Na oleji si speníme cibuľu, keď je spenená pridáme na pásiky pokrájané mäso, opražíme, podlejeme troškou vody a chvíľu podusíme /tak asi 15 minút/, potom pridáme Maggi - Mexickú omáčku, vylejeme do mäsovej zmesi, do toho ďalej vylejeme 2 konzervy červenej fazuľe /bez vody, vodu z konzervy zlejeme/, 1 konzervu kukurice a dolejeme vodu tak, aby sa nám celá zmes pekne dusila do mäkka. Dusíme dovtedy, kým mäso nie je mäkké. Podľa toho, koľko chceme mať omáčky, dolievame vodu, je nechávam tak akurát na dusenie celej zmesi. Keď je mäso mäkké, dochutíme soľou, ja dávam aj 2 lyžice kečupu /sladkého/, kto chce môže si pridať korenie /akékoľvek chilli atď./. Ja celú zmes už ničím nezahusťujem, lebo omáčku nechávam tak akurát. Ale ak chcete mať omáčky viac, tak môžete zahustiť 1 lyžicou hladkej múky asi v 1 dl vody studenej a trošku posoliť, rozmiešať vidličkou a vyliať do zmesi, tá soľ je aby sa hrčky nerobili :-) Nám k tomu najviac chutí zemiaková kaša (ale dobrá je aj ryža), je to musím povedať naozaj skvelé jedlo, rýchle sa navarí, veľa sa toho navarí a ešte to aj fantasticky chutí. A nakoniec podľa chuti osoliť, okoreniť, kto má ako najradšej :-) Odporúúúčam. Mňam. Mňam. Mňam. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |