. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BRAVČOVÉ MÄSO

Denisa K. (zurka) ID 23860
.
mimibazar.sk/zurka
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 6.10.2007
Naposledy: 28.5.2016 6:54
Aktualizácia: 22.12.2011 16:32
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 642
RODINNÉ FOTOGRAFIE 3
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 1
RECEPTY 32
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

BRAVČOVÉ MÄSO

Zapekané zemiaky s mäsom a syrom



POTREBNÉ PRÍSADY

Zemiaky, bravčové /kuracie/ mäso, syr eidam, 0,5 smotany na varenie, mlieko, koreniny, vegeta, olej
Zapekaciu misu, alebo plech. Je lepšie, keď máte plech, vyložiť si ho papierom na pečenie, hlavne po bokoch, potom sa lepšie plech umýva :-)

POSTUP PRÍPRAVY

Neudávam gramáž surovín, nakoľko asi každá mamina má odhad podľa veľkosti zapekacej misy a počtu stravníkov, že asi tak cca koľko. Zemiaky očistíme, umyjeme, vysušíme a nakrájame na kolieska /môžeme ich nechať namočené v studenej vode, pokým neurobíme mäso, aby nestmavli/. Mäso nakrájame na rezne, vyklepeme, osolíme, kto chce okorení si podľa seba a chuti, ja dávam vegetu bez glutamanu kvôli deťom a iné korenie nedávam, takže každý ako má rád si rezne okorení. Takéto vyklepané a okorenené rezne opečieme na oleji, opečené vyberieme na tanier. Z výpeku, tak asi 2 lyžice nalejeme do zapekacej misy, plechu /v tom, v čom budeme toto jedlo piecť, musí byť vyššie, aspoň tak 7 cm, je to vrstvené/, vložíme nakrájané zemiaky, zmiešame s výpekom v mise, osolíme, môžme posypať vegetou, rovnomerne zemiaky rozložíme na mise, navrch poukladáme opečené rezne a na rezne poukladáme na plátky nakrájaný eidam /najlepší je plátkový už nakrájaný/. Takže, keď máme už jedlo navrstvené, dole zemiaky, v strede mäso, hore plátkový eidam, tak to celé zalejeme 0,5 smotanou na varenie. Je dobré, keď to "pláva" v tej smotane, resp. je to ponorené (niečo sa odparí), ak je málo, tak môžeme doliať mliekom, je to potom také ako šťava. Keď to máme navrstvené, zaliate smotanou, zapekaciu misu /plech/ zakryjeme alobalom a asi tak cca 3/4 až 1 hodinu necháme piecť v rúre. Keď budete misu zakrývať alobalom, tak trochu vyššie ho ako vyzdvihnúť nad plech, pretože ten syr sa zvykne prilepiť (ak máte alobal tesne nad syrom, ak je misa vyššia, nie je problém), po bokoch misy /plechu/ alobal pritlačíme, aby to bolo uzavreté. Po tej hodinke, alobal zložíme, skúsime, či sú zemiaky mäkké (ale to už budú určite) a necháme ešte zapiecť tak, no podľa rúry, asi tak 15 minút zapekáme. A máme to hotové :-) U nás je toto veľmi obľúbené jedlo, hlavne detváky sa nejdú dojesť. Výborne sa ako príloha hodí kyslá uhorka alebo kapustový šalát /z hlávkovej kapusty/.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 15.8.2009, 9:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Rýchle Chilli con carne



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g bravčového /kuracieho/ mäsa, môže byť aj viac /podľa toho, koľko kto doma varí, ono sa to prispôsobí, je tam omáčka/, 1 pohár Maggi Mexická omáčka /je to v skle, je to omáčka na mäso, má 290 g, žltý obal s nápisom Maggi - Mexická omáčka/, 2 konzervy červenej fazuľe v slanom náleve, 1 konzerva kukurice, 1 cibuľa, voda, soľ, olej, chilli - kto má rád. Na prílohu zemiaky, alebo ryžu.

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji si speníme cibuľu, keď je spenená pridáme na pásiky pokrájané mäso, opražíme, podlejeme troškou vody a chvíľu podusíme /tak asi 15 minút/, potom pridáme Maggi - Mexickú omáčku, vylejeme do mäsovej zmesi, do toho ďalej vylejeme 2 konzervy červenej fazuľe /bez vody, vodu z konzervy zlejeme/, 1 konzervu kukurice a dolejeme vodu tak, aby sa nám celá zmes pekne dusila do mäkka. Dusíme dovtedy, kým mäso nie je mäkké. Podľa toho, koľko chceme mať omáčky, dolievame vodu, je nechávam tak akurát na dusenie celej zmesi. Keď je mäso mäkké, dochutíme soľou, ja dávam aj 2 lyžice kečupu /sladkého/, kto chce môže si pridať korenie /akékoľvek chilli atď./. Ja celú zmes už ničím nezahusťujem, lebo omáčku nechávam tak akurát. Ale ak chcete mať omáčky viac, tak môžete zahustiť 1 lyžicou hladkej múky asi v 1 dl vody studenej a trošku posoliť, rozmiešať vidličkou a vyliať do zmesi, tá soľ je aby sa hrčky nerobili :-) Nám k tomu najviac chutí zemiaková kaša (ale dobrá je aj ryža), je to musím povedať naozaj skvelé jedlo, rýchle sa navarí, veľa sa toho navarí a ešte to aj fantasticky chutí. A nakoniec podľa chuti osoliť, okoreniť, kto má ako najradšej :-) Odporúúúčam. Mňam. Mňam. Mňam.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu