
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
HOVÄDZIE MÄSO |
![]() ORIENTÁLNY HOVÄDZÍ GULÁS s baklazánomPOTREBNÉ PRÍSADY 300g hovädziny na gulas,1 baklazan,olivovy olej,1cibula,1 hlavicka cesnaku,1 zelena paprika,1väcsia doza lupanych paradajok,sol,mck,miesane korenie zo sladkej mletej papriky,koriandra,rimskeho kminu cumin,chilli,muskatoveho orieska,skorice,roztlaceneho klinceka a kardamonu.Na koniec budeme potrebovat aj cerstvu alebo susenu mätu POSTUP PRÍPRAVY Mäso nakrajame na kocky,predtym samozrejme oplachneme.Na olivovom oleji ho oprazime, podlejeme vodou a dusime takmer do mäkka.pridame nasekanu cibulu ,obsah dozy s paradajkami a zmes korenia a asi 10 min nechame takto okorenene dusit,mozeme ak je to huste este podliat trochou vody.Medzitym si ocistime baklazan,nakrajame na kocky a nechame trocha postat.Popri tom si ocistime a na pasiky nakrajame zelenu papriku a spolu s baklazanom a na platky nakrajanym cesnakom pridame do hrnca k mäsu.Pomiesame a este 20min podusime.Osolime ,ociernokorenime.Nakoniec pridame cerstvu alebo susenu nasekanu mätu,premiesame a odstavime. Ako priloha je vhodna ryza,bulgur,alebo chlieb.My sme mali s ciabattou.Mozete si k tomu pripravit aj jogurt zmiesany s trochou soli a cesnakom a mäsko do gulasu si mozete tiez zvolit lubovolne. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 14.8.2010, 9:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
![]() DIVOKÝ GULÁSPOTREBNÉ PRÍSADY 750g hovädziny(alebo miesaneho mäsa akekolvek),1 PL masti,4 velke cibule,1 KL rasce,2 CL mck,1 KL mleteho zazvoru,2 CL mletej papriky,6 guliciek noveho korenia,6 guliciek borievky,1 bobkovy list,sol,3 struciky cesnaku,2 PL kecupu,1 polievkova alebo gulasova kocka,kto chce aj zaprazka POSTUP PRÍPRAVY U nas sa dnes schladilo tak sme mali gulasik.Na tomto gulasi je super to,ze ho mozete robit totalne na "divoko" aj zmiesanim rôznych druhov mäsa .Je super aj napr bravcovy v kombinacii s pecienkou,no je na vas a na vasej chuti ci obsahu mraznicky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 3.8.2010, 16:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
![]() FALOSNÉ SRNACIE RAGÚPOTREBNÉ PRÍSADY 500g hovädzieho predneho alebo zadneho, 50g masti, 40g cibule, 80g korenovej zeleniny, citronova kora, cierne a nove cele korenie, 1 bobkovy list, 5ks borievok, kusok tymianu, 3dcl cerveneho vina, 3PL slivkoveho lekvaru, 20g hladkej muky, 20g masla 1Pl oleja 100g cerstvych hub POSTUP PRÍPRAVY Takze receptik pre Evitchku, ktora mala chut posledne dni na divinu ale nijaka sa jej nenachadzala v mrazaku. Ale aj pre vas vsetky,ktore si radi pochutite na divine no zial.....o takomto mäsku len snivate.Ponukam vam trik,ktory ma naucil jeden moj dlhorocny znamy, ako si pripravit hovädzie mäso,ktore je po priprave chutou na nerozoznanie od srnacieho.Tak Evi, venujem za inspiraciu na divinu z kuracinky: 1.Mäso umyjeme a pokrajame na kocky.Prelozime do hlbokej misy alebo hrnca zalejeme cervenym vinom,pridame koreniny (cierne a nove korenie,borievky,tymian,bobkovy list),premiesame a nechame cez noc prikryte v naleve.(Tento trik-nalev pouzite pri hocijakom recepte na divinu ak ju nemate). 2.Na druhy den spenime na oleji cibulku a pridame ocistenu a nadrobno nakrajanu korenovu zeleninu.Chvilu poprazime a pridame maso aj s marinadou.Premiesame a spolu poprazime.Pridame este trocha vody,citronovu koru(nastruhanu) a dusime, kym nie je mäso mäkke.Ochutime a zamiesame slivkovy lekvar. 3.Urobime si extra zaprazku z muky a masla.Zahustime omacku. 4.Ocistene a nakrajane huby si oprazime na panvici s olejom a pridame do omacky. 5.Ochutime este podla chuti,mozeme doliat este cervene vino,kto ako citi a podavame bud s knedlou alebo s ryzou.Ja som robila Zemiakove pusinky od Adriky co bolo vyborne a dakujem za super receptiik.Mäso chuti na nerozoznanie od srnacieho mäsa.Skuste ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (27) posledné: 11.1.2011, 21:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
![]() HOVÄDZI GULAS ZAPEKANY so zemiakmi,paradajkami a ementalomPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1kg hovädzieho gulásu, 6velkých zemiakov, 4 strúciky cesnaku, 6 paradajok, 200g strúhaného ementálu, sol,Mck,tymián,3-4 vetvicky rozmarínu,1 bobkový list,2PL paprikovej pasty,1Pl olivoveho oleja POSTUP PRÍPRAVY Mäso na gulás nakrájame.V hrnci si rozpálime olivový olej a prudko mäso opecieme,podlejeme vodou a dusíme cca 1,5hodiny.Potom osolíme,okoreníme,pridáme bobkový list,rozmarín,tymián,paprikovú pastu este asi 10 minut podusíme.Obsah hrnca potom vylejeme do zapekacej misy,pridáme na mesiaciky nakrájané zemiaky a paradajky,prikryjeme alobalom a dame do rúry na 1hodinu.Potom vyberieme,a posypeme nastrúhaným ementálom.Uz neprikrývame ale necháme takto volne este pol hodiny zapiect.Podavame s chlebom a salátom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (18) posledné: 9.4.2010, 9:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
![]() **Jemne hovädzie file so sampinonovou omackou**POTREBNÉ PRÍSADY 4platky hovädzieho file* sol,zelene korenie,olej,1 strucik cesnaku,2PL masla* sampinonova omacka:* 100g ocistenych a nakrajanych sampinonov* 1 mensia cibula* sol,MCK* 1pohar smotany na varenie* 1 strucik cesnaku POSTUP PRÍPRAVY File osolime z oboch stran.Zelene korenie potlcieme a vtlacame z oboch stran do mäska.Prudko opecieme na oleji z oboch stran a hned vlozime do jenskej misy ,do ktorej sme na spodok dali 1PL roztopeneho masielka s pretlacenou hlavickou cesnaku.dobre poobraciame file a na vrch rozdelime druhu PL masla.Prikryjeme a na 15 min dame do vyhriatej rury. Vo vybeku si spenime na drobno nakrajanu cibulu,pridame sampinony a podusime 10 min.Osolime okorenime.Pridame sladku smotanu na varenie nechame prejst varom a pretlacime na zaver hlavicku cesnaku.Ja robim omacku pikantnejsiu preto pridavam aj cilli papricku.Ale to kto ako chce. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 6.12.2009, 20:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
![]() Orientalne telacie ragu na slovenskej ryzi alias "Tas Kebap"POTREBNÉ PRÍSADY 2 salotky* 2 struciky cesnaku* 2 PL pikantnej paprikovej pasty* 1/2 CL mleteho rimskeho kminu* 1 CL cerstveho Thymianu* 3 PL olivoveho oleja* 700 g telacieho mäsa (alebo jahnacieho,podla mna moze aj bravcove)* 1/2 l mäsoveho vyvaru* 50g susenych marhul* sol,cierne korenie* 350g slovenskej ryze POSTUP PRÍPRAVY Salotku a cesnak ocistime a najemno nasekame.Paprikovu pastu vymiesame s rimskym kminom(rascou ak nemame rimsku tak normalnou)a thymianom.Olej rozohrejeme a na kocky pokrajane mäso na nom orestujeme asi 10 min.Koreninovu zmes z pasty,kminu a thymianu pridame a kratko spolu poprazime.Pridame vyvar a nadrobno nakrajane susene marhule,zlahka osolime a okorenime.Prikryjeme a dusime na miernom ohni 45min.(podla mäsa ake pouzijete).Medzitym si podla obvykleho sposobu uvarime slovensku ryzu v osolenej vode.Oplachneme,nechame odkvapkat a pridame k ragu.Vsetko spolu premiesame a este na zaver osolime a okorenime podla chuti.Papame so zeleninovym salatom a jogurtom zmiesanym so solou a cesnacikom alebo s zaziki. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 25.9.2009, 19:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |