. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > HOVÄDZIE MÄSO

Denisa K. (zurka) ID 23860
.
mimibazar.sk/zurka
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 6.10.2007
Naposledy: 28.5.2016 6:54
Aktualizácia: 22.12.2011 16:32
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 642
RODINNÉ FOTOGRAFIE 3
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 1
RECEPTY 32
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)

HOVÄDZIE MÄSO

Hovädzie na burgundský spôsob



POTREBNÉ PRÍSADY

50 g oravskej slaniny, 1 lyžica masti (olej), 400 g predného hovädzieho mäsa (ja dávam aj hovädze na guláš - ináč veľmi sa v tom hovädzom nevyznám :-), 30 g hladkej múky, mäsový vývar (bujón Masox), 20 g rajčiakového pretlaku, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, soľ, 2 dl dezertného červeného vína, 100 g mrkvy, 1 cibuľa, zelená petržlenová vňať, na prílohu makaróny

POSTUP PRÍPRAVY

Samozrejme, kto má rád, si môže dať viac mrkvy, viac cibule, ale s vínom opatrne, treba ho dať presne, pretože, ak sa dá viac, bude ho v jedle cítiť. U nás doma toto jedlo varí výsostne manžel a zvládne ho skvele aj s prílohou. Ako prílohu odporúúúčam jednoznačne makaróny :-)

Oravskú slaninu pokrájame na malé kocky a spolu s pokrájanou cibuľou opražíme na masti (oleji), pridáme mäso pokrájané na kocky a za stáleho miešania prudko opražíme. Potom zaprášime hladkou múkou, opražíme, podlejeme mäsovým vývarom, pridáme rajčiakový pretlak (môžete pridať aj kečup), mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, soľ, červené víno a očistenú pokrájanú mrkvu, prikryjeme a za občasného podlievania udusíme do mäkka. Nakoniec môžeme pridať zelenú petržlenovú vňať posekanú nadrobno. Podávame s makarónmi a zeleninovým šalátom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (3) posledné: 14.3.2009, 23:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu