
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Celkom: 210 (zobrazuje sa 201-210) | << predošlé 1,.,16, 17, 18, 19, 20, 21 |
HOVÄDZIE MÄSO |
![]() Hovädzia roštenka s cibuľouPOTREBNÉ PRÍSADY 800 g hovädzej roštenky, 6 lyžíc oleja, 10 g múky, 250 g cibule, soľ, horčicu, mleté čierne korenie, 1 dl kyslej smotany, 1 lyžicu Podravky. POSTUP PRÍPRAVY Mäso nakrájame na rezne, okrajové blany narežeme, osolíme, posypeme múkou. Rezne vložíme do horúceho oleja, opražíme ich z oboch strán, vyberieme. Na tom istom oleji osmažíme cibuľu pokrájanú na plátky, rezne vložíme späť, pridáme horčicu, korenie, podravku a dusíme pri podlievaní vodou. Nakoniec primiešame smotanu a ešte krátko povaríme. Podávame so zemiakmi alebo s ryžou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Jana C. (Naja) ID 3566 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 10.4.2010, 12:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
![]() Maďarský gulášPOTREBNÉ PRÍSADY cca do 1 kg hovädzieho mäsa,2 zelené papriky,2 červené papriky,3 rajčiny,pór (alebo cibuľa),4 strúčiky cesnaku,1 PL rajčinového pretlaku,mletá červená paprika,MČK(skratka pre mleté čierne korenie ),soľ,mletá rasca,majoránka POSTUP PRÍPRAVY V rýchlosti som kukala či je tu daný recept,ale nejak som nenašla alebo som prehliadla ak hej tak tu bude ešte raz...Tip ako máte podráždiť chute susedom :-)))))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 150 návštěvníkov) Deni T. (fufik) ID 1652 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (167) posledné: 19.1.2016, 13:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
![]() Vklepané rezne /alebo mäso v cestíčku /POTREBNÉ PRÍSADY mäso - najlepšie hovädzina, sol, korenie, strúhanka, vajcia, kečup, horčica, cibuľa, cesnak POSTUP PRÍPRAVY Mäso pokrájame na plátky, osolíme , obalíme v strúhanke a vyklepeme. V tanieri vyšľaháme vajíčka 2-3 , podľa toho koľko máme mäska. Namočíme mäsko a sprudka opečieme. Na oleji opražime cibuľku, zalejeme vodou a povkladáme mäsko. Dusíme.............dusíme................kým nebude mäkké. Počas varenia pridáme korenie, ja dávam čierne korenie, bobkový list, pridáme asi 3 lyžičky horčice, 5 lyžičiek kečupu. Nakoniec pridáme pretlačený cesnak, a zahustíme hladkou múkou. Vhodná príloha je zemiaková kaša. Prajem dobrú chuť !!!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov) claudia o. (claudi) ID 9131 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 12.11.2009, 20:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
![]() Mäsko Stroganov (dá sa robiť aj s kuracím)POTREBNÉ PRÍSADY hov. stehno (závisí od vás koľko ho chcete, ja robievam asi z 3/4 kila), 5 kyslých uhoriek, 1 stredná cibuľa, kečup, horčica, 1 malá (príp. väčšia) konzerva hrášku, soľ, olej POSTUP PRÍPRAVY Mäsko nakrájame na tenké rezančeky. Cibuľu nakrájame na drobno a opražíme, hodíme na ňu mäsko a prudko opečieme, pridáme uhorky nakrájané na drobné kocky, podlejeme trochou vody a spolu dusíme do mäkka. Mäsko pravidelne podlievame prevarenou vodou, aby nám neprihorelo :-). Keď zmäkne, pridáme hrášok, osolíme, podusíme ešte spolu 15 minút. Nakoniec podľa chuti pridáme horčicu (cca 1 čaj. lyžička) a kečup (cca 6 PL). Je to ozaj mňamko, dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 312 návštěvníkov) Jana P. (janie) ID 2934 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (125) posledné: 4.2.2015, 19:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovädzie čínske reznePOTREBNÉ PRÍSADY Hovädzie mäso cca 1kg, strúhanka, vajce, fľaška leča, paradajky, cibuľa,koreniny a olej na vyprážanie POSTUP PRÍPRAVY Mäso nakrájame na rezne vyklepeme a obalíme v strúhanke, potom ho obalíme v rozšľahanom vajíčku a opražíme na oleji.Vypražené ho dáme na pekáč, alebo plech poukladáme naň pokrájané paradajky , lečo a cibuľku nakrájanú na kolieska podlejeme výpekom a vodou,Toto všetko dáme do rúry a dobre prepečieme. Podávame s ryžou a hranolčekmi. Prajem dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Daniela M. (Danuska55) ID 2483 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
HOVADZINA NA DIVOKOPOTREBNÉ PRÍSADY masko najlepsie byk :O)) ale v podstate hovadzie 1kg, korenie divocina od vitany ;O), mast, 2 vacsie cibule, 4 struciky cesnaku, sol, cierne mlete korenie, mleta cervena paprika, rasca, 250g sampinonov, 1lyzica pretlaku alebo 2 lyzice kecupu, trosku hl. muku POSTUP PRÍPRAVY to ze je na divoko, je zasluhou korenia - Divocina od Vitany. Takze recept na 1 kg masa: na masti do sklenena 2 vacsie cibule osmahnut, 4 struciky pretlaceneho cesnaku, pridas na kocky alebo platky maso, trocha oprazis, das sol, cierne mlete korenie, POZOR - stacia 2 male lyzicky korenia Divocina -obsahuje to jalovec, co je vyrazne-, cervena paprika trocha, podlejes (kolko chces stavy, dla toho) a dusis. Zvlast na oleji a rasci udusis asi 250 g sampinonov (alebo ine hriby) a pred koncom to pridas do masa. Takisto pred koncom pridas 1 lyzicu pretlaku alebo 2 lyzice kecupu, troska hladkej muky na zahustenie - len mierne poprasit a chvilu este varis. Ja som to 1hod a 45 min.varila, dla kvality masa. Len fakt pozor na to korenie, pisu tam, ze na 0,5 kg masa 2 lyzicky, ja som to znasobila, kedze som mala 1kg a bolo to dost "vonave". Nabuduce uz budem vediet No a samozrejme je to najlepsie s knedlou. Ziaden extra recept, ale bolo to fajn. Tak dobru chut ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Maria R. (haslerka) ID 2828 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
stavnate reznePOTREBNÉ PRÍSADY hovadzia rostenka sol mlete korenie struhanka vajce hladka muka 100g rajcinovy pretlak voda 5 klincekov POSTUP PRÍPRAVY z hovadzej rostenky nakrajame rezne, osolime,okorenime,vklepeme v struhanke aby sa riadne zaklepala do v nutra. obalime v muke potom vo vajci. potom sprudka opecieme na panvici z obydvoch stran. dame do zapekacej misy podlejeme rajcinovym pretlakom zmiesany z vodou. pridame do omacky klinceky prikrijeme alobalom a pecieme cca30-40 minut Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) vanda c. (vrabcek2210) ID 6095 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 24.9.2006, 10:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Guláš na český spôsobPOTREBNÉ PRÍSADY 1,5 kg hovädzieho močingu, 4-5 väčších cibúľ, 5 lyžíc maggi polievkového korenia, 1 rajčinový pretlak (konzerva), 3 lyžice kečupu, 0,3 dcl čierneho piva, mletá paprika (1 pol. lyžica), 5 strúčikov cesnaku (riadnych), mletá rasca, mleté korenie, 1 najemno postrúhaný zemiak na zahustenie. POSTUP PRÍPRAVY U nás veľmi neletí klasický guláš mäsovo-zemiakový, ale skôr ten "český" variant :-). Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľku, pridáme mäso nakrájané na kocky (treba tam dať aj všetky flaxne, tie sa potom nakoniec vyberú, ale bez nich by to chuťovo nebolo ono), zaprášime mletou paprikou a opekáme. Keď sa mäso "zatiahne" a zbelie,zalejeme vodou, aby bolo ponorené. Dusíme do polomäkka (cca 45 min až hodinku, podľa potreby prilievame vodu), potom pridáme postupne 5 lyžíc maggi, pretlak a kečup, nechame prevriet, potom pivo a dodusíme do mäkka. Nakoniec pridáme najemno postrúhaný zemiak, koreniny a prelisovaný cesnak, necháme na miernom ohni ešte 5 minút prevrieť (treba miešať sem-tam) a odstavíme (cibuľa sa má rozvariť). Vodu treba počas varenia prilievať opatrne priebežne, lebo šťava nesmie zostať riedka, skôr hustejšia (cibuľa a zemiak majú šťavu "správne" zahustiť). Treba variť vo vyššom hrnci, lebo keď pridáte pivo, pení to nejký čas. Ak treba, nakonci trocha dosoliť, lebo zemiak stiahne slanosť maggi polievkového korenia. Podávame so žemľovou knedľou a mäsko posypané kolieskami nakrájanej cibule, prípadne trochou nakladanej kápie. Alebo s knedličkami "Kornšpic". ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Adriana L. (kikina) ID 231 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 28.3.2007, 16:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
STEAK S HORČICOVOU OMÁČKOU (2 porcie)POTREBNÉ PRÍSADY SUROVINY 1/4 čajovej lyžičky soli, 1/4 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia, 0,5 kg hovädzieho zadného (odstráňte viditeľné kúsky tuku). Na omáčku: 1/3 šálky cibule, 1/4 šálky koňaku alebo brandy, 1/4 šálku hovädzieho vývaru, 1/3 šálky horčice (1 šálka = 250 ml) POSTUP PRÍPRAVY POSTUP Umyte a osušte mäso. Okoreňte ho a osoľte. Do panvice nalejte trochu oleja, rozpáľte ho a vložte steak. Opekajte ho z každej strany 5 minút. Vyberte steak z panvice a udržujte ho teplý. Do panvice nasypte cibuľu a pražte ju 1 minútu. Pridajte koňak (brandy) a priveďte do varu (ale nevarte). Pridajte hovädzí vývar a horčicu, pomaly varte a miešajte cca 2 minúty. Hotovú omáčku nalejte na mäso. 1 porcia obsahuje cca 430 kcal, 40 g bielkovín, 20 g sacharidov, 15 g tuku, 1 g vlákniny. Koňak alebo brandy – aj keď dodajú jedlu vynikajúcu chuť – zvyšujú jeho energetickú hodnotu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Monika F. (Monika12) ID 2563 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 23.5.2009, 11:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
![]() ROŠTENKA ESTERHÁZYPOTREBNÉ PRÍSADY Plátky roštenky, soľ, čierne korenie, hl.múka, koreňová zelenina, cibuľa, zrnká čierneho a nového korenia po 4ks, bobkový list, kúsok citrónovej kôry, citrónová šťava, 1,5 dcl, bieleho vina, kyslá smotana ...vývar ... POSTUP PRÍPRAVY Roštenky naklepeme, po okrajoch narežeme, osolíme okoreníme, obalíme v múke a prudko opečieme. Osobitne orestujeme koreňovú zeleninu s cibuľou s koerním a bobkovým listom a citronovou kôrou zalejeme vývarom (aj hovädzím). Do tejto zeleniny potom pridáme opečenú roštenku ktorú dusíme do mäkka (ja to robím v patentnom hrnci a naozaj je to super rýchlo). Potom roštenku preložíme , do šťavy pridáme víno citrónovú šťavu prevaríme–-tá vôňa priláka všetko osadenstvo domova (ja som to zmixovala ale originál sa nemixuje) a zahustíme múkou a kyslou smotanou -je to VINIKAJUCE !!! manžel pred konzumáciu nech Vám naleje víno a chváli Vás do neba lebo potom sa už nezmôže na slovo...... Prajem Dobrú chuť!!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Ema S. (majlus) ID 749 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 210 (zobrazuje sa 201-210) | << predošlé 1,.,16, 17, 18, 19, 20, 21 |