
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
PREDJEDLÁ |
![]() Toustíky s nivou a čerstvými figamiPOTREBNÉ PRÍSADY chleba podľa chuti, čerstvé figy, Niva alebo iný syr s modrou plesňou (ja som mala tentokrát Zlatú nivu), orechy (napr. vlašské, kešu, ...), olivový olej, balzamiková redukcia, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, citrónová šťava, med POSTUP PRÍPRAVY ... milujem čerstvé figy, a keďže je sezóna a dajú sa kúpiť aj u nás (ja som ich objavila v Bille) neodolala som a rozhodla som sa vyskúšať aj nejaké receptíky z toho úžasného ovocia .... rúru si vyhrejeme na 180°C (funkcia gril) ... chlebík opečieme v toastovači alebo na suchej panvici, na suchej panvici opečieme aj oriešky a necháme vychladnúť ... vyrobíme si dresing zmiešaním olivového oleja, medu, citrónovej šťavy, soli, korenia, a pár kvapiek balzamikovej redukcie ... na každý opečený chlebík dáme plátok syra s modrou plesňou a dáme na plechu vyloženom papierom na pečenie zapiecť na strednú mriežku pod rozohriaty gril, pokiaľ sa syr nezačne topiť ... vyberieme, navrch dáme kúsky čerstvej figy jemne potreté dresingom a posypeme opraženými kúskami orechov ... dekorujeme kúskami čerstvej figy, orechmi a dresingom ... výborné predjedlo alebo aj ako ľahšia večera či rýchle pohostenie pre návštevu ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PREDJEDLÁ |
![]() Grissini s prosciuttom a gorgonzolou (Grissini con prosciutto e gorgonzola)POTREBNÉ PRÍSADY Tyčinky (Grisssiny - mne sa tentoraz podarilo zohnať originál talianske syrové), gorgonzola dolce, prosciutto, niečo na dozdobenie (olivy, cherry paradajky, bazalka, ...) POSTUP PRÍPRAVY ... výborná kombinácia chutí, ideálne predjedlo na oslavy ... ja som robila mini chuťovky, takže som tyčinky prelomila na polovicu ... koniec každej tyčinky namočíme do gorgonzoly, čo je mäkšia a sladšia talianska obdoba nášho syra Niva (dal by sa určite tiež použiť ak by sme ho zmiešali napr. s trochou kyslej smotany aby bol krémovejší) a obalíme pásikom prosciutta ... mňaaam ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PREDJEDLÁ |
![]() Senzačné zapekané bagetkyPOTREBNÉ PRÍSADY potrebujeme ... bagetu, mozzarellu, prosciutto, paradajku, čerstvú bazalku alebo inú bylinku na ozdobu, príp. bazalkové pesto (nemusí byť) POSTUP PRÍPRAVY ... jednoduché a famózne ... bagetku nakrájame na kolieska, ktoré opečieme nasucho na panvici alebo v rúre pod grilom, paradajku a mozzarellu nakrájame na plátky ... plátky mozzarelly zabalíme so prosciutta (na plátok mozzarelly polovicu plátku prosciutta) a osmažíme na rozpálenej panvici (najlepšie s nepriľnavým povrchom), opečenú bagetku potrieme bazalkovým pestom (nemusí byť), dáme plátok paradajky, osmaženú mozzarellu a ozdobíme bazalkou alebo inou bylinkou ... výborné rýchle a chutné pohostenie pre návštevu alebo rýchla večera ... mňaaam ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PREDJEDLÁ |
![]() Výborná kačacia (husacia) pečeň s karamelizovanými jablkamiPOTREBNÉ PRÍSADY rozpis pre 2 osoby : biela kačacia (husacia) pečeň (z vykŕmenej kačice - husi) - cca 6 plátkov, 2 jablká, hnedý cukor (2-3 PL), hrubozrnná soľ, portské víno alebo Marsala príp. tokajské víno (1 dl) POSTUP PRÍPRAVY ... receptík som našla na internete a jemne upravila podľa stavu špajze :-) ... a keďže bol výborný, posúvam ďalej ... z celých jabĺk vyberieme stred pomocou špeciálneho "vypichovača", jablká ošúpeme a nakrájame na kolieska hrubé cca 1 cm, ktoré obalíme z oboch strán v hnedom kryštálovom cukre, pečeň nakrájame na cca 0,5 - 1 cm hrubé plátky ... rozpálime panvicu najlepšie s nepriľnavým povrchom, na rozpálenú vložíme jablká obalené v cukre a necháme skaramelizovať z oboch strán - trvá to len chvíľku, treba dávať pozor aby sa jablká nespálili ... opečené jablká vyberieme a na panvicu do výpeku z jabĺk vložíme plátky pečene a osmažíme z oboch strán cca po minúte a vyberieme von ... do výpeku vlejeme víno a zredukujeme na šťavu ... pečeň servírujeme na skaramelizovanom jablku, jemne osolíme a polejeme šťavou z vína (ja som mala tokajské a bolo to výborné) ... podávame s chlebíkom alebo bagetkou ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |