
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
ČO DOM DAL |
![]() Syrokrémové hrianky (topinky) vo vajíčkuPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY krajce chleba, vajíčka, syrokrém alebo aj paštika, pór POSTUP PRÍPRAVY Z krajcov opatrne vyrežeme popri kôrke stred. Kôrky dáme na rozpálený olej a necháme popražiť. medzitým natrieme stredy chleba syrokrémom. Vajíčka trocha vytrepeme, osolíme a trocha odlejeme do vnútra kôrok na panvici (tesne predtým môžeme dať na olej do stredu kôrky pokrájaný pór). Priložíme stredy chleba natretou časťou dolu k vajíčku. opečieme, otočíme aj na druhú stranu. Hotovo. Kôrky chlebíka sú chrumkavé, topinkové. namiesto syra je dobrá aj paštika, ale potom si nechajte chlieb schladnúť, aby znovu zahustla. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) KOMENTÁRE (19) posledné: 28.12.2013, 18:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
![]() Diétna saláma v zemiakovej plackePOTREBNÉ PRÍSADY 5 (alebo koľko vám vyjde) plátkov diétnej salámy, 400 g očistených zemiakov, 100 g hladkej múky, 1 vajce, soľ, cesnak, majorán, mleté korenie, olej POSTUP PRÍPRAVY Pripravíme si hustejšie cestíčko ako na zemiakové placky. Plátky namáčame v cestíčku, pomôžeme si lyžicou, ak sa nám zdá, že sa nalepilo málo. Dáme do rozohriateho oleja, ak je na vrchnej strane málo cesta, ešte pridáme a rozotrieme lyžicou, nech je tam toho dosť. Vypražíme z oboch strán dochrumkava. Podávame so seleninovým šalátom, varenými zemiakmi. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 1.12.2010, 23:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
![]() Halušky s lečomPOTREBNÉ PRÍSADY HALUŠKY S LEČOM - vynikajúce. recept som našla na najrecepty.sk už dávnejšie a konečne som ho vyskúšala. je to výborné! určite super zmena pre chuťové poháriky. že halušky nemusia byť len s bryndzou :) NA HALUŠKY: cca 3/4 kg zemiakov, 300 g múky = 150g hladkej + 150 g hrubej, 1 vajce, soľ, voda podľa potreby LEČOVO - ZEMIAKOVÁ ZMES: 15 dkg údenej slaninky / nemusí byť/, 1 cibuľa, 1 malý pohár sterilizovaného leča, soľ, voda na podliatie, 4 - 5 varených zemiakov. Na posypanie : strúhaný syr POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky najemno nastrúhame /príp. zmixujeme/, pridáme múku, vajce a podľa konzistencie vodu.Halušky varíme v slanej vode. Dáme si uvariť 4 -5 zemiakov. - Medzitým na panvici speníme údenú slaninku a cibuľu. Pridáme malý pohár sterilizovaného leča, trošku podlejeme vodou a dusíme. - Keď sú zemiaky mäkké, popučíme ich a pridáme aj s trochou vody ku leču - ešte chvíľu dusíme. Scedené halušky zmiešame s lečovo - zemiakovou zmesou, podľa chuti dosolíme a na tanieri posypeme strúhaným syrom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 12.8.2013, 20:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
Zemiaky zapekané s údeninou - lacné receptyPOTREBNÉ PRÍSADY 600 g zemiakov, olej, 1 cibuľa, 200 g mäkkej údeniny, 3 PL rajčiakového pretlaku, 100 g sterilizovaného hrášku, mleté čierne korenie, soľ, 125 g masla POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke do mäkka. Vychladnuté olúpeme a pokrájame na kolieska. Na oleji opražíme nadrobno pokrájajanú cibuľu, pridáme na kolieska pokrájanú mäkkä klobásu alebo inú údeninu, opražíme a pridáme rajčiakový pretlak. Všetko spolu krátko podusíme. Pekáč vymastíme, vložíme vrstvu zemiakov, potom vrstvu udusenej údeniny s pretlakom a hráškom. Podľa chuti osolíme a okorením korením. Vrstvy striedame kým sa pekáč nenaplní. Navrch dáme vrstvu zemiakov a plátky masla. Vložíme do vyhriatej rúry a zapečieme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
![]() Lokše plnené slaninou a kyslou kapustouPOTREBNÉ PRÍSADY 700 g v šupke uvarených zemiakov, 1 KL soli, 300 g HL múky, husacia/kačacia masť, 2 cibule, 20 g masti, 100 g údenej slaniny, 400 g kyslej kapusty, drvená rasca POSTUP PRÍPRAVY V šupke uvarené zemiaky olúpeme a pretlačíme/pomelieme, pridáme soľ, hladkú múku a vymiesime hladké cesto. Na pomúčenej doske vyvaľkáme šúľok, ktorý pokrájame na kolieska. tie rozvaľkáme na lokše, ktoré pečieme na suchej panvici po oboch stranách. Upečené lokše pomastíme husacou masťou, alebo slaným maslom. Nadrobno posekanú cibuľu speníme na masti, pridáme na malé kocky pokrájanú údenú slaninu a opražíme. Keď je slanina ružová, pridáme kyslú kapustu (môžete ju prepláchnuť vodou), rascu a udusíme do mäkka. Takto pripravenou kapustou plníme lokše, ktoré stočíme ako palacinky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 26.6.2012, 19:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |