Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 |
 |
Oblasť: Banská Bystrica |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 19.7.2008 |
Naposledy: 7.5.2017 8:40 |
Aktualizácia: 28.4.2014 18:08 |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
![]()
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto: 4 vajcia, 4 lyžice práškového cukru, 4 lyžice polohrubej múky a trochu prášku do pečiva, marhuľový lekvár, rum
Plnka: 500g gaštanového pyré, 125g masla, 125g práškového cukru, 2 lyžice rumu, 1 vanilkový cukor, 1lyžica marhuľového lekváru.
Poleva: čokoládová poleva
POSTUP PRÍPRAVY
Cesto: Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, z bielok vyšľaháme sneh. Do žĺtkov postupne dávame múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy a upečieme. Vychladnutý korpus pokvapkáme rumom a natrieme marhuľovým lekvárom.
Plnka: Maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Do gaštanového pyré pridáme rum a lekvár a po častiach všlahávame do masla s cukrom. Plnku natrieme na lekvár a polejeme čokoládovou polevou. Zdobíme ľubovolne, ja som nastrúhala trochu gaštanového pyré. Tortička chutí výborne a pritom je rýchla a nenáročná.
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)
KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |