
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
TORTY |
![]() Malinová torta bez múky na spôsob KilimandžáraPOTREBNÉ PRÍSADY ***cesto:*** 10 vajec, 300 g cukor kryštálový (trstinový), 100 g kakaa ***plnka: ***250 ml šľahačková smotana, 250 g mascarpone, 2 PL medu, maliny (čerstvé, alebo mrazené), 1 bal. vanilk. cukru, 1 bal plátkovej želatíny, 1 prášková želatína ***okrem toho:*** 1 varová čokoláda na polevu (100g), 1/5 Cery, malinový džem POSTUP PRÍPRAVY Torta sa dá pripraviť aj ako klasická torta z dvoch korpusov na sebe, medzi nimi plnka, navrchu maliny poliate želatínou a ozdobené, ale ja som sa tentokrát inšpirovala MMB a Kilimandžárom podľa Adriana S. (adrika280) a výsledok sa mi celkom páčil. Tortička nie je náročná, je vhodná aj pre bezlepkovú diétu, nakoľko do nej nejde múka a výborne sa v nej dopĺňajú maliny s horkastým korpusom a sladkým krémom - vyskúšajte :). Postup: Upečieme si dva korpusy (2x 5 vajec), ja si cesto urobím naraz a pečiem vo dvoch formách naraz. Bielka vyšľaháme s dvoma tretinami cukru. Žĺtky vymiešame so zvyšným cukrom, zľahka pridáme ušľahané bielky a preosiate kakao. Cesto vylejeme do foriem vystlaných papierom na pečenie a pečieme 10 minút pri 180 °C, potom ešte 20-30 minút pri 150 °C (vyskúšajte špáradlom, keď je suché, je to ok). Necháme poriadne vychladnúť. Na plnku si vyšľaháme smotanu s vanilkovým cukrom, V druhej mise vyšľaháme mascarpone s medom a malinami (necháme si maliny aj na ozdobenie vrchu). Vmiešame šľahačku. Roztopíme si plátkovú želanínu (podľa návodu). Vlažnú želatínu vmiešame do plnky a vylejeme do misy vystlanej potravinárskou fóliou. (Misa by mala mať obvod menší z každej strany zhruba o 5 cm, aby sme tam mohli prikladať špicaté kúsky korpusu). Misa poputuje na pár hodín do chladničky. Jeden vychladnutý korpus olejeme roztopenou čokoládou vymiešanou s Cerou a necháme stuhnúť. Rozkrájame ho na 16 častí (vždy na polovicu, znovu na polovicu, atď). Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 1.8.2014, 18:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |