
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
DOMÁCE PEKÁRNE |
![]() VianočkaPOTREBNÉ PRÍSADY 250 ml vlažného mlieka, 100g cukru, 1 vanilkový cukor, 125g rozpusteného masla, 2 vajcia, štipka soli, 250g hladkej múky, 400g polohrubej múky, 1,5 lyžičky sušeného droždia, 100g hrozienok, mandle, vajce a maslo na potretie POSTUP PRÍPRAVY Keďže ide o recept do domácej pekárne, postup nie je zložitý, všetko postupne dať do pekárne a zapnúť na program cesto, ten môj trvá 1 h 50 min. Cesto vyberiem krásne nakysnuté a rozdelím na polovicu (ak nerozdelím, vyjde jedna obria vianočka ako na hlavnej foto). Potom upletiem z 9 častí vianočku (obrázkový postup som pridala z internetu, moje fotky neboli tak pekné a priamo adresu mi sem nejde vložiť). Potriem vajíčkom a posypem mandľami. Dôležité je, že až po upletení zapnem rúru a ešte kým sa rúra vyhreje na 160 stupňov vianočka kysne. Hoci to znie divne, pečiem ju na 160 stupňov 1 a pol hodiny, prvú pol hodinu rúru neotváram aby nesplaskla. Po pol hodine ju vyberiem a prikryjem alobalom. Potom zase mierne dopekám. Keď sa pečie takto pomaly tak je krásne nakysnutá a nie je vysušená. Keď ju vyberiem von, ešte ju potriem rozpusteným maslom. Vyskúšajte, je výborná a hlavne nebolia ruky z miesenia cesta :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 29.1.2012, 13:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |