končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Francúzske bagetyPOTREBNÉ PRÍSADY 170ml vody, 1kl soli, štipka kr.cukru, 280g hladkej múky chlebovej - T650( alebo aj pomiešaná s celozrnnou, alebo grahamovou - väčšinu treba nechať hladkej múky), 1kl sušeného droždia POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny vložíme do pekárničky, zapneme program na bagety. Ak nemáte, zvoľte program cesto. Po vykysnutí cesto rozdelíme na 4 časti, z každej vytvarujeme bagetu a necháme pod kuchynskou utierkou ešte kysnúť (cca20-30min). Potrieme vajíčkom (originál sa bagetky potierajú len vodou, ale mne sa zdajú potom moc biele) posypeme slnečnicovými a ľanovými semiačkami. prípadne inými, podľa chuti. Dobré sú aj ovsené vločky. Bagetky priečne narežeme nožíkom, alebo nastrihneme nožnicami.(teraz pozerám, že tie na fotke som akurát nenarezala :-) Kto má program na bagety, vloží bagety späť do pekárne a pečie. Kto nemá, vloží bagetky do rúry na 180°C a pečie cca 40min - kým budú mať peknú farbu do zlatista. Jedna dávka je na 4 bagety vhodné akurát na pečenie v pekárničke. Ak pečiete v rúre, môžete robiť z dvojnásobku cesta a budete mať 8 bagiet. najlepšie sú nakrájané na kolieska k dobrému šalátiku:-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Ľahučká bábovkaPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajíčka, 20dkg ml.cukru, 20dkg polohr. múky, 1/2 prášku do pečiva, 1vanilkový cukor, 1dl oleja, 1dl vody, trochu kakaa POSTUP PRÍPRAVY žĺtky, cukor + van.cukor dáme do pekárne a zapneme program CESTO, necháme miešať dlhšie, aby sa pekne spolu vymiešali, potom pridávame postupne olej, múku (do ktorej sme si zamiešali pr. do pečiva) a vodu - pridávame ich striedavo po troche.Všetko spolu necháme ešte miešať Popri tom si osobitne vyšlaháme z bielkov tuhý sneh. Pridáme postupne k cestu, ktoré sa mieša , počkáme, kým sa tam vmieša a pekáre zastavíme tlačidlom STOP (v prípade, že ste si nechali miešať dlhšie a pekáreň vám prestala miešať a ešte potrebujete, zastavte program tlačidlom STOP a nastavte znovu program CESTO) Odlejte polovicu cesta do nádoby v ktorej ste si miešali bielky, primiešajte do nej kakao (asi tak 1PL - tak aby bolo cesto pekne hnedé) a toto kakaové cesto vlejte späť do pekárničky - tak aby sa dostalo skoro všade - môžete ho spolu trošku zamiešať špilkou, aby sa vám vytvorilo mramorovanie, alebo aspoň aké také zatočenie hnedej a bielej:-) Pekáreň zatvoríme a zapneme program PEČENIE. Pečieme do konca programu (teda hodinu) po skončení zapneme program PEČENIE ešte raz a už si cesto sledujeme. Treba piecť tých 80-90min, ak sa vám zdá upečená, pichnite si do bábovku špilku, ak ju vytiahnete čistú (neolepenú od cesta) bábovka je hotová. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 24.4.2012, 18:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |