. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE

Alena M. (Alami) ID 14670
.
mimibazar.sk/alami
Oblasť: Ružomberok
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 14.4.2007
Naposledy: 10.10.2022 15:10
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
45637164
HODNOTENIE 366
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 11
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

DOMÁCE PEKÁRNE

Francúzske bagety



POTREBNÉ PRÍSADY

170ml vody, 1kl soli, štipka kr.cukru, 280g hladkej múky chlebovej - T650( alebo aj pomiešaná s celozrnnou, alebo grahamovou - väčšinu treba nechať hladkej múky), 1kl sušeného droždia

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny vložíme do pekárničky, zapneme program na bagety. Ak nemáte, zvoľte program cesto. Po vykysnutí cesto rozdelíme na 4 časti, z každej vytvarujeme bagetu a necháme pod kuchynskou utierkou ešte kysnúť (cca20-30min). Potrieme vajíčkom (originál sa bagetky potierajú len vodou, ale mne sa zdajú potom moc biele) posypeme slnečnicovými a ľanovými semiačkami. prípadne inými, podľa chuti. Dobré sú aj ovsené vločky. Bagetky priečne narežeme nožíkom, alebo nastrihneme nožnicami.(teraz pozerám, že tie na fotke som akurát nenarezala :-)
Kto má program na bagety, vloží bagety späť do pekárne a pečie. Kto nemá, vloží bagetky do rúry na 180°C a pečie cca 40min - kým budú mať peknú farbu do zlatista.
Jedna dávka je na 4 bagety vhodné akurát na pečenie v pekárničke. Ak pečiete v rúre, môžete robiť z dvojnásobku cesta a budete mať 8 bagiet.

najlepšie sú nakrájané na kolieska k dobrému šalátiku:-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Ľahučká bábovka



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajíčka, 20dkg ml.cukru, 20dkg polohr. múky, 1/2 prášku do pečiva, 1vanilkový cukor, 1dl oleja, 1dl vody, trochu kakaa

POSTUP PRÍPRAVY

žĺtky, cukor + van.cukor dáme do pekárne a zapneme program CESTO, necháme miešať dlhšie, aby sa pekne spolu vymiešali, potom pridávame postupne olej, múku (do ktorej sme si zamiešali pr. do pečiva) a vodu - pridávame ich striedavo po troche.Všetko spolu necháme ešte miešať

Popri tom si osobitne vyšlaháme z bielkov tuhý sneh. Pridáme postupne k cestu, ktoré sa mieša , počkáme, kým sa tam vmieša a pekáre zastavíme tlačidlom STOP

(v prípade, že ste si nechali miešať dlhšie a pekáreň vám prestala miešať a ešte potrebujete, zastavte program tlačidlom STOP a nastavte znovu program CESTO)
Odlejte polovicu cesta do nádoby v ktorej ste si miešali bielky, primiešajte do nej kakao (asi tak 1PL - tak aby bolo cesto pekne hnedé) a toto kakaové cesto vlejte späť do pekárničky - tak aby sa dostalo skoro všade - môžete ho spolu trošku zamiešať špilkou, aby sa vám vytvorilo mramorovanie, alebo aspoň aké také zatočenie hnedej a bielej:-)

Pekáreň zatvoríme a zapneme program PEČENIE. Pečieme do konca programu (teda hodinu) po skončení zapneme program PEČENIE ešte raz a už si cesto sledujeme. Treba piecť tých 80-90min, ak sa vám zdá upečená, pichnite si do bábovku špilku, ak ju vytiahnete čistú (neolepenú od cesta) bábovka je hotová.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 24.4.2012, 18:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu