končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
SÚŤAŽ |
Pizza rožkyPOTREBNÉ PRÍSADY 600 g hladkej múky, 300 ml mlieka, 50 g droždia, 1 lyžička kryštálového cukru, 150 ml oleja, 1/2 lyžice vegety, 1 lyžička oregana, 100 ml kečupu, korenie na pizzu, 150 g plátkového syra, 100 g šunky, 100 g slaniny, 100 g eidamu, 1 vajce POSTUP PRÍPRAVY Do vlažného mlieka rozmrvíme droždie, pridáme cukor, premiešame a necháme vzísť kvások (15 minút). Ten potom pridáme k múke spolu s olejom, vegetou a oreganom. Zo zmesi vypracujeme cesto a necháme ho asi 20 minút kysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 5 rovnakých častí a každú na pomúčenej doske rozvaľkáme do tvaru kruhu. Všetky natrieme kečupom zmiešaným s korením na pizzu a radielkom rozdelíme na 8 trojuholníkov. Na jednotlivé trojuholníky dáme kúsok plátkového syra, slaniny a šunky. Trojuholníky stáčame od širšieho okraja k užšiemu. Naplnené rožteky uložíme na vymastený plech, potrieme ich rozšľahaným vajcom, posypeme postrúhaným eidamom a dáme piecť do vyhriatej rúry (El. rúra: 185 °C, 20 – 25 minút) Upečené rožteky môžete ešte potrieť prelisovaným cesnakom s olivovým olejom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 12.2.2008, 17:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SÚŤAŽ |
Falošné dolkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 biely jogurt,1 vanilkový cukor,3 - 4 PL polohrubej múky,1 vajce,na špičku noža sódu bikarbónu,trochu soli POSTUP PRÍPRAVY Recept si upravíme podľa počtu hladošov. Ja to robím z 5 jogurtou. Všetko zmiešame a na pánvici upečieme dolky. Zlepíme lekvárom a posypeme práškovým cukrom. Tieto dolky sú jemné a chrumkavé. Deti Vás nedajú za nič na svete. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 19.8.2008, 14:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SÚŤAŽ |
Úžasný pudingový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO : 5 vajec 250 g polohrubej múky 250 g práškového cukru 1 vanilkový cukor 1 kypriaci prášok 100 ml oleja 100 ml vody PUDING: 2 čokoládové pudingy 1 l mlieka Uvariť puding a nechať vychladnúť. KRÉM: 2 šľahačky v prášku 300 ml mlieka 1 lyžica práškového cukru 500 ml pochúťkovej smotany 2 vanilkové cukry postrúhaná čokoláda POSTUP PRÍPRAVY 1. Žĺtky vymiešať s práškovým a vanilkovým cukrom, postupne pridať olej, vlažnú vodu, múku s kypriacim práškom a nakoniec tuhý sneh z bielkov. 2. Puding uvariť a za občastného miešania nechať vychladnúť. 3. Šľahačky vyšľahať s mliekom a práškovým cukrom. Pochúťkové smotany vymiešať s vanilkovým cukrom, spojíme s vyšľahanou šľahačkou. 4.Cesto rozotrieť na vymastený, pomúčený plech a lyžicou naň rovnomerne poukladáme kôpky pudingu. Dáme do vyhriatej rúry upiecť. Na vychladnutý koláč rozotrieme krém a posypeme strúhanou čokoládou. Necháme ho v chlade stuhnúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 16.10.2010, 13:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SÚŤAŽ |
Zemiakový šalát s kapustou (zelí)POTREBNÉ PRÍSADY 2 kg uvarených zemiakov v šupke 1 menšia hlávka bielej kapusty (zelí) 3 cibule 3 kápie alebo zelené papriky Nálev 1,5 dcl octu 10 dkg cukru 1 PL deka 1,5 dcl oleja POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska alebo hranolčeky. Kapustu, cibuľu a papriku nastrúhame najemno. Z octu, cukru a deka uvaríme nálev, precedím, pridáme olej a nalejeme na šalát. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 9.10.2007, 13:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SÚŤAŽ |
Kuracie závitky s ananásomPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vykosté kuracie stehná s kožou 4 plátky šunky 4 plátky Anglickej alebo oravskej slaniny 4 plátky eidam syra 2 kolieska ananásu ( moja dcéra nemá rada ananás, tak som jej spravila s broskyňou) Pór Grilovacie korenie, mleté čierne, soľ, vegeta Maslo POSTUP PRÍPRAVY Kuracie stehná naklepeme. Osolíme a okoreníme (len stranu bez kože). Položíme plátok šunky, syra, slaniny, hranolček póru a pol kolieska ananás. Zvinieme do závitku a prichytíme páratkom. Poukladáme na plech, posypeme grilovacím korením a podlejeme vodou. Zakryjeme alobalom a pečieme. Keď budú stehná skoro mäkké, alobal zložíme, stehná potrieme maslom, ktoré pridáme aj do výpeku na zjemnenie. Odokryté pečieme do chrumkava. Výpek dochutíme podľa potreby vegetou. Podávame s pečenými zemiakmi alebo s ryžou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |