Mirka S. (Mirikl) ID 43016 |
|
Oblasť: Nové M. nad Váhom |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 16.4.2008 |
Naposledy: 27.2.2023 7:47 |
Aktualizácia: 26.10.2022 19:14 |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
POTREBNÉ PRÍSADY
kacka, med, sol, kmin, jablko
POSTUP PRÍPRAVY
Kačicu dobre umyjeme a povytŕhavame malé zvyšky pierok. Nasolíme a porascujeme. Na soli nešetrite a najlepšie bude, keď ju rukou pozatierate všade kam sa dá. Celé jabĺčko vsuňte do vnútra kačice. Nechajte ju odstáť 2 - 4 hodiny v chlade. Kačicu umiestnite do pekáča (my sme použili kovový, staré mamy odporúčajú hlinené), ktorý ale nesmie byť oveľa väčší ako samotný vták a uzavrime pekáč priliehajúcou pokrievkou... Vložte ho do rúry a pečte 5 hodín pri 125 °C. Rúru ani pekáč počas pečenia neotvárajte! Po tomto čase skúste vidličkou, či je mäsko mäkké. Koža môže byť ešte stále svetlá, ale mäsko by už malo byť hotové. Odlejte z pekáča prebytočný tuk. Otočte kačicu prsiami dole a potrite ju prichystaným medom rozpusteným v teplej vode. Zvýšte teplotu na 200 °C a pečte v odokrytom pekáči 10 minút. Potom kačicu opäť v pekáči pretočte, natrite medovou vodou a pečte na rovnakej teplote ešte 10-15 minút, pokým nemá koža želanú zlatohnedú farbu.
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
KOMENTÁRE (8) posledné: 6.10.2010, 8:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |