
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Jednoduché zelené kariPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY pre 2-3 osoby: pol kg kuracieho mäsa, cibuľa, cesnak, 1PL zelenej kari pasty, 400ml kokosového mlieka, soľ, korenie, 1PL rímskej racse, zelenina,.. POSTUP PRÍPRAVY Celú rascu popučíme nožom a na suchej panvici na osuch na chvíľku opražíme, uvoľní sa tam jej vôňa, pridáme na drobno pokrájanú cibuľu, cesnak a trocha oliv.oleja, kari pastu a orestujeme. Pridáme pokrájané kuracie mäso, poopekáme kým sa nezatiahne, dokoreníme a necháme chvíľku dusiť pod pokrievkou. prilejeme kokosové mlieko a dusíme do mäkka. nakoniec pridáme zeleninu (ak je mrazená- napr thajska zmes, ak čerstvá, tak skôr), hodia sa aj mandľové lupienky. podávame s obľúbenou prílohou. kari pasta vyzerá napr aj takto: http://eshop.vivacomex.cz/cs/produkt/223-kari-pasta-zelena-1kg/ samozrejme, dostať aj menšie balenia a odporúčam použiť rímsku rascu, je iná než naša klasická ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 16.4.2013, 21:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Výborná kuracinka s omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg kuracích pŕs, marináda: 1-2PL kari korenia, 2PL horčice, 2PL kečupu, soľ, mleté č.korenie, ml.paprika alebo cca 2ČL grilovacieho korenia, 2PL olivového oleja, štipka mletého chilly, cca 4 šplechy sójovej omáčky, okrem toho: kelímok smotany na varenie, syr v črievku alebo cca 100g tvrdého syra(môže kľudne aj viac), 1PL hladkej múky, cibuľa, cesnak POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia pokrájame na kocky a dáme marinovať na noc (alebo aspoň pár hodín) do chladničky. Cibuľu a cesnak nasekáme na drobno a opražíme na troche oleja, pridáme kuracie prsia a orestujeme. Necháme dusiť na vlastnej šťave do mäkka. Potom pridáme syr a polovicu smotany. V druhej polovici rozmiešame 1PL hladkej múky a zahustíme omáčku. Ak by bolo náhodou omáčka hustá, zriedime mliekom. Podávame s ryžou alebo cestovinou. Je to fakt veľmi chutné. Dnes sa mi konečne podarila aj výborná ryža, tak možno len na inšpiráciu, kto chce.... Na troche oleja orestujeme pokrájanú cibuľu a 2-3 strúčiky cesnaku, pridáme dobre premytú a zcedenú ryžu(ja som dala 1hrnček o objeme 400ml), pridáme hrášok a mrkvu, osolíme, premiešame a zalejeme vodou, tak aby bolo asi 2cm nad hladinou ryže(mne to vyšlo na 1a 1/2 hrnčeka vody) a varíme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 48 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 15.6.2013, 7:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kurča s cesnakovou plnkou pečené v kapustePOTREBNÉ PRÍSADY 1 kurča * plnka: 2 rožky, 1 vajíčko, 1 PL masla, slaninka, soľ, MČK, 3 strúčiky cesnaku, trocha mlieka * 0,5 kg kyslej kapusty, rasca, soľ, cibuľka, trocha oleja POSTUP PRÍPRAVY ešte som tento recept neskúšala, ale zaujal ma, tak bude asi najbližšie robený.. ak by ho niekto skúsil už skôr, može dať referencie ;) 1PL masla vymiešame s trochou soli a vajíčkom. pridáme na kocky pokrájané rožky, pokrájanú slaninku, korenie, prelisovaný cesnak a trochu mlieka. dobre premiešame, aby sa suroviny spojili. kurča dobre umyjeme, osolíme a naplníme. uzavrieme ihlou a niťou. celé okoreníme rascou. do hlbšieho pekáča dáme kyslú kapustu premiešanú s opraženou pokrájanou cibuľkou a na kapustu kurča. podlejeme vodou a dáme piecť.priebežne kontrolujeme či netreba podliať vodou. podávame so zemiakmi alebo knedľou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie mäsko na smotanePOTREBNÉ PRÍSADY 600 g kuracích pŕs, cibuľka, strúčiky cesnaku, ml.čierne korenie, paprika, vegeta, soľ, 2 bobkové listy, smotana ( na varenie/šľahačková ), hladká múka, citrón. šťava alebo ocot, cukor POSTUP PRÍPRAVY Na oleji opražime pokrájanú cibuľku na drobno + cesnak a pridáme mäsko pokrájané na kúsky, opečieme kým mäsko nezbelie a posypeme paprikou, korením, vegetou, podlejeme vodou, tak aby bolo mäsko zakryté. pridáme bobkové listy a dusíme do mäkka. v smotane si rozmiešame 2 PL hl.múky a prilejeme cez sitko ku mäsku, necháme prevrieť a odstavíme. po vypnutí dochutíme citrń.šťavou/octom a cukrom. podávame s cestovinou alebo knedľou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |