
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
pečená kačica delikatesna pochútka pre mlsné jazýčky, zaručený úspechPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY mrazená al. chladená kačica , tymián, sol, 3 ks hrusky , červené víno, zeleninový bujón, mletá škorica, červená kapusta sladká sterelizovaná - ja osoben kupujem v LIDL je perfektná, knedlík, kryšt. cukor, kmín, knedlík, POSTUP PRÍPRAVY kačicu riadne umyjeme , povytrhávame prípadné chlpky , riadne nasolíme zvonká aj zvútra, očistíme si hrušky odjadríime , odstránime šupky a rozkrájeme na trtinky , kačicu zvnútra tiež povytierame mletou škoricou a tymiánom a vložíme tie nakrájané hrušky do vnútra, zašijeme pevnejšou niťou -kačicu, potomzoberieme vidličku a kožu natiahneme a popicháme - urobíme dierky aby vytiekol pri pečení tuk, po celej koži, nebojte sa toho poprepichovať kožku, tuk je výborný vo výpeku potom . no ked toto máme do pekáča na kačicu tažký oválny hrniec s pokrievkou vložíme tam našu kačicu , ktorá je aj zvrchu potretá ty mianom a škoricou a samozrejme solou . v 1/2 litra prevarenej vody rozmiesame 1 kocku zeleninového bujóna ktorým podlejeme kačicu, dalej tam hned velejeme 3 dcl. červeného vínka , odokryté dáme do rúry piect na pol hodinu , podlievame asi tak 2 krát., potom opatrne po pol hodine priložíme pokrievku a pečieme 1 hodinu, zo 3 krát poliať vrch kačky výpekom a po pol hodine kačicu obrátit , toto sme piekli 1 1/2 , a potom znova odokryt a piet otvorené ešte tak 1/ 2 hodinu až hodinu , pribežne polievať výpekom , budete vidiet , že sa masko oddeluje od kosti a potom už je kačica upečená , mnamky , \r\nmedzi tým si urobíme kausticku ja robím z tej kapusty LIDL 2 flaše , kapustu ocedím , štavu pozor nechávame si, očistíme trosku cibulky , jemne speníme , opečeime do ružovo zlata pridáme kapusticku ,trosku rasce ,asi tak 2 čajové lyžičky kryštal. cukru zamiešame do kapusty trochu to skaramelizuje , stuhne , nebojte pohoda, prídame tú štavičku z kapusty a dusíme do mäkka tak do necelých 20 mn je hotová , no a možeme servírovat s knedlíkom , kapustičku potom polejte výpekom , je to delikatesa , výborné, moj manžel by len to jedol ...., kačicu upečenu osobne porucujem tak , že vyberiem z pekáca na drevené pláto a rozrežem na 4 časti ide to ľahko až sa rozpadáva a vtedy je kačica upečená na obrovskú 1 ! vyskúšajte recpet od našej milovanej krsnej Zuzky našej najmladšej dcérenky . \r\nMäsko je nasladkasté takže nezabudnite servírovať k tomu vínko červené ..\r\ndobrú chut \r\nu mna to piekla naša krsná , pokukala som , potom o týžden či dva som to piekla sama a mala som úspech .. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 23.9.2011, 12:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
fantastické kurča na kapuste s knedlíkom pochúťka pre manžela a chutí aj deťomPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY kurča alebo kuracie stehná, soľ, červená paprika , korenie na kurča, bobkový list, čierne korenie celé, kyslá kapusta / v sáčku/ , slanina , cesnak, knedlík POSTUP PRÍPRAVY takže zoberieme kurča ak máme celé rozporcujeme ho na 4 časti , umyjeme , posolíme, posypeme zmesou na kurča, pretačíme na každý jeden kus kuraťa jeden cesnak ., trošku posypeme sladkou červ. paprikouPotom zoberieme pekáč do neho dáme kapustu aj so šťavou , /pozor nepremývať/ musí tam byť aj tá šťava / pridáme na kapustu bobkový list 5 ks , pretlačený cesnak 2 , celé korenie 6 guličiek, posypeme trošku červenou paprikou na to položíme ochutné kuča , na to položíme alobal a vložíme to do rúry aj s tým alobalom , pečieme na 180 C asi tak 60 min, potom odoberieme alobal, toršku kurča polejeme tou šťavou čo je pod ním a na kuriatko poukladáme plátky prerstanej slaninky , dáme znovu pcieť asi tak 15 min, potom by to malo byť už upečené , závisí to od kuraťa aké bolo veľké , každá gazdinka to vie odhadnúť a, no a ked je hotové servírujeme s knedlíkom a papkáme , je to tak vynikajúce.... typ, ja knedlík hrejem v mikrovlnke a to tak , že si nakrájam na kúsky a vložím to do mikr. sáčka a pár sekúnd ohrejem potom je ako domáca parená knedla . prajem dobrú chuť . ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 2.4.2010, 17:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |