. .. .. .. .. .. .. .
. . . .

RECEPTY > KURACIE MÄSO A HYDINA

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
Úžasne lahodné kurča (29) 21.11.2019, 22:42
výborná pomaly pečená kačica (24) 13.7.2019, 16:25
Marinované mäsko (121) 15.2.2019, 17:05
jednoduchý kurací perkelt (17) 29.1.2019, 16:04
Babičkine kuracie prsia :* (70) 25.12.2018, 17:37
Kura na masle + zemiaky "Horec" (152) 25.8.2018, 19:53
Kurací špíz (3) 21.8.2018, 20:42
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkom: 1.634 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,164 ďalšie >>

KURACIE MÄSO A HYDINA

Zemiaková kaša s kuraťom na chilli- paradajkovej omáčke.



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny omáčka s kuraťom : 4 kuracie prsia, Chilli omáčka - sladká, paradajkový pretlak, 2 zeleninové bujóny cibuľa soľ, korenie, olej Kaša : (Kto má rád, môže byť príloha aj ryža. ) zemiaky, mlieko, maslo, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Dáme si do hrnca olej. Do tejto omáčky nedávame veľa oleja, len trochu. Na troche oleja opražíme jednu cibuľu. Kým sa praží cibuľa, zatiaľ si kuracie prsia nakrájame na kratšie pásiky a potom ich pridáme do opraženej cibuľe a premiešame, kuracie prsia necháme chvíľu pražiť, tak že ich premiešavame, a až potom pridáme 2 kocky zeleninový bujón, korenie a soľ, a podlejeme trochu vodou, a znovu necháme pražiť a miešame. Aby sa nám tie chute vsiakli do mäsa. Čiže nejaký čas to kura iba tak, ako keby restujeme, a až potom pridáme viac vody, a necháme variť asi takú polhodinu aj viac. Ak sa nám voda odparí, môžeme ešte pridať. Po tej polhodine pridáme jednu celú tubu hustého pretlaku, dochutíme sladkou chilli omáčkou. Premiešame všetko, a pridáme aj trochu cukor. Pomery, koľko čoho záleží, ako to máte, radi, teda aké pikantné to chcete mať, a tiež cukor treba opatrne pridať, aby omáčka nebola príliš sladká, lebo aj chilli omáčka je sladká. My to máme radi so sladkou, lebo pretlak je dosť kyslý, tak to zmierni chuť. Ale zas dá sa použiť aj chilli hot- veľmi štipľavá. :-) Všetko treba ochutnať pri varení a dochutiť ako komu vyhovuje. Keď sme pridali všetko, tak podľa hustoty pridáme ešte vodu, ak sa odparila, keďže pretlak je hustý, aby nám to neprihorelo. Ku koncu varenia, keď je kura hotové, zvyknem nechať odpariť vodu, a zostane hustejšia omáčka.
Kašu spravíme : Načistíme zemiaky, pokrájame a dáme variť do hrnca s vodou, keď sú uvarené zemiaky, scedíme vodu, a do horúcich zemiakov vložíme maslo, necháme chvíľu postáť, maslo sa nám rozpustí, pridáme mlieko, soľ podľa chuti a vymiešame kašu. Buď ručným pučiakom, alebo mixérom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Katarína D. (PetraPA) ID 90945 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kura s mandlami



POTREBNÉ PRÍSADY

Vela cibule, lupane mandle, sol, mlete cierne korenie, kuracie rezne, muka, maslo, kysla smotana, konak alebo whisky

POSTUP PRÍPRAVY

Na panvici osmazime cibulu na masle, pridame mandle a sol a este chvilu smazime.
Na inej panvici opecieme z oboch stran okorene a osolene maso, potom ho vyberieme a dovypeku dame muku a maslo, pridame este kyslu smotanu a podusime.
Na dalsiu vyhriatu panvicu pokladieme maso, posypeme cibulou a mandlami . Na polievkovej lyzici zohrejeme nad ohnom konak ci whisky a polejeme nim maso na panvici. Ked konak na lyzici zacne horiet, polejeme nim rovnomerne maso, chyti sa tym aj ostatny konak a maso sa flambuje.
Asi o 20 sekund konak vyhori. Maso dame na tanier, posypeme mandlami a cibulou a dookola polejeme stavou zo smotany.
Podavame s ryzou.
Je to dobrota :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Martina K. (Martina46) ID 31472 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie s tekvicou a hnedými šampiňónmi



POTREBNÉ PRÍSADY

Pre 4 osoby : 500 g kuracích pŕs, alebo kuracieho mäsa na kocky, 1 PL čerstvého, alebo ½ čl sušeného tymiánu, 2 PL olivového oleja, rozdeliť, 3 PL múky (alebo bezlpekovej), rozdeliť; 250 g hnedých šampiňónov, na plátky, alebo štvrtinky, 300 g maslovej tekvice, na kocky, 1 menšia cibuľa, najemno, 3 strúčiky cesnaku, pretlačiť, 3 PL masla, rozdeliť, 1 plechovka kokosového mlieka, 1 PL nasekanej petržlen.vňate, 1 Pl čerstvej, najemno nasekanej šalvie (alebo 1 čl sušenej), soľ & korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie mäsko posyp v miske soľou, korením a tymiánom. Vlož ho do sáčku, pokvapkaj 1 PL oleja a dôkladne pretrep. Potom pridaj do sáčku ešte 2 PL múky a znova dôkladne pretrep. Mäsko zo sáčky vyber, očisť od prebytočnej múky a odlož nabok.

V panvici roztop 1 PL masla. Pridaj kuracie a nechaj ho bez miešania 2 minútky opražiť, až bude zlatohnedé.
Opraž ho takto z každej strany, potom z panvice vyber a drž v teple.

Do tej istej panvice pridaj 1 PL olivového oleja. Pridaj šampiňóny, cibuľu a cesnak, ochuť soľou a korením a premiešaj, až je všetko potiahnuté olejom. Potom pridaj najemno nasekanú šalviu. Opraž to spolu asi 1-2 minútky, a miešaj až huby trocha stmavnú. Teraz ich z panvice vyber a na chvíľu odlož.

Do tej istej panvice pridaj lyžicu masla. Pridaj tekvicu a opraž 2-3 minútky. Pridaj kuracie mäsko a nechaj spolu 1-2 minútky podusiť, pričom dávaj pozor, aby sa tekvica nepripálila. Zalej kokosovým mliekom a priveď do varu. Mäsko nemusí byť úplne zaliate, stačí len do polovice. Prikry a priveď na strednom plameni do varu a nechaj 3 minútky spolu podusiť, alebo až je tekvica mäkká.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (Zush) ID 145478 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Cesnakovo-maslové kuracie lupienky



POTREBNÉ PRÍSADY

Pre 2 OSOBY: 650 g kuracích pŕs, na rezance, 650 g mini zemiačkov, alebo väčšie na štvrtinky, 1 PL olivového oleja, 3 PL masla, oddelene, 5 pretlačených strúčikov cesnaku, 1 čl čerstvého, nasekaného tymiánu, 1 čl čerstvého, nasekaného rozmarínu, 1 čl čerstvého, nasekaného oregána, soľ a čerstvo mleté korenie MARINÁDA: 1/4 šálky sójovej omáčky, 1 PL olivového oleja, 1 PL pikantnej horčice, čerstvo mleté korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Osobne som dala čerstvý iba rozmarín, zvyšné korenie bolo sušené.
Vo veľkej miske skombinuj kuracie rezance so sójovou omáčkou, olivovým olejom, korením a horčicou. Nechaj marinovať.

Zemiaky predvar vo vriacej, osolenej vode, počas 8 minút. To urýchli čas opekania v panvici a zaistí peknú, zlatú kôrku na zemiakoch. Zemiaky potom sceď, nechaj odtiecť a troška presušiť.

Vo veľkej panvici na stredne vysokej teplote, premiešaj 1 PL olivového oleja a 1 PL masla. Keď sa maslo rozpustí, pridaj presušené zemiaky. Opraž ich asi 4 minúty, premiešaj a opekaj ďalších 4-5 minút, kým sú zemiaky zlaté a ľahko sa dajú prepichnúť vidličkou. Prelož ich z panvice a drž v teple.

Použi tú istú panvicu, a na strednom ohni do nej pridaj zostávajúce 2 PL masla, cesnak a čerstvé bylinky (ja som dala sušené). Kuracie rezance polukladaj v jednej vrstve na panvicu, pričom zvyšnú marinádu odlož neskôr. Opeč mäsko z každej strany počas 1 minúty, kým sa pekne sfarbí - uprav čas opekania podľa toho, ako chceš mať kurča pripravené.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Zuzana M. (Zush) ID 145478 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie kúsky a cestoviny so špenátom a paradajkami v cesnakovo smotanovej omáčke.



POTREBNÉ PRÍSADY

2 PL oleja, 500g kuracích pŕs, 1 ČL zmesi byliniek /oregano, tymian a bazalka/, 1 ČL ml. červenej papriky, 3 paradajky, 1/2 šálky špenátu, 3 strúčikov cesnaku, 3 plátkov slaniny /môžeme použiť aj Prosciutto/, 150ml smotany na šľahanie a 50 ml mlieka, 1/2 šálka strúhaného parmezánu, 300g suchých /penne-rúrky/ cestovín

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na kúsky, osolíme a necháme postáť. Paradajky si nakrájame na kocky /môžeme ich predtým olúpať/, špenát opláchneme a nakrájame na kúsky, cesnak olúpeme a nakrájame na plátky. Olej rozpálime v hlbšej panvici alebo kastróliku /ja som použila wok/, kuracie prsia sprudka opečieme a potom znížime teplotu, posypeme bylinkami a paprikou a chvíľu podusíme. Odložíme na teplé miesto, výpek si necháme v panvici. Do výpeku dáme paradajky, špenát, cesnak a na rezančeky nakrájanú slaninu a povaríme, pridáme 1/3 opečených kuracích pŕs, ktoré nakrájame na tenké rezančeky, zalejeme mliekom, smotanou a na miernom ohni privedieme do varu. Zatiaľ uvaríme cestoviny v osolenej vode "al dente", precedíme . Do mierne bublajúcej omáčky vsypeme parmezám a necháme rozpustiť. Odstavíme a vložíme cestoviny, premiešame, počkáme niekoľko minút, kým cestoviny nenasiaknu omáčku, občas premiešame, pridáme navrch kúsky kuriatka a môžeme servírovať.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia na skaramelizovanej cibuľke s balzamikovo-smotanovou omáčkou.



POTREBNÉ PRÍSADY

4 kusy kuracích prs, 3 cibule, 2 ČL balzamikového octu, 1 ČL kryštálového cukru, 125 ml smotany 33%, 125 ml kuracieho vývaru, 1/2 ČL cesnaku v prášku, soľ, ml. čier. korenie, 1/2 Čl čerstvého tymianu, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia umyjeme, podľa potreby očistíme, osušíme, osolíme, okoreníme a posypeme sušeným cesnakom. Cibuľu nadrobno nakrájame. Olej rozpálime v panvici a sprudka opečieme kuracie prsia z oboch strán. Teplotu mierne znížime a opekáme ešte podľa potreby, aby neboli surové, do zlata. Odložíme na teplé miesto. Do výpeku vysypeme cibuľu, ktorú rovnomerne za občasného premiešania opekáme 10-12 minút na slabom plameni.Pridáme najemno nasekaný tymián, cukor a balzamikový ocot, 1-2 minúty povaríme a vlejeme teplý vývar. Teplotu zas zvýšime a varíme ďalšie 2-3 minútky, aby sme zredukovali šťavu. Potom teplotu znížime a pomaly za stáleho miešania prilievame smotanu /mala by byť izbovej teploty, aby sa nám nesekla/ a necháme prejsť varom. Nakoniec vložíme kuracie prsia, ktoré prelejeme omáčkou a necháme prehriať. Podávame so zemiakmi alebo ryžou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia s banánom - výbornéééé



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 4 porcie potrebujeme : 600g kuracích pŕs pokrájaných na pásiky 2-3 PL rastlinného oleja 1 menšiu cibuľu 1 - 2 strúčiky cesnaku 300 g šampiňónov 1 chilli papričku 1 PL arašidového masla 2 banány 1 PL kokosového mlieka (z plechovky - hustá časť) 1 dl vody

POSTUP PRÍPRAVY

Na rozpálenej panvici na oleji opečieme z oboch strán banány pokrájané na hrubšie kolieska (cca 1 cm), vyberieme a uložíme do tepla. Vo výpeku opečieme cibuľu a cesnak pokrájané na drobno a šampiňóny pokrájané na plátky - vyberieme von. Vo výpeku sprudka opečieme kuracie mäso, chilli papričku pokrájanú na jemné prúžky, arašidové maslo a kokosové mlieko (moja invencia - v pôvodnom recepte nebolo, ale krásne zjemní chuť). Podlejeme trochou vody a udusíme do mäkka .. nakoniec pridáme šampiňóny a banány, dochutíme soľou a korením, zľahka premiešame a podávame.

Banány tepelnou úpravou chytia inú chuť a spolu s arašidovým maslom a kokosovým mliekom vytvoria dokonalú harmóniu.

Kopec ďalších zaujímavých receptov nájdete na mojom blogu : www.svetnatanieri.blogspot.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Cestoviny s hubami a kačacím mäsom ♥ ♥ ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

cestoviny * čerstvé huby * kačacie mäso * / upečené / olivový olej * cesnak * soľ * čierne korenie * majorán * parmezán * biele víno *

POSTUP PRÍPRAVY

kuk do postupu...inšpirácia TV Paprika

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 21.1.2018, 22:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracina na pive s pórom



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia, 2 väčšie póry, lahôdková cibuľka, obyčajná cibuľa (stačí jedna malá), 2 plechovky piva, paradajkový pretlak, soľ, MČK, chilli

POSTUP PRÍPRAVY

.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Bibiána V. (bibiana1986) ID 74423 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

CRISPY STRIPS *chrumkavé maslové kuracie kúsky v cornflakes*



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 hrnčeka roztopeného masla, 2 a 1/2 pohára podrvených cornflakes, 4 PL hladkej múky, kuracie prsia, soľ, mleté čierne korenie, 1 PL vegeta, 1 PL grilovacie korenie,1 PL sušený cesnak,1 PL mletá červená paprika

POSTUP PRÍPRAVY

Rúru predhrejeme na 200 °C.
Kuracie prsia umyjeme, očistíme a nakrájame na medailóniky.
Každý kúsok osolíme a okoreníme čiernym korením.
Do jednej misky pripravíme roztopené maslo, do druhej rozdrvené cornflakes zmiešané s vegetou, gril. korením, paprikou a sušeným cesnakom.
Kuracie kúsky namáčame do masla, obaľujeme v pripravenej zmesi a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
Takto obalíme všetky kúsky, môžme preliať zvyšným maslom.
Pečieme 30 min., podávame s tatárskou omáčkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Marlenka M. (Marlenkaa) ID 186058 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 2.4.2018, 9:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.634 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,164 ďalšie >>
© 2004-2019 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Kontakt