
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Celkom: 1.719 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,172 ďalšie >> |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Citrónové kari prsiaPOTREBNÉ PRÍSADY Kuracie prsia, soľ, čierne mleté korenie,1 čl kari, vegeta, 1čl červená paprika, citrón,olej a voda+múka (na zahustenie) POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky, osmažíme na oleji, osolíme, dáme štipku č.korenia, kari, papriku, krátko osmažíme, zalejeme vodou a pridáme umytý, na kolieska nakrájaný citrón (ja dávam 4-5ks aby to nebolo moc kyslé) a dusíme kým mäso nezmäkne a na koniec už len zahustíme s vodou a múkou. Ako príloha sú vhodné varené zemiaky alebo pyré. Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Lenka N. (lenkaajanko) ID 235898 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Netradicne kurcaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 cele kurca, 1 pohar ryze, 500ml oleja, pecienka kuracia, 2 jablka, 2PL hrozienok, 2 str. cesnaku, postruhanu citron. koru, sol, korenie, 1PL medu, 50ml konaku POSTUP PRÍPRAVY Neviem, ci tu taky recept je, ak nie tak odporucam vyskusat, tym ktori maju radi sladko slane jedla. :-) Kurca si vykostime. Ryzu treba uvarit, vychladnutu zmiesat s hrozienkami /umyte/, pokrajane jablka na kocky, cesnak, citr. koru, pokrajanu pecienku, sol, korenie. Urobime plnku. Vykostene kurca zosijeme a postupne naplnime plnkou. Kurca osolime. Z medu a konaku si urobime marinadu a kurca potrieme. Dame na pekac s olejom a upecieme. Ako priloha hranolky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Alena K. (alenie3) ID 135571 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Pecene kuracie stehna s olivami a kaparyPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/03/pecene-kuracie-stehna-s-olivami-kapary.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:4 kuracie stehna 50g kapary,preplachnute vo vode 75g ciernych oliv,prekrojene na polku 2 struciky cesnaku v supke 250ml bieleho vina 1 PL olivoveho oleja 3 stonky tymianu mlete cierne korenie Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 18.3.2015, 23:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Kura pod perinou...POTREBNÉ PRÍSADY 1 menšie kurča, 500g mletého mäsa, 2 rožky, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 vajcia, soľ, mletá červená paprika, vegeta, olej POSTUP PRÍPRAVY Kura, umyjeme, nakrájame na malé kúsky /môžeme stiahnúť aj z kože/, osolíme a posypeme mletou červenou paprikou, poukladáme na plech alebo do jenskej misy... Rožky namočíme do vody, vyžmýkame, zomelieme spolu s cibuľou a cesnakom a pridáme k mletému mäsu. pridáme k tomu aj vajíčka, osolíme, pridáme trochu vegety a dobre premiešame. Touto plnkou úplne prikryjeme pripravené kuriatko, šupneme do rúry a pečieme na 180 °C, 1 hodinku. Podávame s ryžou alebo so zemiakovou kašou... Kuriatko zostane krásne šťavnaté, mäkučké a bude sa oddeľovať od kosti. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 13.9.2015, 19:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie stehna s dijonskou horcicou a estragonomPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/03/kuracie-stehna-s-dijonskou-horcicou.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:8 PL dijonskej horcice nasekane listky estragonu zo 6 stoniek 50g masla(nesoleneho),izbovej T 8 kuracich stehien sol a cierne korenie 25g struhanky Postup:Ruru si predhrejeme na 220C.V miske si zmiesame dijonsku horcicu,estragon a maslo. Stehna si naukladame do pekaca.Rozotrieme dijonsku zmes ,osolime,okorenime..Posypeme struhankou a dame piect na 35 minut. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 17.3.2015, 19:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Výborné zapekané morčacie krídla /stehnáPOTREBNÉ PRÍSADY morčacie krídla (cca jeden kus na osobu), príp stehná, olivový olej, soľ, čerstvo mleté čierne korenie ... okrem toho na marinádu : 2 PL hnedého cukru, 3 PL kečupu, 200 ml bieleho vína, 2 PL balsamicového octu, 3 PL worčestrovej omáčky, 1 PL tymianu POSTUP PRÍPRAVY najskôr urobíme marinádu : všetky suroviny dáme do hrnca, zamiešame a varíme pokiaľ sa množstvo nezredukuje cca na polovicu ... krídla umyjeme, osušíme a prekrojíme na dve časti, osolíme a okoreníme z oboch strán, opečieme na rozpálenej panvici aby sa zatiahli (stehná pečieme vcelku ak máme spodné, horné stehná rozkrojíme alebo necháme vcelku) ... následne namočíme do marinády, dáme na pekáč vyložený papierom na pečenie, polejeme zvyšnou marinádou, prikryjeme a pečieme cca 1 hodinu a 20 minút pri 180°C domäkka, odkryjeme a dopečieme pod grilom alebo pri teplote 220°C cca 10 minút. Podávame poliate výpekom ... vhodná príloha je ryža, prípadne chlebík - alebo ako kto má rád ... mňaaam ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Kura PhuketPOTREBNÉ PRÍSADY 500 - 800g očisteného kuracieho mäsa /kuracie prsia, vykostené stehná/, 350g čínskych rezancov, 1 pohár/konzerva klíčkov fazule Mungo, 1 konzerva kokosového mlieka, 1 stopkatý zeler, 1 červená paprika, 1/2 hlávky čínskej kapusty, 1 citrón/limetka, 1 ČL korenia na hydinu/čínu, štipka soli, trocha oleja, 5 PL sójovej omáčky POSTUP PRÍPRAVY Necháme zovrieť vodu, zalejeme čínske rezance a necháme 4 minúty nabobtnať. Precedíme a necháme odkvapkať. Mäso umyjeme a nakrájame na malé kocky, posypeme korením, osolíme a necháme chvíľu odstáť. Zeleninu očistíme, zeler nakrájame na kolieska, kapustu a papriku na pásiky. Vo woku alebo v panvici rozohrejeme trochu oleja, dáme rezance, pridáme sójovú omáčku a chvíľu /asi 10 minút/ pražíme. Potom rezance odložíme bokom. Do toho istého woku alebo panvice dáme znovu trocha oleja, necháme rozohriať, pridáme zeler, papriku, orestujeme, pridáme mäso, opražíme /cca 10 minút/, pridáme kapustu, klíčky a chvíľu restujeme. Nakoniec primiešame citrónovú/limetkovú šťavu, kokosové mlieko a zohrejeme, Nakoniec vmiešame rezance a premiešame... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 26.2.2015, 15:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Kuracie špízy Teriyaki s mrkvovo-brokolicovým šalátom ... výbornéééééPOTREBNÉ PRÍSADY ŠPÍZY - pre 4 osoby : 4 kuracie prsia alebo 4 vykostené kuracie stehná bez kože, 8 špajdlí s ostrým koncom, 4 PL sójovej omáčky, 3 PL ryžového octu, 1 PL hnedého cukru, 4 cm kúsok zázvoru - postrúhaný, 2 PL sezamového oleja (prípadne iného podľa chuti), 2 ČL sezamu (nemusí byť) ŠALÁT : 1 menšia hlava brokolice, 4 mrkvy, pol zväzku čerstvého koriandru (prípadne petržlenová vňať), hrsť arašidov, šťava z 1 limetky, 2 PL rybacej omáčky (ak ju nemáte, tak ju nahraďte soľou), 2 PL oleja (arašidový, sezamový, slnečnicový), 1 PL ryžového octa, 1 PL nastrúhaného zázvoru, 1 ČL cukru POSTUP PRÍPRAVY Inšpirácia opäť od Anetky z blogu s miernou obmenou (nemala som koriander, u nás sa prosto nedá zohnať, takže som dala petržlenovú vňať, a rybiu omáčku som nahradila soľou) ale na chuti to neubralo ... ako všetko čo som od nej skúšala ... výýýýýbornééééééé, preto posúvam ... Ideálne deň vopred alebo aspoň 5-6 hodín vopred nakrájame mäso na primerane veľké kúsky, vložíme ich do vzduchotesnej nádoby spolu a polejeme marinádou zo sójovej omáčky, ryžového octu, cukru, zázvoru a oleja. Premiešajte a necháme marinovať. Pol hodinu pred podávaním napicháme kúsky mäsa na špajdle. Odporúča sa špízy robiť v rúre alebo na grilovacej panvici, ktorá má na dne vrúbky, na ktorých budete mäso grilovať a prebytočná marináda stečie do tých žliabkov. Na klasickej plochej panvici sa neodporúča, pretože cukor v marináde bude horieť na dne. Ak chcete špízy robiť v rúre, predhrejte rúru na funkciu grilu, resp. na najsilnejšiu teplotu, akej je vaša rúra schopná. Na plech rozložte špízy, polejte ich zvyšnou marinádou a vložte ich na najvyššiu mriežku do rúry a pečte cca 10 minút. Ja som robila v rúre. Na šalát očistíme mrkvu a ošúpeme šupku z kmeňa brokolice, prípadne aj niektorých robustnejších stoniek. Brokolicu i mrkvu nakrájame na malinké hranolčeky, pridáme nasekaný koriander (u nás sa nedá zohnať - použila som petržlenovú vňať - na chuti to neubralo). Zmiešame všetky suroviny na dresing - limetovú šťavu, rybaciu omáčku (nahradila som soľou), olej, ryžový ocot, zázvor a cukor a zalejte ním zeleninu. Nechajte postáť aspoň hodinu v chladničke. Priznám sa, že dresingu som sa trocha bála - po zmiešaní nemal moc dobrú chuť - ale v šaláte jedna báseň, a to som ho aj zabudla nechať odstáť ... super šalátik, určite budem robiť častejšie. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() "Ropa vieja" zo zvyškov kuracieho mäsaPOTREBNÉ PRÍSADY zvyšky kuracieho mäsa, olivový olej, 1/2 hrnčeka sofrita (recept dolu), 1 plechovka lúpaných paradajok, bobkový list, 1 menšia mrkva, 1/2 hrnčeka hrášku, 1/4 ČL rímského kmínu, biele víno, oregano, tmavá fazuľa (konzerva) na SOFRITO : 1 ČL olivového oleja, ¼ hrnčeka nahrubo krájanej cibule, ½ papriky, ½ jalapeňo papriky, očistenej od bieleho pálivého vnútrajška,1 strúčik cesnaku, trošku zeleného koriandru (petržlenovej vňate), 1/2 ČL rajského pretlaku (môžeme vynechať), soľ, korenie a limetkovou šťavu podľa chuti (ak budeme robiť väčšie množstvo jedla treba suroviny na Sofrito znásobiť - toto množstvo je pre cca 4 osoby) POSTUP PRÍPRAVY ... zvýšilo nám mäso z kuriatka a keď som rozmýšľala čo s ním, natrafila som na internete na recept z kubánskej resp. juhoamerickej kuchyne "Ropa vieja", ktorý sa pôvodne robí z hovädzieho mäsa - ja som sa inšpirovala, trocha upravila a vyskúšala s kuracím mäskom ... výsledok bol nad moje očakávania výborný, tak posúvam ďalej ... ideme na to : hotové kuracie mäso natrháme na kúsky pozdĺž vlákna. Na olej dáme Sofrito, pridáme biele víno, lúpané paradajky, oregano, bobkový list, nadrobno pokrájanú mrkvu a hrášok a chvíľu dusíme, pokiaľ sa víno neodparí a mrkva a hrášok nezmäknú. Pridáme kuracie mäso a tmavú fazuľu z konzervy dochutíme soľou, korením, prehrejeme a podávame - najlepšie s ryžou. SOFRITO : všetky suroviny dáme do mixéra a urobíme z toho pastu. . ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 22.2.2015, 19:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Kurací šalát s cestovinouPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie prsia,cestoviny-vrtule,kukurica,ľadový šalát,tatarská omáčka,soľ POSTUP PRÍPRAVY Uvaríme balík cestovín.Do veľkej panvice dáme variť nakrájané kuracie prsia.Po uvarení všetko dáme do jednej misy spolu s kukuricou,pridáme tatrskú omáčku,ochutíme,zmiešame a podávame na ľadovom šaláte. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Nikoleta N. (Nikol2204) ID 206927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 16.2.2015, 22:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.719 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,172 ďalšie >> |