Beáta P. (bijaa) ID 71519 |
 |
Oblasť: Žilina |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 2.12.2008 |
Naposledy: 27.5.2015 8:54 |
Aktualizácia: 20.2.2015 8:09 |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
![]()
POTREBNÉ PRÍSADY
Mam skvely recept na Vianocku. Nam velmi chuti. Dufam ze bude chutit aj vam:
40g droždia, 150ml mlieka, 100g praskoveho cukru, 500g hladkej múky, 1balíček vanilkoveho cukru, 4 žltky, štipka soli, štvrť lyžičky postrúhaneho muškátového orieška, hrozienka, mandle, 150g masla, mandlľové lupienky na posypanie.
POSTUP PRÍPRAVY
z droždia, vlažného mlieka a lyžičky cukru pripravíme kvások. Múku preosejeme, pridáme nakysnutý kvások, zvyšný cukor, vanilkovy cukor, žltky soľ, muškátový oriešok, hrozienka, nasekane mandle, premiešame a nalejeme nakoniec rozpustene (ale trochu vychladene) maslo. vypracujeme vláčne tuhšie cesto a necháme na teplom mieste kysnúť asi hodinu. Počas kysnutia aspon dvakrát premiesime. Upletieme vianocku, položíe na vymastený plech, potrieme vajcom, posypeme mandľovými lupienkami a pečieme v rúre predhriatej na 180°C 20 minút, potom znížime teplotu na 160°C a dopekáme dalších 20 minut. Ale pre istotu to prikryte papierom na pecenie, nech sa vrch moc nespecie a taktiez pichnite potom do toho spajdlou, ci to je hotove. ak sa prilepi cesto tak este chvilu nechajte dopekat. Dobru chut!!
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)
KOMENTÁRE (7) posledné: 14.5.2013, 21:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |