Eva A. (Eviana) ID 114156 |
 |
Oblasť: Dunajská Streda |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 25.9.2009 |
Naposledy: 1.4.2018 9:30 |
Aktualizácia: 10.3.2012 22:13 |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
![]() PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
Fazuľa, 4 zemiaky, karfiol, veľká cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 2 dl paradajkový pretlak, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, štipľavá paprika - v mojom prípade "Erös Pista" (rozmixované feferónky), vegeta, majoránka.
POSTUP PRÍPRAVY
Fazuľu som si ráno namočila a keď som prišla z práce, tak som ju dala do tlakového hrnca na polhodinu povariť. Zatiaľ som si na drobno nakrájala cibuľu a cesnak a dala dusiť na 2 PL oleja a 1/2 dl vody, očistila som zemiaky - dva z nich som nakrájala na kocky a dva postrúhala na strúhadle na jemno (tie to celé zahustia). Na drobnučké ružičky som rozobrala asi 1/5 karfiólu. Uvarenú fazuľu som ocedila. Do udusenej cibule som pridala kocky zemiakov, kúsky karfiolu, fazuľu, strúhaný zemiak, zaliala paradajkovým pretlakom, pridala vegetu, mleté korenie a papriky - mletú sladkú aj štipľavú pastu "Pišta". Pridala som ešte asi 2 dl vody a nechala všetko variť. Keď boli zemiaky uvarené, guláš som vypla a na záver doň pridala za kávovú lyžičku majoránky, ktorú som pomrvila v dlani. Vyzerá to úžasne, vonia ako naozajstný guláš - manžel zdegustoval a povedal, že to je výborne a že si ani neuvedomil, že v tom nie je mäso. Ja ochutnám až zajtra - mám škrobový deň.
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)
KOMENTÁRE (27) posledné: 2.6.2015, 16:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |