Katarína C. (Danielik) ID 4846 |
![.](//img-new.mimibazar.sk/s/bs/0/071004/22/b4846-1191528502.jpg) |
mimibazar.sk/danielik |
Oblasť: Dunajská Streda |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 7.7.2006 |
Naposledy: 20.4.2020 16:48 |
Aktualizácia: 18.11.2016 16:46 |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
POTREBNÉ PRÍSADY
1 menšia alebo 1/2 veľkej tekvice alebo cukíny Do plnky: 250-300 g kuracích pŕs, 1 paradajka, 1 paprika, trošku čínskej kapusty, 1 vajce, 2 hrsti strúhanky, švajčiarska zmes korenia Zitronenpfeffer (kto nemá, použije soľ, čierne korenie, červenú papriku, strúhanú citrónovú kôru), 1/2 kelímka smotany. Tieto množstvá sú približné, treba ich prispôsobiť veľkosti tekvice. Na vrch: plátky tvrdého syra
POSTUP PRÍPRAVY
Tekvicu umyjeme, pozdĺžne prerežeme a vydlabeme. Nešúpeme (počas stolovania sa dá šupa krásne odstrániť)! Položíme do vysokého pekáča a posolíme vnútro. Zapneme rúru na 180 stupńov. Potom sa pustíme do prípravy plnky. Paradajku nakrájame na mesiačiky a poukladáme ich na spodok vydlabanej tekvice. Jemne ich okoreníme. Kuracie prsia pomelieme, v miske zmiešame s nakrájanou čínskou kapustou, nakrájanou paprikou, vajcom, smotanou, strúhankou a koreninami. Naplníme tekvicu, trošku podlejeme vodou a dáme na 45 minút piecť. Krátko pred koncom bohato obložíme vrch plátkami syra, aby sa zapiekli. Podávame s varenými zemiačkami poliatymi maslom a posypanými petržlenovou vňaťkou.
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |