
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
PLNENÁ PEČENÁ PAPRIKAPOTREBNÉ PRÍSADY 4 papriky väčšie – farebné, 100-150g tvrdého syra, 2 vajcia, hrnček strúhanky, hrnček nadrobno nakrájanej šunky, ½ hrnčeka mlieka, petržlenová vňať alebo pažítka, soľ, mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Syr nastrúhame a dáme do misy. Pridáme strúhanku, vajcia, nadrobno nakrájanú šunku, nakrájanú petržl.vňať, korenie soľ a mlieko podľa potreby. Premiešame. Papriku umyjeme a rozkrojíme po dĺžke na dve časti. Vyberieme semiačka a naplníme syrovou plnkou. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňoch kým plnka nesčervenie. Zo začiatku pečieme prikryté. Pred dopečením môžeme ešte posypať postrúhaným syrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 27.9.2010, 8:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Zeleninové palacinkyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 6 vajec, 250g hl.múka, 280ml mlieko, pažítka, petržl.vňať Plnka120g mrkva, 200g pór, 100g šunka alebo šunk.saláma, 1 menšia cibuľa, 100g tvrdého syra Na potieranie: tavený syr Na zaliatie: 1 pochúťková smotana, 1 vajce, 50g strúhaného tvrdého syra. POSTUP PRÍPRAVY Suroviny na cesto spolu dobre vymiešame. Na panvici potretej olejom upečieme palacinky. Na troške oleja opražíme nakrájanu cibuľu, pridáme nakrájaný pór a postrúhanú mrkvu - udusíme do mäkka, pridáme nakrájanú šunku a ešte spolu prehrejeme. Pridáme postrúhaný syr. Premiešame. Palacinky potrieme taveným syrom, potrieme plnkou a zvinieme. Rozkrojíme na tri časti a dáme stojato do zapekacej misy. Smotanu , vajce a strúhaný syr dobre spolu zmiešame a vylejeme na palacinky. Dáme do vyhriatej rúry zapiecť cca na 30 min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 27.9.2010, 7:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Orechy proti kašluPOTREBNÉ PRÍSADY Škrupiny z 12 orechov, 1/2 litra vody POSTUP PRÍPRAVY Škrupiny dobre poumývame. Dáme do nádoby a nalejeme na ne 1/2 litra vody. Necháme 4 hodiny vyluhovať. Potom varíme 1/2 hodiny. Odprarujúcu vodu dolievame tak, aby po scedení bolo 1/2 litra nápoja. Môže sa osladiť. Pije sa 2x až 3x denne po 2dcl. Odstraňuje aj zastaralé hlieny v prieduškách. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 10.9.2009, 11:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
ZELENINOVÝ ŠALÁTPOTREBNÉ PRÍSADY 2-3 kareláby gigant, 1a1/2kg paprika, 1kg mrkva, 10 veľkých cibúľ, 2 hl.kapusty, 1 karfiol.Nálev: 4l vody, 8dcl octu, 2 bal.deko, 750g cukor – uvariť. POSTUP PRÍPRAVY Všetkú zeleninu očistiť. Kareláb a mrkvu na hrubo postrúhať. Cibuľu pokrájať na koliečka alebo rezance. Papriku pokrájať taktiež na rezance. Kapustu nastrúhať a karfiol rozobrať na malé ružičky. Zeleninu spolu premiešať. Uvariť nálev a ešte horúcim ale precedeným zaliať zeleninu. Nechať v chlade postáť 24h. Môže sa aj 2 až 3x premiešať. Dať do pohárov, zaliať nálevom. Sterilizovať 5min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 10.6.2008, 18:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |