
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
![]() Zdravý tatarákPOTREBNÉ PRÍSADY Pre 4 porcie: 2 lyžice postrúhanej mrkvy, 2 lyžice postrúhaného zeleru, 4 lyžice pomletých vlašských orechov, 4 lyžice postrúhaného syra (syr typu Eidam, ale taký syr, ktorý sa rozteká, teda je mäkký, nie typy eidamu z tých lacnejších, mne sa už stalo, že muž kúpil taký syr, a celý tatarák sa mi nevydaril ), 4 strúčiky cesnaku, polovicu cibule, 1 lyžica sójovej omáčky, 1 lyžica worcesterskej omáčky, 1 lyžica horčice, 1 lyžička olivového oleja, 1 lyžica kečupu (ostrý, nemusí byť), mleté čierne korenie, soľ POSTUP PRÍPRAVY Postrúhanú zeleninu, syr a orechy zmiešame, pridáme roztlačený cesnak a nadrobno pokrájanú cibuľu. Primiešame sójovú a worcesterskú omáčku, horčicu, olivový olej a zmes dochutíme ostrým kečupom (nemusí byť ostrý), soľou a mletým čiernym korením. Najlepší je, keď sa nechá odstáť minimálne polhodinu. Tomuto tataráku treba prísť na chuť, kto má rád zeleninu tak všeobecne, aj keď nie je vegetarián, odporúčam. Natierame na opečené chlebíky (zdravšie sú z toustovača, ale mne viac chutia tie nezdravo pripravené hrianky, klasika na oleji opečené, niečo zachránia servítky :-), opečené chlebíky, kto má rád cesnak, môže ešte potrieť cesnakom a na to natrieť tatarákovú zmes. Kečup nemusí byť ostrý, ochutí si každý, ako má rád. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (15) posledné: 8.4.2012, 16:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
![]() Brokolicové fašírkyPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g brokolice, 250 g syr Niva, 1 vajce, 1,5 - 2 dcl mlieka, 2 staršie rožky, 2 - 3 strúčiky cesnaku (nemusí byť), strúhanka, POSTUP PRÍPRAVY Brokolicu uvaríme do mäkka, scedíme, vložíme do misy a necháme vychladnúť, potom roztlačíme vidličkou. K brokolici nastrúhame nivu, vyklepneme vajce, roztlačený cesnak a nakoniec šupneme 2 rožky namočené v mlieku (vytlačené), masu premiešame. Soliť ani koreniť netreba, aby vynikli chute. Ak je masa redšia, prisypeme strúhanku, ale nie veľa, len tak aby sa dali tvarovať fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a vyprážame. Podávame so zemiakmi, popr. ja som fašírky podávala ku špenátu a zemiakom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 6.6.2011, 1:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |